Waarvoor gebruik je een glasboor?

Waarvoor gebruik je een glasboor

In tegenstelling tot de metaalboor is het bij het gebruik van de glasboor behoorlijk duidelijk voor welk materiaal je de glasboor moet en kunt gebruiken. Uiteraard: voor glas. Maar toch ligt het gebruik van de glasboor niet zo simpel en zitten er zeker wat haken en ogen aan.

Wat is een glasboor?

Niet iedereen kan namelijk zomaar in glas gaan boren met een glasboor, want dan is de kans groot dat dit goed misgaat. Daarom schrijven we ook dit artikel speciaal voor jou, zodat als jij een klus of verbouwing moet doen of iets waarop je met een glasboor in glas moet gaan boren precies weet hoe je dit moet doen en zodat er straks helemaal niets verkeerd meer kan gaan.

Laag toerental boren

Allereerst is het belangrijk om met een glasboor in glas te gaan boren als jij je glasboor op een laag toerental hebt ingesteld. Als je je glasboor namelijk op een hoog toerental instelt en dan in glas gaat boren, dan is de kans groot dat je glas gaat breken en dan ben je behoorlijk ver van huis.

Kracht op de boor

Hiernaast is het belangrijk om als je gaat beginnen met het boren in glas geen kracht op de glasboor te geven, maar de glasboor zelf en voorzichtig het snijwerk te laten doen. Dit zijn de belangrijkste tips voor als je begint met het boren van glas met een glasboor. Maar gelukkig zijn er nog veel meer tips die we je echt heel graag geven in de volgende alinea.

Dikte glas

Zo is het eerst ook van belang om te weten wat de dikte van het glas is waarin je wilt gaan boren. Als je de dikte weet, dan weet je ook hoelang je ongeveer in het glas moet gaan boren. Het kan namelijk zo zijn dat je niet volledig door het glas wilt boren en dan is het zonde als je het glas hiermee beschadigt.

Van korte duur

Maar gemiddeld duurt het boren van glas tussen de dertig seconden en een paar minuten. Niet heel snel dus, maar ook niet ontzettend langzaam. Als het goed is weet je nu voldoende om met een glasboor in glas te gaan boren en komt het goed.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart