Beste 5 voorhoofdthermometers

Tegenwoordig is de voorhoofdthermometer een erg populair item geworden. Het is een erg makkelijke en betrouwbare manier wanneer je koorts wilt meten. Zo is het apparaat erg prettig in gebruik en kun je zelfs iemand zijn temperatuur meten als iemand slaapt of buiten bewustzijn is. 

Een voorhoofd thermometer is ook een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld een oor thermometer of een staaf thermometer. Een voorhoofdthermometer wordt momenteel vaak gebruikt in de zorgsector. Mede doordat het een vrij betrouwbare, snelle en hygiënische manier is om iemand zijn lichaamstemperatuur te meten.

In dit artikel zullen we de volgende onderwerpen met je doornemen:

 • Wat is een voorhoofdthermometer?
 • Wat maakt een voorhoofdthermometer zo populair?
 • Hoe gebruik je een voorhoofdthermometer?
 • Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een voorhoofdthermometer?
  • Betrouwbaarheid
  • Wat is het doel, waar wil je hem voor gebruiken?
  • Duurzaamheid
 • Conclusie

 Wat is een voorhoofdthermometer

Een voorhoofdthermometer is een makkelijke en betrouwbare manier wanneer je iemand zijn koorts wilt meten. Zo werkt hij erg snel en prettig en is makkelijk in gebruik. Door middel van infraroodstraling wordt de lichaamstemperatuur bepaald door de hoeveelheid straling die van de hoofdhuid af komt.

Hoe warmer je voorhoofd zal zijn hoe meer straling het apparaat opvangt. Het is een contactloze en zeer hygiënische manier om iemand zijn koorts te kunnen meten. Binnen enkele seconden kun je de zien of er verhoging of koorts aanwezig is.

Wat maakt een voorhoofdthermometer zo populair

Momenteel is de voorhoofdthermometer erg populair. Dit mede door de Corona er wordt vaker koorts wordt gemeten. Hij is populair omdat het de meest eenvoudige en hygiënische manier is om koorts te meten.

Een voorhoofdthermometer is erg praktisch en veilig en bied een contactloze vorm om koorts te herkennen. Hierdoor is de kans op het doorgeven van infecties minimaal. Daarom wordt dit tegenwoordig erg vaak gebruikt in de zorg. Je zult dit apparaat momenteel vaak tegenkomen bij bijvoorbeeld, huisartsen, zorginstellingen en tandartsen.

Hoe gebruik je een voorhoofdthermometer

Het gebruik van een voorhoofdthermometer is heel erg makkelijk. Een kind kan de was doen! Het enige wat je moet doen is de thermometer tegen het voorhoofd aan te houden en binnen enkele seconden kun je de temperatuur aflezen van het scherm. Je kunt hiermee dus snel en makkelijk een indicatie krijgen van iemand zijn lichaamstemperatuur.

Natuurlijk raden we aan om altijd eerst even de gebruiksaanwijzing door te nemen omdat iedere thermometer een ander gebruik heeft. Hou er rekening mee dat de temperatuur van buiten invloed kan hebben. Er wordt dan ook aangeraden om bij kou even te wennen aan de binnen temperatuur. Wacht een moment en meet daarna de lichaamstemperatuur anders bestaat de kans op een minder betrouwbare meting.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een voorhoofdthermometer

Wanneer je een voorhoofdthermometer wilt gaan aanschaffen zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Namelijk:

Betrouwbaarheid

Natuurlijk is het erg belangrijk dat wanneer je een voorhoofdthermometer aanschaft je erop moet kunnen vertrouwen dat hij betrouwbaar is. Dat houdt in dat je ervanuit gaat dat hij zo nauwkeurig mogelijk de temperatuur kan meten. Nog niet zo lang geleden werd er door huisartsen aangeraden dat wanneer je zo precies mogelijk koorts wilt meten dit je het beste kunt doen met een thermometer die je tussen de billen inbrengt. De laatste jaren is de technologie zo verbeterd dat dit niet meer nodig is.

Zo wordt de voorhoofdthermometer steeds vaker in de zorgsector toegepast.  Zo moeten alle medische hulpmiddelen een Europees keurmerk hebben. Je kunt er dus vrijwel zeker van zijn dat deze betrouwbaar zijn. Wel zijn er lichte verschillen in de metingen. Zo kunnen de duurdere sensors nauwkeuriger een temperatuur meten dan een goedkopere.

Wat is het doel, waar wil je hem voor gebruiken

Wanneer je een voorhoofdthermometer in huis wilt hebben alleen om het te hebben dan kun je natuurlijk kiezen voor een goedkope versie. Zeker wanneer je niet vaak zult meten is een dure niet noodzakelijk. Ben je met meerdere mensen in een gezin dan is het toch niet verkeerd om te kijken naar een thermometer waar bijvoorbeeld een geheugenfunctie op zit. Zeker wanneer je weet dat het je dit apparaat regelmatig zult gebruiken is het niet verkeerd om er iets meer aan uit te geven.

Wanneer je iets meer wilt besteden kun je er zeker van zijn dat je ook iets meer luxe krijgt. Vaak is het apparaat een stuk lichter en zal het iets prettiger in de hand liggen.

Ook zul je bij de duurdere voorhoofd thermometers een verlicht scherm verwachten, en heb je vaak het extraatje erbij dat het aangeeft door middel van een kleurenscherm of er geen koorts, verhoging of koorts wordt geconstateerd.

Duurzaamheid

Vaak wordt er gezegd dat goedkoop duurkoop is. Hier zit vaak een kern van waarheid in, wanneer je een product aanschaft wat weinig kost dan is er een grote kans dat deze minder lang mee gaat als dat wanneer je een duurdere zult aanschaffen. Dit is bij een voorhoofdthermometer net zo.

Zo zul je ook zien dat een duurde thermometer met goede beoordelingen ook van betere kwaliteit zullen zijn. Deze zijn zuiniger in gebruik en ook zullen de batterijen minder vaak moeten vervangen worden. Ze zullen beter tegen een stootje kunnen dan wanneer je voor een goedkopere zult gaan. Ook is het in sommige gevallen een handige toevoeging dat ze water of spat waterdicht zijn.

Conclusie

Voorhoofd thermometers zijn er in verschillende prijsklasse, zo zal je extra betalen voor een stukje luxe. Denk aan een verlicht scherm, verschillende kleuren, je kan bijvoorbeeld direct een rood scherm krijgen als er koorts wordt gemeten. Ook zijn er die een alarm geven.

Eigenlijk kun je het zo zien, hoe uitgebreider het apparaat is hoe hoger de prijs. Beslis dan voor jezelf wat jij belangrijk vindt en wat je eraan wilt besteden. Voor ieder budget is er wel een voorhoofd thermometer te vinden. Het is in ieder geval momenteel een van de populairste manieren om lichaamstemperatuur te meten. Het werkt snel en efficiënt en zeker een aanrader!

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart