De beste bouwstofzuiger review

We weten niet of je al eens in de volgende situatie terecht bent gekomen, maar als dat wel het geval is, dan is dat heel vervelend: je ging je huis verbouwen of je ging een serre aan je huis toevoegen en je had samen met je partner besloten om dit zelf te gaan doen. Terwijl jullie hieraan waren begonnen, liepen de kinderen in de weekenden ook nog eens de hele tijd rond en aan het eind van de verbouwing, of eigenlijk al na de eerste dag, lag er zoveel troep op de grond dat jullie geen idee hadden hoe jullie dit in hemelsnaam weg konden krijgen. Omdat de gewone stofzuiger nooit de grote stukken zou kunnen opzuigen en niet de ruimte zou hebben.

Gelukkig is er voor deze situatie een geweldige oplossing bedacht: namelijk een bouwstofzuiger. Deze stofzuigers zijn speciaal ontwikkeld voor zulke situaties en deze bouwstofzuigers kunnen grotere en grovere stukken opzuigen en zijn dus veel beter bestand tegen het opzuigen van zulke zaken.

In dit artikel vertellen we je graag veel meer over de verschillende soorten bouwstofzuigers die er zijn en waarom het handig is om tijdens een verbouwing zo’n bouwstofzuiger aan te gaan schaffen.

Via deze website kun je trouwens ook zo’n handige bouwstofzuiger bestellen, zodat je heel snel weer in een opgeruimd huis woont.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is de beste bouwstofzuiger?
 • Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste bouwstofzuiger?
 • Reviews van de 5 beste bouwstofzuigers

Wat is de beste bouwstofzuiger?

Het is lastig om te zeggen wat de beste bouwstofzuiger is, maar de experts van deze website hebben toch op basis van alle bouwstofzuigers die er bestaan een selectie gemaakt van de beste bouwstofzuigers.

Hierbij gaat het dus niet om één specifieke bouwstofzuiger, maar om een paar verschillende bouwstofzuigers die wat betreft de experts van deze website samen de beste bouwstofzuigers zijn.

Op basis van deze lijst kun je dus voor jezelf de beste uitkiezen. En als je weet welke je de beste vindt, kun je die ook weer gewoon via deze website bestellen.

Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste?

Wat nu eigenlijk de allerbelangrijkste criteria zijn bij het selecteren van de beste bouwstofzuiger heeft voornamelijk ook te maken met de wensen die je zelf hebt. Dus stel jezelf een aantal belangrijke vragen zoals: waarvoor wil ik de bouwstofzuiger gebruiken, wat voor dingen wil ik ermee opzuigen en hoeveel ga ik de bouwstofzuiger eigenlijk gebruiken?

Als je dit ongeveer weet, dan kun je gemakkelijker bepalen waaraan je bouwstofzuiger moet voldoen. Maar een paar criteria die van belang zijn: ga je de bouwstofzuiger iedere dag gebruiken of eenmalig en ga je er grote zaken mee opzuigen? Houd hier echt rekening mee.

Reviews van de 4 beste bouwstofzuigers

1

Makita bouwstofzuiger

8.9Expert Score
Geweldige bouwstofzuiger

We kunnen ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien, als je op internet aan het zoeken bent naar de talloze bouwstofzuigers die er zijn. Het is natuurlijk ook afhankelijk hoe vaak je de bouwstofzuiger wilt gaan gebruiken, of het voor een eenmalige klus is of dat je voor je werk een bouwstofzuiger iedere dag wilt gaan gebruiken.

De Makita bouwstofzuiger is een zeer goede bouwstofzuiger die we zeker aanraden. Dit komt allereerst door de prijs. Voor een Makita bouwstofzuiger betaal je gemiddeld honderddertig euro en dit is veelal goedkoper dan de gemiddelde andere bouwstofzuigers. Een erg mooi exemplaar.

Prijs
8.8
Kwaliteit
9.4
Watt
8.9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Heeft een sterk vermogen
 • Maakt weinig tot geen geluid
 • Populair artikel met een lage prijs
 • Snoerlengte van 1,8 meter
2

Karcher bouwstofzuiger

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit bouwstofzuiger

Weet je al welke bouwstofzuiger je wilt gaan aanschaffen of ben jij je nog een beetje aan het oriënteren? Er zijn zoals al gezegd natuurlijk zoveel bouwstofzuigers, dus de juiste vinden is nogal een opgave. Als het gaat om de schoonheidsprijs, dan raden we in ieder geval de Karcher bouwstofzuiger aan.

Deze bouwstofzuiger heeft een erg mooi geel ontwerp en valt dus midden in een verbouwing erg goed op, zodat je snel en gemakkelijk alles kunt opzuigen. Hiernaast is de Karcher bouwstofzuiger erg gemakkelijk in gebruik én is deze bouwstofzuiger met een prijs van gemiddeld zestig euro hoogstwaarschijnlijk de goedkoopste bouwstofzuiger.

Prijs
10
Kwaliteit
9.5
Watt
9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Lage prijs
 • 30 liter opvangpunt
 • Makkelijk te gebruiken
3

Bosch bouwstofzuiger

8.3Expert Score
Prima kwaliteit bouwstofzuiger

Van alle bouwstofzuigers die er zijn, ligt de Bosch bouwstofzuiger wat betreft prijs met honderdvijftien euro gemiddeld ergens in het midden. Maar ondanks deze prijs raden we je graag de Bosch bouwstofzuiger aan en dat komt door een aantal zaken.

Allereerst heeft Bosch zich met verschillende apparaten de afgelopen decennia natuurlijk ruimschoots bewezen als het aankomt op kwaliteit en daarnaast heeft de Bosch bouwstofzuiger iets erg fijns: je kunt namelijk zelf het zuigvolume bepalen en op deze manier kun je dus alles handmatig aanpassen en zo ook op de beste manier alles opzuigen zonder dat de zak vol komt te zitten.

Prijs
8
Kwaliteit
8
Watt
8.5
Veiligheidsfunctie
9
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid
 • Vermogen van 1200 Watt
 • Snoerlengte van 2,1 meter
4

Starmix bouwstofzuiger

8Expert Score
Universele bouwstofzuiger

De Starmix bouwstofzuiger is verkrijgbaar vanaf 194 euro en wordt gezien als een van de beste bouwstofzuigers. Deze bouwstofzuiger heeft een vergrendelbare kabelhaak. De Starmix bouwstofzuiger kan ook wel gezien worden als een ideaal instapmodel voor als je een eigen verbouwing in je huis hebt en niet een doorgewinterde klusser bent en ook niet iedere dag voor je werk een bouwstofzuiger gaat gebruiken. Dan is de Starmix bouwstofzuiger geweldig.

Prijs
8.5
Kwaliteit
7
Watt
8
Veiligheidsfunctie
8.5
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Heel handig in gebruik
 • Trapeloze zuigkracht
 • Parkeerstand is mogelijk

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart