De beste 5 gootsteenrekken van 2022

De gootsteen is een deel van de keuken die je iedere dag weer vrij intensief gebruikt. Of je nu een vaatwasser hebt of niet, vaak was je wel even tussendoor een bordje of een kopje af of je hebt groente gesneden en die moet dan afgespoeld worden onder de kraan. De gootsteen is dus een belangrijk onderdeel van de keuken die je vaak gebruikt. En het geluk is dat er nu manieren zijn waarop je de gootsteen nog makkelijker kunt gebruiken, door middel van een gootsteenrek.

Wat is een gootsteenrek?

Een gootsteenrek is een rek die je over de gootsteen heen kunt plaatsen. Dit kan meerdere doelen dienen. Zo kun je bijvoorbeeld een rek plaatsen omdat je de groente makkelijk wilt kunnen afspoelen. Of dat je een afgewassen bordje of kopje lekker makkelijk te drogen kunt leggen. Een gootsteenrek kun je voor meerdere doeleinden gebruiken.

Je hebt verschillende soorten gootsteenrekken. Zo heb je bijvoorbeeld een vast rek die je in zijn geheel over de gootsteen heen kan leggen. Maar je hebt ook rekken die je bijvoorbeeld kunt uitschuiven. Die kun je laten zitten en is een kwestie van uit schuiven en dan kun je deze direct gebruiken.

Een gootsteenrek kopen

Als je een gootsteenrek gaat kopen zou je op een aantal dingen moeten letten. Uiteraard is de prijs heel erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je te veel moet betalen voor een rek die je elders goedkoper kunt krijgen. Een gootsteenrek kun je bij veel huishoudelijke winkels krijgen. Maar je moet wel goed opletten naar de kwaliteit.

Je kunt bijvoorbeeld gootsteenrekken kopen van rvs-kwaliteit. Dit is wel een van de meest sterke metalen. RVS staat namelijk voor roestvrij staal. Eigenlijk is dit wel echt aan te raden als je een gootsteenrek wilt kopen. Zeker gezien het feit dat het gootsteenrekje continu met water in aanraking komt. Dan is het juist extra belangrijk dat het materiaal niet snel roest.

De voordelen

Een gootsteenrek biedt meerdere voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld veel makkelijker de groente afspoelen met zo’n rek. Het is een zeer hygiënische manier van groente reinigen. Ook is het handig wanneer je even snel een kleine afwas wilt doen, dat je op die manier het servies even op het gootsteenrek laat uitdruipen.

Maar een gootsteenrek zorgt er ook voor dat je de ruimte in de keuken optimaal benut. Zeker wanneer je dus een kleine keuken hebt, is een gootsteenrek echt ideaal. Het bespaart je namelijk enorm veel ruimte en je gebruikt de keuken daardoor optimaal. En ruimte besparen is altijd een goed idee.

Waar kun je een gootsteenrek kopen?

Een gootsteenrek kun je in verschillende huishoud winkels kopen. Maar de ene winkel is de andere natuurlijk niet. Het verschil zit hem uiteraard in de kwaliteit van de gootsteenrekken die daar verkocht worden. Ook zal er een verschil zitten in de prijsklassen. Het is daarom altijd goed om ervoor te zorgen dat je de prijzen en de kwaliteit goed in de gaten houdt.

De beste 5 gootsteenrekken van 2022

1

Handy Rack

Handy rack gootsteenrek
9.1Expert Score
Leuk en echt handig ding

Handige houder voor sponsjes, afwasborstel, pannendeksel, pollepel. Wordt geleverd met flessen afdruiper. Zeer gemakelijk op te bergen.

Goede punt(en)
 • Hittebestendig
 • Vaatwasserbestendig
 • Gemakkelijk op laden
2

Keuken Organizer tweelaags

Strora gootsteenrek
8.5Expert Score
Handig in gebruik

Gemakkelijk al je spullen opbergen met de organizer. Gemaakt van RVS metaal.

Goede punt(en)
 • Multifunctioneel
 • Makkelijk gemonteerd
 • Antislip
3

GEON – Gootsteenkast organizer

8.3Expert Score
Fijn rekje, erg handig.

De organizer brengt rust in je huis. Ook al is dat moeilijk te realiseren. Wordt geleverd met Nederlands handleiding.

Goede punt(en)
 • Eenvoudig te installeren
 • Antislip 
 • Rust
4

Keukenkast Organizer

foto van een Keukenkast Organizer
7.3Expert Score
Het is een heel efficiënt rekje 

Gemakkelijk om in je keukenkastje te zetten. Elke laag kan 12 kg dragen. Makkelijk schoon te maken.

Goede punt(en)
 • Must have
 • Tot 12 kg per laag
 • Goed materiaal
5

Brothers Berisha

foto van een Brothers Berisha
5.8Expert Score
Goede kwaliteit

Maakt je huis weer overzichtelijk. Dankzij de multifunctionele opbergrek. Gemaakt van roestvrij materiaal.

Goede punt(en)
 • Sterk materiaal
 • Mooie kleur
 • Niet snel beschadigd

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart