Wat is een telescopische boomzaag?

Foto van een telescopische boomzaag

Het kan zijn dat er een dag komt waarop je een boom in je tuin wilt afzagen of dat je voor je werk als tuinier of hovenier vaker een boom moet afzagen. Hiervoor kun je een boomzaag aanschaffen die gemakkelijk en snel ervoor zorgt dat de boom wordt afgezaagd en op de grond valt.

Maar soms is het onhandig en zelfs gevaarlijk om met een traditionele boomzaag een boom af te zagen, omdat er dan een kans is dat de boom op je gaat vallen, als je er dichtbij staat en als je niet precies weet welke kant de boom op gaat vallen. Daarom is hiervoor een oplossing bedacht en dat is de telescopische boomzaag waar we je alles over gaan vertellen.

Waarom bestaat er dan een boomzaag die telescopisch is?

Ook dat vertellen we je graag. Het telescopische komt van het feit dat je in de hoogte of van een (grote) afstand takken of bomen kunt afzagen. Net zoals dat je met een telescoop van een enorme afstand naar bijvoorbeeld de sterren in de ruimte kunt kijken. Daarom noemen we een boomzaag waarmee je ver in de hoogte of van een grote afstand takken of bomen kunt afzagen een telescopische boomzaag.

Een telescopische boomzaag zorgt er dus vooral voor dat het veiliger is om een tak of boom af te zagen, maar met een telescopische boomzaag kun je ook takken of bomen afzagen waar je normaal gesproken, met een gewone boomzaag, niet bij zou kunnen.

Zoals een tak die nogal ver en hoog in de boom zit en waar je maar niet bij komt. Dan moet je gewoon een telescopische boomzaag aanschaffen en dan is het erg gemakkelijk om deze tak of uiteindelijk zelfs een hele boom om te zagen. Hopelijk weet je nu precies wat een telescopische boomzaag is en ben je er klaar voor om er een aan te gaan schaffen en om die verre tak te gaan zagen.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart