Beste 5 boomzagen van 2022

Het is waarschijnlijk niet zo dat, als het niet je werk is, je iedere dag in de weer bent met het zagen van bomen. Maar misschien is er nu wel een situatie ontstaan waarin je wel een boom moet gaan zagen, omdat er bijvoorbeeld een kleine boom in je tuin staat en je graag wat meer uitzicht wilt hebben en daarom samen met je partner hebt besloten om deze boom uit de tuin weg te gaan halen en omdat jullie dit zelf willen doen, gaan jullie deze boom omzagen en hiervoor heb je uiteraard een boomzaag nodig.

Om een lang verhaal kort te maken: ben je op zoek naar een zaag? Dan vertellen we je in dit artikel graag alles over alle boomzagen.

Er zijn namelijk zeer veel verschillende boomzagen en het is altijd de vraag wat de beste boomzaag is, voornamelijk omdat het assortiment zo ongelooflijk groot is. In dit artikel zullen alle vragen die je hebt hoogstwaarschijnlijk aan bod komen en zo zul je ook de juiste antwoorden krijgen op de vragen die je hebt.

Laten we je allereerst iets vertellen over hoe je een boomzaag of ook wel kettingzaag genoemd moet vasthouden en hoe je überhaupt met een zaag moet gaan werken, want je wilt natuurlijk situaties vermijden waarin het helemaal verkeerd gaat en de boom misschien wel de verkeerde kant opvalt, bijvoorbeeld op je huis. Wil je plaatmateriaal bewerken, kijk dan naar een invalzaag.

Hoe moet je een elektrische boomzaag eigenlijk gebruiken?

Het is allereerst belangrijk om de boomzaag met beide handen vast te houden en de zaag op heuphoogte te houden. Hierbij is het ook van belang om de zaag niet te dicht bij je lichaam te houden. Zorg dus voor genoeg afstand tussen je lichaam en de zaag die je vasthoudt.

Verder is het belangrijk om te weten dat mensen en dieren niet in de buurt van de boom zijn, dus mochten zij er wel zijn, probeer hen dan ook zoveel mogelijk op afstand te houden. Doe er dus alles aan om ervoor te zorgen dat de boom niet onverhoopt iemand kan gaan raken.

Daarnaast is het ook van belang om te weten dat je met een kettingzaag nooit in de hoogte moet gaan zagen, maar altijd op gelijke hoogte en vanaf een vlakke ondergrond. Zo voorkom je ook dat de boom op een vreemde manier schuin gaat of de verkeerde kant op kan gaan vallen.

Hopelijk weet je nu voldoende over het gebruiken van de boomzaag en vertellen we je graag in de volgende alinea’s veel meer over de beste zaag en wat de beste criteria zijn bij het selecteren van de beste boomzaag en geven we je ook de beste reviews van de beste boomzagen én zijn er genoeg mogelijkheden om via deze website een zaag te bestellen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is de beste boomzaag om aan te gaan schaffen?
 • Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste boomzaag?
 • Reviews van de 5 beste boomzagen die er bestaan

Wat is de beste boomzaag om aan te gaan schaffen?

Het aanschaffen van de beste boomzaag. Hoe moet je dat in vredesnaam gaan doen? Je zoekt wat op internet, je leest wat artikelen erover en je ziet verschillende soorten boomzagen en je ziet ook verschillende prijzen.

Toch lijken de meeste boomzagen op elkaar en is er vooral één vraag heel belangrijk: wil je een gewone zaag of een elektrische boomzaag? In het volgende gedeelte gaan we hier uitgebreider op in. De beslissing heeft vooral te maken met het feit of je een kleine boom wilt gaan doorzagen of juist een grotere en stevige boom.

Verder kun je het beste kijken naar de specificaties die bij een boomzaag worden gegeven. Onderaan deze pagina kun je op deze website ook verschillende boomzagen vinden en je kunt dus ook via deze website een boomzaag gaan aanschaffen.

De experts van deze website raden onder andere de zaag van Makita aan. Dit is een elektrische boomzaag die zeer compact is en die ook behoorlijk voordelig is vergeleken met andere elektrische boomzagen. Voor slechts 102 euro kun je de elektrische boomzaag van Makita al via deze website aanschaffen en dat is echt een mooie prijs voor een elektrische zaag waar je lang mee kunt doen.

Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste boomzaag?

Om te weten wat voor boomzaag je moet gaan aanschaffen, moet je ook weten wat je zelf wilt en wat de belangrijkste criteria zijn. Een belangrijke vraag is: wil je een gewone zaag aanschaffen of een elektrische boomzaag? In principe kun je kleine bomen nog wel doen met een gewone zaag, maar het is aan te raden om de al iets grotere bomen toch wel met een elektrische variant te doen, eventuele de elektrische boomzaag van Makita.

We hopen dat je iets hebt aan dit gedeelte wat betreft de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste boomzaag. Verder lijken de meeste boomzagen op elkaar en zit er niet veel verschil tussen.

Reviews van de 3 beste boomzagen

1

Accu boomzaag

Beste accu boomzaag
9.4Expert Score
Geweldige boomzaag

We hebben de beste boomzaag onderzocht. Deze accu boomzaag van Ryobi is een van de meeste populaire en niet voor niets. Deze boomzaag is efficiënt, krachtig en goed geprijsd. Hierdoor heb je alles wat je nodig hebt om te gaan snoeien.

Prijs
9.1
Kwaliteit
10
Watt
8.9
Veiligheidsfunctie
9.6
Positieve punt(en)
 • Heeft een sterk vermogen
 • Maakt niet super veel geluid
 • Populair artikel en scherpe prijs
2

TecTake Boomzaag op steel

9Expert Score
Hoge kwaliteit boomzaag op steel

Deze boomzaag kan gemakkelijk worden gebruikt omdat het vast zit aan een steel. Hierdoor kun je bij plekken die bij een korte boomzaag misschien onmogelijk voor je is om te bereiken. Hierdoor kiezen veel mensen voor een boomzaag op steel om dit soort problemen uit te wijken.

Prijs
9.5
Kwaliteit
9
Veiligheidsfunctie
8.5
Positieve punt(en)
 • Lage prijs
 • 2.6 lengte dus kan gemakkelijk veel bereiken
 • Makkelijk te gebruiken
3

Teien Telescopische boomzaag

8.2Expert Score
Prima kwaliteit telescopische boomzaag

Deze telescopische boomzaag van Gardena wordt vaak gebruikt voor wat moeilijkere klussen. Deze boomzaag is een kettingzaag met enorm veel kracht en kan gemakkelijk door verschillende diktes takken heen. Zeker een aanraden.

Prijs
8.5
Kwaliteit
7.5
Veiligheidsfunctie
8.5
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid
 • Vermogen van 720Watt
 • Snoerlengte van 4,4 meter

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart