Beste vorstvrije buitenkraan test

Als je achter je huis een tuin hebt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook een buitenkraan. Zelfs de meeste mensen met alleen een balkon hebben op het balkon aan de muur een buitenkraan verbonden.

Heb je er weleens over nagedacht wat er met die buitenkraan in de winter gebeurt en of die buitenkraan dan nog wel vorstvrij is – dat het water in de buitenkraan of ook wel gevelkraan genoemd dus niet gaat bevriezen? Het is eigenlijk pas een probleem op het moment dat je doorhebt dat het een probleem is. Voor dit probleem is er een geweldige oplossing: een vorstvrije buitenkraan. In dit artikel vertellen we je er graag veel meer over.

Het heeft vooral te maken met een ingenieus systeem waardoor het water in deze buitenkraan niet zal gaan vriezen. Van de buitenkant ziet deze buitenkraan of gevelkraan er niet anders uit dan iedere andere buitenkraan die jij je kunt bedenken.

Maar wat is dat eigenlijk voor een systeem? De meeste vorstvrije buitenkraan hebben een losse bedieningssleutel waarmee je ze gemakkelijk kunt monteren op iedere buitenmuur. Tot driehonderd millimeter kun je de kraan in de muur inbouwen. Zowel de gevelkraan als de aansluitingen zijn uit corrosiebestendige materialen samengesteld. Daarnaast heeft de vorstvrije buitenkraan dat bijzondere systeem.

Hoe werkt een vorstvrije buitenkraan eigenlijk?

Nu gaan we je het echt vertellen. Dat bijzondere systeem is namelijk een automatische leegloopinrichting. Ook als er een slang aan de kraan is gekoppeld, voorkomt dit bevriezing, omdat het water simpel gezegd automatisch terugloopt, de kraan uit. Hierdoor is de kraan altijd vorstvrij en zal het water in de vorstvrije kraan nooit bevriezen.

Of beter gezegd: er zal nooit water in de kraan blijven liggen, waardoor de kraan nooit kan gaan bevriezen. Hiernaast zijn de meeste vorstvrije buitenkranen voorzien van speciaal buitenschroefdraad en dit draad is dan gekoppeld met een slangkoppeling. Maar er is nog meer dat we je graag vertellen.

Zo kan het altijd zijn dat er vervuild water terugstroomt de kraan in en hier is ook een oplossing voor bedacht bij iedere vorstvrije buitenkraan. Namelijk het volgende: een ingebouwde keerklep zorgt ervoor dat dit niet meer kan gebeuren.

Zo weet je zeker dat je met een gerust hart een vorstvrije buitenkraan kunt aanschaffen en dat kan zelfs op deze website. Wil je meer lezen over de beste vorstvrije buitenkranen? Lees dan dit artikel gerust verder en onderaan deze pagina kun je via deze website gemakkelijk je vorstvrije buitenkraan bestellen. Dat is natuurlijk eindelijk het doel: een goede vorstvrije buitenkraan vinden en aanschaffen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is de beste vorstvrije buitenkraan om te gaan aanschaffen?
 • Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste vorstvrije buitenkraan voor gemakkelijk gebruik?
 • Reviews van de 5 beste vorstvrije buitenkranen

Wat is de beste vorstvrije buitenkraan om te gaan aanschaffen?

De experts van deze website hebben er alles aan gedaan om speciaal voor jou de beste vorstvrije buitenkraan te selecteren, zodat jij al dat zoekwerk niet meer hoeft te doen. Dit onderzoek is zeer uitgebreid en grondig geweest en hierin zijn alle verschillende soorten vorstvrije buitenkranen langsgekomen, zodat er geen enkele vorstvrije buitenkraan zomaar over het hoofd gezien kan worden.

En uit dit onderzoek van onze experts is de vorstvrije buitenkraan van Bonfix als beste vorstvrije buitenkraan naar voren gekomen. Helemaal onderaan deze pagina kun je ook een positieve klantenreview over deze kraan lezen.

Maar je wilt natuurlijk ook weten waarom onze experts dit vinden, waarom zij de vorstvrije buitenkraan van Bonfix als de beste beschouwen. Dit komt voornamelijk door de inbouwlengte tot driehonderd millimeter en dat zowel de gevelkraan als de aansluitingen uit corrosiebestendige materialen zijn samengesteld. Daarnaast is de vorstvrije buitenkraan van Bonfix ook nog eens voorzien van een ingebouwde keerklep én krijg je bij aankoop het complete montagemateriaal erbij. Zo is er bijna geen twijfel meer mogelijk en kun je na het lezen van de positieve review vandaag nog via deze website de kraan van Bonfix kopen.

Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste vorstvrije buitenkraan voor gemakkelijk gebruik?

Het is best lastig om de verschillen tussen de beste vorstvrije buitenkranen te beschrijven en dus ook de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste vorstvrije buitenkranen voor gemakkelijk gebruik. Dit heeft voornamelijk te maken dat het systeem van iedere vorstvrije buitenkraan hetzelfde werkt en je op basis hiervan dus geen belangrijkste criteria kunt geven.

Het belangrijkste criterium dat we je wel kunnen geven, dat gaat meer om het esthetische vlak. Hoe wil je dat je vorstvrije buitenkraan eruit komt te zien? Wat voor kraan moet het zijn en in hoeverre moet dit goed kunnen matchen met de rest van het meubilair in de tuin?

We hopen dat we je met deze vragen iets verder kunnen helpen en dat je verder op basis van andere criteria je keuze maakt als het aankomt op de beste vorstvrije buitenkraan. Zoals de fabrikant van de kraan en het verschil in de prijzen.

Dan gaat het je ongetwijfeld lukken om een goede vorstvrije buitenkraan te vinden. Hieronder vind je nog de beste klantenreviews van de 3 beste vorstvrije buitenkranen, zodat je een perfect beeld zult hebben van de beste vorstvrije buitenkranen. En de allerbeste vorstvrije buitenkraan kun je dan gemakkelijk via deze website bestellen. En daarmee zorgen we ervoor dat het voor jou snel en simpel kan.

Reviews van de 3 beste vorstvrije buitenkranen

1

Bonfix buitenkraan

8.9Expert Score
Geweldige vorstvrije buitenkraan van Bonfix

Bonfix is de meest populaire merk van vorstvrije buitenkranen. Dit is niet voor niets want de kranen zijn van de hoogste kwaliteit. Hierdoor hebben wij ervoor gekozen na een test om deze vorstvrije buitenkraan op nummer 1 te ranken!

Prijs
8.8
Kwaliteit
9.4
Watt
8.9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Heeft een sterk vermogen
 • Maakt weinig tot geen geluid
 • Populair artikel
2

Vsh vorstvrije buitenkraan

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit vorstvrije buitenkraan

Deze buitenkraan van Geberit is een hele goede. Het materiaal waarvan de buitenkraan is gemaakt is van de hoogste kwaliteit, hierdoor hebben deze producten een lange levensduur.

Prijs
10
Kwaliteit
9.5
Watt
9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Lage prijs
 • Makkelijk te installeren
 • Makkelijk te gebruiken
3

Wiesbaden Vorstbestendige gevelkraan

8.3Expert Score
Prima kwaliteit buitenkraan

Deze buitenkraan van Wiesbaden heeft een inbouwlengte van maar liefst 43,7 cm. Hierdoor is het gemakkelijk te installeren. Zeker een aanrader om buiten te gebruiken.

Prijs
8
Kwaliteit
8
Watt
8.5
Veiligheidsfunctie
9
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid
 • Vermogen van 1350 Watt
 • Snoerlengte van 2,1 meter

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart