De beste 5 profielmeters 2022

Het profiel op de banden van jouw auto is erg belangrijk om bepaalde risico’s te verminderen. Zodra je namelijk minder profiel hebt op de banden krijg je problemen met de grip. Je zult dan sneller de controle verliezen over de auto bij bijvoorbeeld regenachtig weer. Het is daarom cruciaal om ervoor te zorgen dat het profiel op jouw banden goed blijft. Dit kun je bijvoorbeeld meten met een profielmeter. Een profielmeter zorgt ervoor dat je kunt meten welke diepte jouw banden hebben.

Wat is een profielmeter

Een profielmeter is een apparaat waarmee je de diepte van het profiel kunt meten. Dit is belangrijk omdat een band wettelijk gezien een minimumprofieldiepte moet hebben. Hier zijn strenge eisen aan gesteld omdat je te maken hebt met de veiligheid. Als er namelijk te weinig profiel op de banden zit krijg je problemen met de stabiliteit.

Zodra de banden glad worden heb je het risico dat je de grip verliest op de weg. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Een profielmeter zorgt ervoor dat je precies weet wat de diepte van het profiel is van jouw banden.

De voordelen

Het is heel voordelig om een profielmeter aan te schaffen. In eerste instantie is het verstandig om een profielmeter aan te schaffen omdat je dan regelmatig het profiel van je banden op kunt meten. Zo weet je tijdig of jouw banden aan vervanging toe zijn. Dat is erg belangrijk want dat zorgt ervoor dat je gevaarlijke situaties weet te voorkomen.

Ook is het fijn om een profielmeter zelf in het bezit te hebben, omdat een profielmeter heel nauwkeurig de diepte van het profiel meet. Er zijn natuurlijk ook manieren om zelf heel eenvoudig te kijken of het profiel goed is. Maar het nadeel hiervan is dat je met vaak pas de slijtage opmerkt als er al bijna geen profiel meer op zit. Of ben je op zoek naar een vloerstoomreiniger?

Met een profielmeter detecteer je de schade veel eerder en dit zorgt ervoor dat je ook sneller de band kunt vervangen waardoor je geen schade onnodig oploopt.

Een profielmeter kopen

Bijna in elke winkel die auto spullen verkoopt kun je wel een profielmeter kopen. Ook online zijn er heel veel profielmeters te koop. Er zit veel verschil tussen de prijs en kwaliteit. Zo heb je meters die bijvoorbeeld groot en onhandig zijn, dat is niet prettig in gebruik. Daarom is het handig om een meter te kiezen die prettig is in gebruik.

Het is altijd goed om de prijzen te vergelijken want er is veel aanbod. En uiteindelijk is ook de prijs natuurlijk belangrijk. Maar het is wel goed om je te realiseren dat je het geld altijd op een andere manier wel weer terugkrijgt door tijdig te weten wanneer je de banden moet vervangen en daardoor eventuele schade ook niet oploopt.

Het kopen van een profielmeter zorgt er dus altijd voor dat je heel eenvoudig en gemakkelijk de status van jouw banden kunt controleren en dat je ook zeker weet dat je tijdig weet wanneer je moet ingrijpen.

De beste 5 profielmeters van 2022

1

A+ Aftekenhulp

Beste profielmeter
9.2Expert Score
Erg blij met deze aftekenhulp

Makkelijk en nauwkeurig vormen af tekenen. Met de A+ aftekenhulp. De aftekenulp is gemakkelijk te gebruiken.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Makkelijk te gebruiken
 • Nauwkeurige vormduplicatie.
2

Professionele Aftekenhulp

Optimus profielmeter
8.4Expert Score
Geen gedoe meer met opmeten van hoeken of profielen

Handig om vormen op te meten. Zet beide sloten open en duw de hulp tegen de het object. Hierdoor kan je het object op meten.

Goede punt(en)
 • Aftekenen
 • Dubbele lock
 • Eenvoudig
3

Narvie Aftekenhulp

foto van een Narvie Aftekenhulp
7.9Expert Score
Doet wat hij moet doen. Erg fijn.

De aftekenhulp is makkelijk de gebruiken voor een beginners. Maar ook voor gevorderde klussers. Meet tot op de centimeter nauwkeurig.

Goede punt(en)
 • Zeer nauwkeurig
 • Beide kanten
 • Tijdbesparend
4

Aftekenhulp met Metalen Lock

foto van een Aftekenhulp met Metalen Lock
7.7Expert Score
Gedaan met sukkelen rond buizen en dergelijk in een woord fantastisch

Ook al werk je op de kop de aftekenhulp werkt in iedere positie. Handig om mee te nemen. De aftekenhulp bespaart veel tijd.

Goede punt(en)
 • Tijdbesparend
 • Afstelbaar
 • Degelijk
5

Benson Profielaftaster

foto van een Benson Profielaftaster
6.9Expert Score
Een goede hulp om te klussen

Voor ingewikkelde randen of profielen. De meter is geschikt voor profielen tot 125 mm lang. Gemaakt van kunstof.

Goede punt(en)
 • Vergrendelbaar
 • Magnetisch
 • Makkelijk mee te nemen

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart