De beste 5 powerfiles

Als je even snel een grotere oppervlakte wil schuren is het handig als je dat niet met de hand hoeft te doen. Een apparaat waarmee je snel een grotere oppervlakte zou kunnen schuren zou dan heel erg handig kunnen zijn. Hiervoor zou je dan een powerfile kunnen gebruiken. Een powerfile wordt ook wel een bandschuurmachine genoemd. Iedereen kent de vlakschuurmachine wel, maar misschien heb je nog nooit gehoord van een powerfile en vraag je je af wat een powerfile eigenlijk precies is?

Wat is een powerfile?

Een powerfile staat ook wel bekend als een bandschuurmachine. Dit is een gereedschap waar je vooral grote oppervlaktes mee kan schuren. Dit kun je dan snel en secuur doen. Je zult merken dat je het schuren door de hoge bandsnelheid heel makkelijk en effectief kunt doen. Je zou bijvoorbeeld een deur of plank kunnen schuren ermee, waarna je ze kunt gaan verven. Het schuren ervan is in een handomdraai gedaan.

Wat is het voordeel van een powerfile?

Een groot voordeel van het gebruiken van een powerfile is dat je een oppervlakte tien keer sneller kan schuren dan dat je dat met een vlakschuurmachine zou kunnen doen. Een bandschuurmachine is een vrij robuuste machine. De draaiende schuurbeweging die de machine maakt zorgt ervoor dat de schuurband niet beschadigd zal raken. Dit kan alleen gebeuren wanneer er splinters uit het hout steken. Of ben je op zoek naar een spanklem?

Hoe ga je te werk met een powerfile?

Om te beginnen moet je de powerfile eerst aanzetten. Wanneer je hem aanzet mag je de file nog niet in aanraking laten komen met het werkblad. Het is de bedoeling dat je de powerfile parallel gebruikt aan het werk oppervlak, dus nooit schuin gebruiken.

Hiermee voorkom je dat je schuursporen achterlaat. Als je een kaal houten oppervlak wil gaan schuren is een rechtlijnige schuurbeweging die met de nerf mee gaat bewegen. Wanneer je dit aanhoudt krijg je het beste resultaat.

Waar kun je een powerfile voor gebruiken?

Een powerfile zou je kunnen gebruiken voor oppervlakken van hout, kunststof en alle niet ijzerhoudende metalen. Het is dan wel zo dat de powerfile het meest geschikt is voor grote en zeer grote oppervlakten waar je een hoog schuur vermogen voor nodig hebt. Zo kun je denken aan tafels, planken en deuren. Je kunt er heel snel grote stukken materiaal mee vormgeven, glad maken of zelfs verwijderen.

Ook als je een verflaag moet verwijderen is een powerfile een geschikt apparaat om te gebruiken. Het is zelfs zo dat je je hardhouten vloer er mee kan schuren voordat je deze weer opnieuw in de lak wil gaan zetten. Dit soort grote projecten zijn heel snel en toch goed te volbrengen met een powerfile.

Waarom zou je voor een powerfile moeten kiezen?

Een van de meest belangrijke redenen om voor een bandschuurmachine te kiezen is dat deze een snelle schuursnelheid heeft. Hij is wel tot 10 keer sneller als een vlakschuurmachine. Waarom zou je een tragere machine gebruiken als je hiervoor een sneller exemplaar zou kunnen gebruiken. Terwijl de klus net zo goed geklaard wordt.

De beste 5 powerfiles

1

BLACK+DECKER KA900E-QS

9.3Expert Score
Handig voor kleine dingen blank te maken

De schuurmachine is handig voor het verwijderen van roest. Eenvoudige bediening van de machine. Geschikt voor het schuren in nauwe ruimtes.

Goede punt(en)
 • Eenvoudig
 • Handig in gebruik
 • Mooi design
2

BLACK+DECKER KA902EK-QS

8.7Expert Score
Makkelijk te gebruiken op moeilijke plekken.

De bandschuurmachine is een allround machine. Wordt geleverd met 12 accessoiressen. Geschikt voor roest, hout en metaal.

Goede punt(en)
 • Efficient
 • Krachtige motor
 • Opvangbak
3

Professionele bandschuurmachine

foto van een Professionele bandschuurmachine
8Expert Score
Handige machine om mee te schuren.

Schuurt ook op moeilijke plaatsen. Geschikt voor het schuren en polijsten van plastic.

Goede punt(en)
 • CE goedgekeurd
 • Schuren en polijsten
 • Makkelijk in gebruik
4

HBM 520mm Pneumatische Powerfile

foto van een HBM 520mm Pneumatische Powerfile
7.1Expert Score
Eenvoudig te bedienen.

De bandschuurmachine is eenvoudig te bedienen. De ideale machine voor het schuren op moeilijk bereikbare plaatsen. Plus een 360 graden draaibare schuurkop

Goede punt(en)
 • Draibare schuurkop
 • Eenvoudig
 • Licht en compact
5

Piranha reserve Schuurbanden

foto van een Piranha Schuurbanden
9Expert Score
Wat ik goed vind aan dit artikel: goede kwaliteit.

De banden zijn geschikt voor het schuren van hout. De schuurbanden zijn sterk en hebben een lange levensduur. Schuur gemakkelijk jouw hout, verf en vernis.

Goede punt(en)
 • Goed merk
 • Handig
 • Goede kwaliteit

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart