De beste 5 snelspanklemmen

De snelspanklemmen kunnen gebruikt worden om een plaat op zijn plek te houden. Wanneer je de plaat in de zelfspanklem hebt zitten heb je meteen beide handen vrij om te kunnen schroeven, nagelen, schuren of schaven. Maar waarom zou je voor een snelspanklem kiezen?

Wat is een snelspanklem?

Een snelspanklem is een soort gereedschap waar je een werkstuk op zijn plaats mee kunt houden en je kunt het werkstuk er mee vastklemmen. Je kunt een snelspanklem aan een bank of armatuur worden bevestigd, maar je kan ze ook handmatig vasthouden en er platen en panelen mee bij elkaar te houden. Of ben je op zoek naar een schuttinglampen?

Wat kun je doen met een snelspanklem?

Met een snelspanklem, die ook wel eens een boormachineklem wordt genoemd kun je met behulp van een hendel heel snel een werkstuk opspannen. Het werkstuk kan daardoor binnen afzienbare tijd gewisseld worden.

Dit levert een behoorlijke tijdwinst op ten opzichte van andere soorten boormachine klemmen. Waarbij er met een spindel wordt gewerkt in plaats van een hendel. Je moet er wel rekening mee houden dat je met een snelspanklem minder druk uit kan oefenen als bij een gewone boormachineklem.

Wat is het voordeel van het gebruiken van een snelspanklem?

Een snelspanklem is goed om iets vast te klemmen zonder dat er al te veel kracht op hoeft komen te staan. Het houdt het werkvlak op zijn plaats zodat jij bijvoorbeeld kan schuren en schaven op de werkbank. Het voordeel van een snelspanklem is dat hij makkelijk te klemmen is en het is heel licht in het gebruik.

Wat is het nadelen van het gebruiken van een snelspanklem?

Het grootste nadeel van een snelspanklem is dat je er geen grote kracht mee kunt zetten. Dat zorgt ervoor dat een snelspanklem bijvoorbeeld niet goed geschikt is voor het lijmen van grotere stukken of oppervlakten. Je moet dan ook goed in de gaten houden waar je de snelspanklem voor zou willen gebruiken.

Waar kun je een snelspanklem voor gebruiken?

Wanneer je een snelspanklem gebruikt zul je geen sporen terugvinden op het werkstuk omdat er geen hoge druk op komt te staan. Met gewone schroefklemmen zou het wel kunnen gebeuren dat er afdrukken achter kunnen blijven.

In dat geval is het verstandig om er voor de zekerheid een latje tussen te zetten waar de klem op gaat drukken. Dit is iets dat je bij een snelspanklem niet hoeft te doen. Een snelspanklem is dan ook makkelijker in gebruik dan een gewone schroef klem.

Daarentegen kun je met een schroefklem wel grote kracht uitoefenen. Waardoor het ook mogelijk is om grotere werkvlakken te behandelen. Daarom is het goed dat je van tevoren heel goed voor ogen hebt wat je er mee wil gaan doen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een snelspanklem?

Wanneer je een snelspanklem is het belangrijk dat je een aantal dingen goed in de gaten houdt. Voordat je er zomaar een gaat kopen met je heel goed weten wat je ermee wil gaan doen. Daarnaast is het materiaal dat je wil klemmen belangrijk voor de druk die je uit wil gaan oefenen.

De beste 5 snelspanklemmen

1

Silverline Snelspanklemmen

foto van een Silverline Snelspanklemmen
9.1Expert Score
Handig en niet te duur

Deze kleine klemmen zijn ideal voor kleine projecten. Met plastic nylon afwerking. Zo is je project beschermt.

Goede punt(en)
 • Sterk materiaal
 • Klein
 • Handig
2

Festool 491594

foto van een Festool 491594
9Expert Score
Makkelijk in gebruik, dat is wat ik er goed aan vind.

Handige snelspanklem voor je kleine projecten. Door de arretering kan de klem bij lichte trillingen niet los kraken.

Goede punt(en)
 • Staal
 • Aluminium
 • Sterke klemmen
3

Silverline Snelspanklem

foto van een Silverline Snelspanklem
8.2Expert Score
Duurzaam, hoge kwaliteit en handig in gebruik.

Lichte spanklem voor veelzijdig gebruik. De klem kan makkelijk tot spreider worden omgebouwd. De kaken zijn van sterk en licht nylon.

Goede punt(en)
 • Lichtgewicht
 • Sterk materiaal
 • Spreider
4

Bessey GH20 Snelspanklem

foto van een Bessey GH20 Snelspanklem
7.3Expert Score
Makkelijk in gebruik.

Met deze snelspanklem ben je 5x sneller klaar als met de traditionele klem. Ongevoelig voor trillingen. Geeft kracht tot 8.500 N. Bessey.

Goede punt(en)
 • 5x sneller
 • Veel kracht
 • Perfect voor kleine projecten
5

Snelspanklem Lijmklem

foto van een Snelspanklem Lijmklem
7Expert Score
Handig en snel te gebruiken voor mijn prjojecten.

Deze lijmklem wordt geleverd met stevige vaste klemmen. Gebruik hem voor balken en platen. Zet ze met de klem in de goede positie.

Goede punt(en)
 • Mooie kleur
 • Metaal
 • Stevige klemmen

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart