De 4 beste hamerhouders

Als je gaat klussen dan zijn bepaalde tools echt onmisbaar. Je gereedschap tactisch opbergen zodat het niet ergens rondslingert of in de weg ligt is cruciaal als je wilt klussen zonder ergernissen. Een van de tools die erg handig zijn om te gebruiken als je van klussen houdt, of dit nu professioneel is of voor het plezier, is een hamerhouder. Deze tool is onmisbaar voor iedere klusser en daar zijn een aantal specifieke redenen voor.

Wat is een hamerhouder?

Een hamerhouder is een tool waarmee je de hamer tijdens het klussen veilig kunt opbergen. Je hebt verschillende soorten hamerhouders, je kunt bijvoorbeeld een hamerhouder kopen die in een holster zit maar je hebt ook hamerhouders waarmee de hamer aan een soort elastiek vastzit. Op die manier kun je de hamer heel makkelijk opbergen in de houder. Of ben je op zoek naar een handventilator?

De voordelen

Een van de voordelen van een hamerhouder is dat je alle gereedschappen mooi op de plek bij elkaar kunt houden. Daarnaast is het vaak zo dat als je aan het klussen bent dat je tussendoor ook andere gereedschappen moet pakken. Bijvoorbeeld een tang of een beitel. Dan is het handig dat je de hamer snel kunt opbergen maar ook makkelijk kunt grijpen wanneer je hem weer nodig hebt.

Een hamerhouder is om meerdere redenen heel handig om aan te schaffen. Niet alleen voor het gebruiksgemak maar ook het feit dat de hamer nergens rondslingert en dat je hem makkelijk kunt pakken. Daarnaast biedt een hamerhouder veel draagcomfort. Door het gebruik van een houder heb je je handen vrij voor andere tools.

Een hamerhouder kopen

Als je een hamerhouder gaat kopen is het belangrijk om op een aantal zaken goed te letten. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de kwaliteit van de hamerhouder goed is. Je kunt een hamerhouder in veel soorten en maten kopen, maar het is wel prettig als je een houder koopt dat deze ook een flink aantal jaren mee kan gaan.

Let daarom altijd goed op de kwaliteit. Is het bijvoorbeeld van echt leer of nep leer gemaakt? Daar zit wel een heel groot verschil in. Ook is het systeem dat je wilt gebruiken erg belangrijk. Wil je puur een holster systeem waarin je de hamer kunt opbergen of wil je bijvoorbeeld een systeem waarin de hamer aan een soort elastiek vastzit. Dat maakt nogal een groot verschil.

Waar kun je een kopen?

Een hamerhouder vind je vaak in een speciaalzaak. Als je een beetje geluk hebt kun je misschien wel een tool belt vinden in een gemiddelde bouwmarkt maar desondanks is het vaak zo dat je wel naar een speciaalzaak moet om een hamerhouder te kopen. Je kunt dit meestal wel gewoon online verkrijgen.

Het is dan ook altijd wel goed om eerst de prijzen goed te vergelijken want er zijn veel verkopers te vinden. Een goede hamerhouder moet van een stevige kwaliteit zijn en je wilt natuurlijk ook dat de prijs wel een beetje redelijk is. Dat is ook heel erg belangrijk!

De beste 4 hamerhouders

1

STANLEY hamerhouder belt

Beste hamerhouder
9.3Expert Score
Stevig materiaal

Deze zeer handige gereedschapsgordel heeft veel vaklken en een hamerhouder. De gordel is gemaakt van kwaliteitsleer. Past op elke Stanley riem.

Goede punt(en)
 • Verschillende vakken
 • Met hamerhouder
 • Duurzaam
2

HANDY hamerhouder Gereedschapsgordel

handy hamerhouder
8.4Expert Score
Handig te sorteren

De riem is van het merk Handy. De band is verstelbaar wat handig is. Zo kan je de riem instellen op elke maat.

Goede punt(en)
 • Mooi design
 • Stevig matteriaal
 • Zeer handig
3

Gereedschapsgordel met Hamerhouder

foto van een Gereedschapsgordel met Hamerhouder
8.3Expert Score
Snel geleverd en voldoet precies aan de verwachting

Degelijke riem van het merk Handy. Bij de gordel zit een hamerhouder en een riem. De band is gemaakt van het materiaal Split leer.

Goede punt(en)
 • Goed merk
 • Comfortabel
 • Echt leer
4

Handy Gereedschapsgordel

7.1Expert Score
Mooi afgewerkt spijkerschort van een stevig materiaal

Deze mooie gereedschapsgordel is gemaakt van stevig duurzaam polyester materiaal. De gordel heeft twee grotere en kleine opbergruimte en een extra beugel.

Goede punt(en)
 • Extra beugel
 • Duurzaam
 • Verstelbaar

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart