De 5 beste bladgrijpers

Wanneer het seizoen weer daar is dat de bladeren van de bomen zullen vallen wordt het weer tijd om regelmatig de stoep voor je huis schoon te vegen. Want in datzelfde seizoen kan het nogal flink regenen. Wanneer de bladeren dan nat zullen worden kun je over de gladde bladeren uitglijden. Om je te helpen bij het opruimen van de bladeren zou je een bladgrijper kunnen gebruiken. Misschien klinkt het gek, maar er is nog een soort bladgrijper, maar die kun je weer ergens anders gebruiken. Wil je meer weten over de verschillende bladgrijpers?

Wat is een bladgrijper?

Wanneer er gesproken wordt over een bladgrijper dan denk je meteen aan een apparaat waar je de bladeren mee van de straat kunt rapen in de tijd dat ze in grote getalen van de bomen naar beneden vallen. Als je daar aan denkt dan zit je helemaal goed. Maar er is nog een ander soort bladgrijper.

Die andere soort bladgrijper is een stok met een handvat waar een knijpmechanisme aan zit met een grijper aan het uiteinde is gemaakt voor mensen die niet zo goed kunnen bukken. Hiermee kunnen ze voorwerpen als magazines die per ongeluk gevallen zijn met het grijpsysteem oprapen van de vloer zonder dat ze daarvoor hoeven bukken.

Hoe werkt een bladgrijper precies?

De bladgrijper waar de bladeren mee van de straat gehaald kunnen worden zorgt ervoor dat je de tuin vol met bladeren die je hebt in een handomdraai weer bladvrij kan hebben. Deze bladgrijpers worden geleverd in een set van 2 stuks.

De bladgrijpers hebben tanden. Met deze tanden is het mogelijk om een hele grote berg bladeren in een keer bij elkaar te trekken. Daarna klem je de bladeren ertussen en kun je ze in een keer in de groenbak deponeren. Je kunt met deze bladgrijpers heel simpel en snel je hele tuin weer helemaal bladvrij krijgen.

De andere bladgrijper is een bladgrijper van een heel ander soort. Met deze bladgrijper is het niet de bedoeling dat je een voor een de bladeren uit je tuin op gaat ruimen, maar deze is meer bedoeld voor mensen die niet zo goed meer kunnen bukken. Handig te gebruiken terwijl je bijvoorbeeld je gras aan het maaien bent.

Het is een stok met daaraan een handvat waarin je kunt knijpen. Aan het uiteinde van de stok zit een grijper vast. Door het inknijpen van het handvat is het mogelijk om iets dat op de grind gevallen is vast te pakken en naar je toe te halen. Door het gebruiken van deze bladgrijper hoef je niet meer te bukken om iets op te kunnen rapen.

Waar kun je bladgrijpers kopen?

Bladgrijpers voor het verwijderen van de bladeren in je tuin kun je over het algemeen bij ieder tuincentrum wel kopen. Mocht je erover twijfelen waar je ze zou kunnen kopen zou je altijd nog op internet op kunnen zoeken in welke winkels ze aangeboden worden.

De bladgrijper voor het oprapen van spullen die op de grond zijn gevallen kun je vaak bij thuiszorgwinkels kopen. Als je online kijkt lukt het je misschien ook wel om ze in een andere winkel te kunnen kopen.

De beste 5 bladgrijpers van 2022

1

Kinzo Garden bladgrijper

beste bladgrijper
9.1Expert Score
Handig voor het oprapen van tuinafval

Met de bladgrijpers van Kinzo garden grijp je ineens een heleboel bladeren. Met deze set is de klus zo gedaan. De grijpers zijn gemaakt van kunstof

Goede punt(en)
 • Goede grip
 • Makkelijk te werk
 • Handige set
2

2x Bladgrijper

dubbele bladgrijper
9Expert Score
Netjes verpakt, op tijd geleverd 

Handige set voor het grijpen van bladeren en tuinafval. Met de set krijg je geen vieze handen. Gemaakt van kunstof.

Goede punt(en)
 • Handig
 • Makkelijk in gebruik
 • 2 grijpers
3

Paar Bladgrijpers

7.9Expert Score
Super handig met al die bladeren in de tuin

Ideaal bij het opruimen van de bladeren in uw tuin. Met de grote grijptanden pak je veel afval op. De grijper is gemaakt van kunstof.

Goede punt(en)
 • Snel klaar
 • Compact
 • Mooi design
4

Amazing Rake

7.3Expert Score
Erg handig om bladeren op te pakken.

De bladgrijper kent veel voordelen. Opruimen zonder te bukken. Licht in gebruik, de hark weeg minder dan 1,2 kg.

Goede punt(en)
 • Licht gewicht
 • Duurzaam
 • Sterk materiaal
5

JOST Bladgrijper set

6.8Expert Score
Zeer goed bruikbaar.

Handige tool om grote hoeveelheden in een keer te grijpen. Gemaakt van niet roestende kunstof. Mooie gele kleur.

Goede punt(en)
 • Makkelijk in de hand
 • Makkelijk te gebruiken
 • Handig

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart