De beste 5 vloerstoomreinigers 2022

Als je een hekel hebt aan het dweilen van de vloer, dan zou je kunnen kijken naar allemaal verschillende manieren waarop je toch je vloer lekker schoon en fris kan krijgen, zonder dat het al te veel moeite kost. Voor dit probleem is er de vloerstoomreiniger uitgebracht. Met een vloerstoomreiniger kun je makkelijk en snel de hele vloer brandschoon krijgen. Wat is een vloerstoomreiniger dan precies? En wat maakt een vloerstoomreiniger

Wat is een vloerstroomreiniger?

Een vloerstoomreiniger is een apparaat waar je met behulp van hete droge stoom vuil los kan weken. Door de hete stoom worden ook alle micro-organismen als bacteriën gedood. Een stoomreiniger kun je ook op plaatsen komen die je normaal gesproken met een dweil of een doekje niet kunt bereiken.

Waarom zou je voor een stoomreiniger moeten kiezen?

Het reinigen van je vloer met een vloerstoomreiniger heeft verschillende voordelen ten opzichte van het schoonmaken met alle andere soorten schoonmaak spullen. Om te beginnen is het schoonmaken met een vloerstoomreiniger veel hygiënischer dan welke vorm van schoonmaken ook. Door de hete stoom worden alle bacteriën meteen gedood.

Daarnaast is een vloerstoomreiniger ook nog eens meer milieuvriendelijk en goedkoper in gebruik. Je hoeft er alleen maar water in te stoppen om de stoom mee te kunnen genereren. Je hebt geen milieubelastende schoonmaakmiddelen meer nodig. Of ben je op zoek naar een metaalvijl?

Een ander voordeel is dat een vloerstoomreiniger heel erg makkelijk is om te gebruiken. Wanneer je de vloerstoomreiniger aan zet wordt het water verwarmd tot het kookpunt. De snelheid van het opwarmen kan verschillen. Dit is helemaal afhankelijk van de vloerstoomreiniger die je gebruikt en hoe groot het waterreservoir is. De stoom wordt onder hoge druk op het vuil gespoten waardoor de vloer brandschoon zal zijn.

Kun je een vloerstoomreiniger alleen maar gebruiken voor je vloer?

Een vloerstoomreiniger kun je ook gebruiken om andere oppervlakten mee te reinigen. Zo zou je vloeren, tapijten en vloerkleden kunnen reinigen, daar is de vloerstoomreiniger oorspronkelijk voor bedoeld. Maar daarnaast is het ook heel goed mogelijk dat je een tegelwand ermee schoon kan maken. Hierbij kun je denken aan de tegels in de badkamer en het toilet. Of de tegels aan de muur in de keuken.

Ook het sanitair kun je schoonmaken met de vloerstoomreiniger. Het sanitair zal nog nooit zo fris en hygiënisch geweest zijn als na het gebruiken van de vloerstoomreiniger. De vloerstoomreiniger dood ook alle bacteriën. In een ruimte als de wc en badkamer komen deze heel veel voor. Maar niet meer na het reinigen van een vloerstoomreiniger.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Als je een vloerstoomreiniger gaat kopen is het belangrijk om te kijken naar de stoomdruk. Dit is de kracht waarmee de stoom tegen het vuil aan wordt gespoten. Deze kracht wordt uitgedrukt in Bar. Voor en licht vieze vloer kun je een stoomreiniger van 3 bar gebruiken. Voor normaal gebruik in het huishouden heb je een reiniger met een vermogen tussen de 3 en 4 bar. Voor vieze oppervlaktes heb je een reiniger nodig die meer dan 4 bar aan vermogen heeft.

De beste 5 vloerstoomreinigers van 2022

1

STEAM-IT 2 in 1 vloerstoomreiniger

Beste vloerstoomreiniger
9.3Expert Score
Ik heb mijn bank en matras er goed mee kunnen reinigen.

Zeg gedag tegen vieze oppervlaktes met de Steam It. De reiniger maakt de vloer grondig schoon. Duurzam tegen over schoonmaakmiddelen.

Goede punt(en)
 • Duurzaam
 • Flexibel
 • Lichtgewicht
2

9-IN-1 DRAAGBARE STOOMREINIGER

innovagoods stoomreiniger
8.7Expert Score
Heel handig en het doet wat het product beloofd

Deze reiniger is geschikt voor binnen en buiten gebruik. De reiniger warmt snel op (3-5 min). Stoomt 15 tot 20 minuten. Handig en gemakkelijk in gebruik.

Goede punt(en)
 • Handig
 • Licht in de hand
 • Multifunctioneel
3

Tristar SR-5261

foto van een Tristar SR-5261
8Expert Score
Erg handig in gebruik en maakt mijn vloer goed schoon

De stoomreiniger heeft een complete set met hulpstukken. Ook te gebruiken als handheld. De stoomreiniger heeft geen reinigings middelen nodig.

Goede punt(en)
 • Duurzaam
 • Complete set
 • Geen chemicalien
4

Shark S1000EU Stoomreiniger

foto van een Shark S1000EU Stoomreiniger
7.4Expert Score
Hij is super handig in gebruik en een onmisbare poetshulp. 

Handige stoomreiniger met herbruikbare pads. Komt met een afneembare watertank van 375 ml.

Goede punt(en)
 • Grote inhoud
 • Eenvoudig
 • Lichtgewicht
5

Kärcher SC 2 Deluxe

6.1Expert Score
Dit apparaat is zo makkelijk bij het schoonhouden van de vloer en tapijt in de woonkamer en plavuizen in de keuken

Compachte instapstoomreiniger. Het Led-display geeft aan wanneer het apparaat klaar is. Leuk weetje: de stoomreiniger verwijdert 99,99% bacterien

Goede punt(en)
 • Led display
 • Grote set
 • Eenvoudig

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart