Schapenhek kopen? De 5 beste Schapenheks van 2023

Een schapenhek is een hekwerk dat speciaal ontworpen is voor het houden van schapen op een bepaald perceel land. Het is meestal gemaakt van houten palen, met daarop draadhekwerk om de schapen binnen te houden.

Wat zijn de toepassingen van een schapenhek?

Een schapenhek kan worden gebruikt om de schapen binnen een bepaald gebied te houden, zoals een weide, waar ze veilig kunnen grazen en niet weglopen. Het kan ook worden gebruikt om ze te beschermen tegen roofdieren en andere bedreigingen.

Hoe werkt een schapenhek?

Een schapenhek werkt door het creëren van een barrière die voorkomt dat de schapen buiten het door het hek omheinde gebied gaan. Het hek moet voldoende hoog en sterk zijn om de schapen binnen te houden en de draad van het hek moet strak gespannen zijn.

Welke materialen worden gebruikt om een schapenhek te maken?

Schapenhekken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, maar houten palen met daarop draadhekwerk zijn de meest voorkomende. Andere materialen die kunnen worden gebruikt zijn bijvoorbeeld staal, beton en synthetische materialen. Of misschien ben je op zoek naar een Schommelbed-Tuin.

Wat zijn de verschillende soorten schapenhekken die kunnen worden gebruikt?

Er zijn verschillende soorten schapenhekken beschikbaar, waaronder de traditionele houten schapenhekken, dubbelzijdige schapenhekken, en hekken met gaaspanelen. Afhankelijk van het gebied waarin de schapen worden gehouden en het doel van het hek, kan een specifiek type schapenhek nodig zijn.

Hoe kan een schapenhek helpen bij natuurbescherming?

Een schapenhek kan helpen bij natuurbescherming door het beperken van de toegang van schapen tot gebieden die gevoelig zijn voor bodemerosie, en door het voorkomen van overbegrazing. Door het gebruik van een schapenhek kunnen specifieke gebieden worden aangewezen voor grazen, waardoor de schapen alleen in die gebieden grazen en andere delen van een terrein worden bespaard.

De 5 beste schapenhek

1

Floranica Schapenhek houten

foto van een Floranica Schapenhek houten
9.1Expert Score
Duurzaam schapenhek, ideaal voor tuinen en vijvers.

Dit hazelnoot hek is een fantastische keuze als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke accent voor uw tuin. Het houten hek is duurzaam, stabiel en zeer goed vormgegeven dankzij de natuurlijke vorm en nerf van het hazelnoot hout. Het hek is niet alleen een praktische omheining voor uw tuin, maar is ook een mooie tuindecoratie die zowel als afscheiding en als privacy scherm kan dienen. Het hekwerk is gemakkelijk te monteren en aan te passen aan uw behoeften. Met zijn elegante uitstraling zal deze natuurlijke plantensteun uw tuin een idyllische sfeer geven. Kortom, het is een zeer veelzijdig en aantrekkelijk product voor elke tuin of buitenruimte. .

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Snelle levering
2

Intergard schapenhek poortje

foto van een Intergard schapenhek poortje
8.7Expert Score
Stevig en mooi afgewerkt hekje voor schapenweide of tuin.

Het poortje is 90cm hoog, heeft een latafstand van 6/7cm en wordt geleverd inclusief hang- en sluitwerk. Het is kant en klaar en wordt tegen de laagste prijs aangeboden. Optioneel zijn bijbehorende kastanjehouten palen verkrijgbaar. Ideaal voor wie op zoek is naar een duurzame, makkelijke en voordelige oplossing om een hek af te sluiten. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Hoogste kwaliteit
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Intergard Schapenhek houten

foto van een Intergard Schapenhek houten
7.8Expert Score
Robuust en duurzaam schapenhek van hoge kwaliteit.

Dit schapenhek is een geweldige keuze als je op zoek bent naar een duurzame en natuurlijke tuin- of perceelafscheiding. Het hek is gemaakt van onbehandeld hout met een latafstand van 7/8cm en is ingebonden met verzinkt staaldraad op 3 verschillende niveau’s. De levensduur van dit hekwerk is ongeveer 15 jaar en er zijn verschillende lengtes en hoogtes beschikbaar. Het optionele poortje en de kastanjehouten palen zorgen voor extra stabiliteit en functionaliteit. Als je op zoek bent naar een rustieke, natuurlijke uitstraling voor je tuin, dan is dit schapenhek een uitstekende keuze. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk
4

Drents Schapenhek 120

foto van een Drents Schapenhek 120
7.8Expert Score
Duurzaam en stevig schapenhek van hoge kwaliteit.

Dit schapenhek is een mooie en goedkope optie om te gebruiken als tuinafscheiding of afrastering. De kwaliteit van het hek is hoog en de prijs is scherp. De service van Tuinmaak. nl is uitstekend en de levering is razendsnel. Als je op zoek bent naar een mooie tuinafscheiding of afrastering voor een goede prijs, dan is dit schapenhek zeker het overwegen waard. .

Goede punt(en)
 • Redelijke service bij aankoop
 • Kwaliteit door keuze materiaal
 • Snelle levering
5

Intergard Schapenhek 120

foto van een Intergard Schapenhek 120
6.2Expert Score
Solide schapenhek voor een aantrekkelijke prijs.

Dit kastanjehouten schapenhek van Intergard is een uitstekende optie voor het omheinen van uw tuin of perceel en geeft daarbij een prachtige landelijke uitstraling. Het hek is 1,25 meter hoog en 10 meter lang en is ingebonden met verzinkt staaldraad op 3 niveaus. Optioneel zijn een kastanjehouten poortje en palen verkrijgbaar. Kastanjehout is een duurzame, natuurlijke en milieuvriendelijke keuze voor uw tuin, doordat er geen chemicaliën nodig zijn voor verduurzaming. Dit schapenhek heeft een levensduur van ruim 15 jaar en is zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een rustieke uitstraling en duurzaamheid. .

Goede punt(en)
 • Matige levensduur
 • Matige kwaliteit
 • Snelle levering

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart