De beste 5 waterhaspellen van 2022

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een mooie tuin dan wil je er natuurlijk ook goed voor zorgen. Zeker wanneer je ook nog eens mooie planten in de tuin hebt die water nodig hebben dan heb je een waterhaspel nodig voor in de tuin. Met een waterhaspel kun jij heel gemakkelijk en snel de planten bewateren. Maar ook voor andere doeleinden is een waterhaspel handig. Als je een waterhaspel wilt aanschaffen is het wel handig om op een aantal zaken te letten.

Wat is een waterhaspel?

Een waterhaspel is een haspel met een lange slang eraan die je aan het waternet koppelt waardoor je heel gemakkelijk de tuin water kunt geven of bijvoorbeeld water kunt gebruiken om je auto te wassen. Een waterhaspel is daarmee echt onmisbaar in iedere tuin. Een waterhaspel zorgt ervoor dat je overal waar je maar wilt voorzien bent van stromend water.

Hoe werkt een waterhaspel?

Een waterhaspel werkt heel eenvoudig. Je koopt een waterhaspel en die hang je op in de tuin en vervolgens sluit je hem aan op het waternet. Het is wel belangrijk dat je de slang goed koppelt om lekkage te voorkomen. En vervolgens vult de slang zich met het water uit de kraan en kun je beginnen met het sproeien van de planten of waar je het water ook maar voor nodig hebt.

De voordelen

Een waterhaspel heeft diverse voordelen. Zo is het veel gemakkelijker om bijvoorbeeld de planten water te geven. Als je ouderwets met een gieter moet rondsjouwen ben je vaak enorm veel kwijt tijd en het is fysiek ook nog eens loodzwaar want een gieter weegt niet niks. Daarnaast kun je een waterhaspel voor veel doeleinden gebruiken.

Stel dat je een zwembad in de tuin hebt, dan is het wel heel erg handig dat je niet telkens met emmers water hoeft te lopen. Je gooit de tuinslang erin en binnen no time vult het zwembad zich met vers, koud, stromend water.

Een waterhaspel kopen

Wanneer je een waterhaspel wilt kopen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst moet je goed weten hoe groot jouw tuin is. Dit om te bepalen welke lengte aan kabel je nodig hebt. Als je dit namelijk niet goed doet, en je een te kleine kabel koopt, dan ga je je geheid frustreren omdat je niet lekker door de hele tuin heen kunt bewegen.

Het is dus echt een noodzaak om een juiste maat waterhaspel te nemen, doe je dit niet dan is dat heel vervelend omdat je dan niet overal bij kunt. Een te lange haspel is ook niet goed omdat je dan het risico hebt dat je over de kabels heen kunt struikelen. Daarnaast kan het ook nog eens voorkomen dat de kabels in de war zullen raken. Hierdoor moet je de kabels eerst weer uit elkaar halen voordat je ze op de juiste en veilige manier weer op kan bergen na het gebruik. Veiligheid voor alles.

De beste 5 waterhaspellen van 2022

1

Professionele Wandslangenbox

foto van een Professionele Wandslangenbox
9.1Expert Score
Degelijk materiaal , aanrader

Deze waterhaspel is onmisbaar bij u in de tuin. De sproeier is verstelbaar van mistig tot een krachtige straal. De slang heeft een lengte van 20 meter.

Goede punt(en)
 • Efficient
 • Eenvoudig
 • Draaibaar
2

Professionele 20 meter

foto van een Professionele 20 meter
8.6Expert Score
Goede kwaliteit en makkelijk in gebruik

De haspel beschikt over een intrek systeem dat automatisch is. De lengte van de slang is 20 meter. De box kan losgekoppeld worden als het bijvoorbeeld winter is.

Goede punt(en)
 • PVC
 • Tot 18 bar
 • 15 of 20 meter
3

Waterhaspel Haspel

foto van een Waterhaspel Haspel
7.9Expert Score
Makkelijk in gebruik, ik kan de hele tuin bewateren

Handige automatische haspel. Spoelt de slang weer terug voor u. De slang is 15 meter lang.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Lang
 • Sterk schroefontwerp
4

30 Meter Professionele Wandslangenbox

foto van een 30 Meter Professionele Wandslangenbox
7Expert Score
Werkt naar behoren en rolt netjes op

De slang van de haspel is 30 meter lang. De slang heeft een diameter van 10 mm. De materialen van de slang zijn gemaakt van PVC.

Goede punt(en)
 • Lange slang
 • Max 18 bar
 • Compact
5

Professionele 15 meter Wandslangenbox

foto van een Professionele 15 meter Wandslangenbox
6.6Expert Score
Deze tuinslang doet wat het moet doen.

De waterhaspel kan eenvoudig worden uitgetrokken. Na elke sproeibeurt rolt de slang moeiteloos en zonder verdraaiing weer op.

Goede punt(en)
 • Mooi design
 • Mooie kleur
 • Gegelijk

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart