De 5 beste schaarkrikken

Schaarkrikken staan vooral bekend om de veiligheid tijdens het omhoog krikken van de auto. Een nadeel van de schaarkrik is dat ze iets minder stabiel zijn als een hydraulische krik. Het omhoog krikken met een schaarkrik kost meer kracht dan het omhoog krikken met een hydraulische krik. Wat is een schaarkrik eigenlijk precies en waar kun je deze voor gebruiken?

Wat is een schaarkrik?

Een schaarkrik is een krik die met behulp van een draaiarm een auto een klein stukje op kan tillen. De hefcapaciteit van een schaarkrik ligt tussen de 1000 en de 2000 kilogram. Een schaarkrik is heel licht en is veel handzamer dan dat een hydraulische krik is.

Waar kun je de schaarkrik het best voor gebruiken?

Niet voor alle klussen aan de auto is deze handig. Maar voor de kleinere klussen als het wisselen van de banden, remschijven of remblokken kun je de schaarkrik prima gebruiken. Vooral wanneer er onderweg onverwacht iets gebeurt als een lekke band kun je de schaarkrik heel goed gebruiken om de band te wisselen naar de reserveband.

Hoe weet je welke krik je nodig zal hebben?

Als je van plan bent een krik te kopen is het fijn als je weet waar je op moet letten bij de krik. Hier zijn een aantal punten handig om rekening mee te houden en naar te kijken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je weet wat het gewicht van de auto is die je omhoog zou willen krikken.

Het is namelijk zo dat iedere soort autokrik een eigen draagvermogen heeft. Wanneer je een kleinere auto hebt kun je kiezen voor een krik die minder draagvermogen heeft. Als je een krik kiest met een hefvermogen van twee ton, zit je eigenlijk over het algemeen goed voor het hefgewicht van iedere personenauto.

Daarnaast moet je ook opletten op de minimale en maximale hoogte van de autokrik. Het is namelijk niet zo dat iedere krik onder iedere auto past. Als je een verlaagde auto hebt dan heb je ook een veel lagere krik nodig. Bij een hoge krik moet je er op letten dat de krik hoog genoeg is om de hoge auto op te kunnen tillen.

Waar plaats je de krik onder de auto?

Zorg ervoor dat de auto op een harde en vlakke ondergrond staat als je de krik onder de auto wil gaan plaatsen. Daarna zet je de krik onder de auto. Je moet wel weten waar de krikpunten op je auto zitten. Als je de krik op een andere plek plaatst dan zou het kunnen zijn dat je de auto beschadigd en dat is natuurlijk niet echt de bedoeling. Meestal zitten ze aan de onderkant van de auto en vind je ze onder de deuren.

Hoe moet de krik gebruikt worden?

Wanneer je de auto omhoog gaat krikken is het belangrijk dat de auto op een veilige plek staat. Om voor een beetje extra veiligheid te zorgen moet je de auto ook op de handrem zetten. Hiermee voorkom je dat de auto weg kan rollen als je hem omhoog aan het krikken bent.

De 5 beste schaarkrikken

1

Dunlop Krik

9Expert Score
Hoogste kwaliteit Schaarkrik

Voor een relatief weinig bedrag heb je een zeer handige krik.

Goede punt(en)
 • Tijdens het rijden een lekke band krijgen is niks aan. Het hefvermogen van de krik is 1500 kilo. Ook is de krik handig mee te nemen in de kofferbak.
 • Makkelijk mee te nemen
 • Voordelig
2

Carpoint Schaarkrik

8.5Expert Score
Hoge kwaliteit Schaarkrik

Ideaal om je band of banden mee te verwisselen. Ook is de krik gemakkelijk mee te nemen. Je krikt de auto zo omhoog.

Goede punt(en)
 • Gemakklijk mee te nemen
 • Compact
 • Eenvoudig te gebruiken
3

Schaarkrik

8.3Expert Score
Derde beste Schaarkrik uit de test

De maximale belasting van de krik is maar liefst 1500 kg. Het materiaal van de krik is van metaal. De krik heeft een zilverkleurige kleur.

Goede punt(en)
 • Merk van Dunlop
 • Mooie kleur
 • Makkelijk op te bergen
4

BGS Autokrik

7Expert Score
Middelmatige kwaliteit Schaarkrik

Dit is een ideale auto krik voor zowel kleine als grote auto’s. Deze set mag niet ontbreken! Simpel in gebruik

Goede punt(en)
 • Voor kleine en grote auto's
 • Licht
 • Compact
5

Schaarkrik 1,5 ton

6.7Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

De krik kan belast worden tot 1500 kg. De set is compleet geleverd met draaibeugel. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie!

Goede punt(en)
 • Tot wel 1,5 ton
 • Sterk materiaal
 • Licht en compact

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart