De beste 5 gatentangen 2022

Als je een riem hebt gekocht en je wil hem gaan gebruiken is er niets meer frustrerend dan dat de riem je niet past omdat het gaat je van de riem niet op de juiste plaats zit. Sommige mensen pakken dan een hamer en een spijker of een schroevendraaier en een schroef om een gaatje in de riem te maken op de plek waar jij hem nodig hebt. Je zou ook een gatentang kunnen kopen. Wat is een gatentang dan precies en wat kun je er allemaal mee?

Wat is een gatentang?

Een gatentang is een stuk gereedschap waar je op een hele eenvoudige manier een gaatje in leer, een tas, een riem of in textiel zou kunnen maken. De meeste gaatjestangen hebben een wiel dat je kunt draaien om een ander formaat gat te kunnen maken.

Wat kun je allemaal doen met een gatentang?

Met een gatentang is het mogelijk om in allemaal verschillende soorten materialen gaatjes te kunnen maken. De gatentang is geschikt voor materialen als leer, rubber, textiel of karton. Het eerste waar meestal aan wordt gedacht is het maken van een extra gaatje in een broekriem.

Maar ook voor andere dingen zou je hem kunnen gebruiken, je zou bijvoorbeeld ook een gaatje kunnen maken in je nieuwe horlogebandje. Hiervoor heb je dan wel een multifunctionele gatentang nodig om het beste resultaat te krijgen voor het materiaal waar je een gaatje in zou willen maken.

 Hoe moet je een gatentang gebruiken?

Veel mensen denken dat je een gatentang alleen maar samen hoeft te drukken. Maar als je dat doet zul je al snel merken dat er niet veel zal gebeuren. Om ervoor te zorgen dat er iets zal gaan gebeuren is het de bedoeling dat je de tang gaat draaien. Je kunt het vergelijken met het snijden van een mes. Of ben je op zoek naar een allessnijder?

Waar moet je op letten bij het kopen?

Wanneer je een gatentang gaat kopen is het belangrijk dat je weet waar je hem precies voor wil gaan gebruiken. Je hebt ze namelijk heel simpel die alleen een gaatje in een riem kunnen maken. Maar als je al weet dat je de gatentang voor meerdere doeleinden wil gaan gebruiken is het niet verstandig voor deze simpele variant te kiezen.

Wanneer je de gatentang voor meerdere doeleinden wil gebruiken is het beter om ervoor te kiezen een multifunctionele gatentang te kopen. Deze is meer geschikt om ook in andere materialen gaatjes te kunnen maken. Er zit een hele beschrijving bij welk gaatje voor elk materiaal geschikt is. Op die manier heb je altijd de gaatjes in de juiste grootte.

Waar kun je een gatentang kopen?

Een gatentang kun je in verschillende winkels kopen. Zo zou je kunnen kijken in huishoudwinkels, of winkel waar je tassen en riemen kunt kopen. Maar ook in schoenenwinkels kun je ze soms wel vinden. Kom je er niet helemaal uit waar je er een zou kunnen kopen, dan zou je dat nog altijd op kunnen zoeken op het internet.

De beste 5 gatentangen van 2022

1

Gaatjestang voor Riem

beste gatentang
9.4Expert Score
Gaatjes maken ging heel goed. 

Geschikt om gaatjes te maken in textiel of leer. Heel gemakkelijk voor het maken van gaatjes in de riem. Materiaal van de tang is sterk staal.

Goede punt(en)
 • Goed materiaal
 • Degelijk
 • Instelbaar
2

PD® – Gaatjestang voor Riem

pd gatentang
8.8Expert Score
De gaatjestang werkt goed, ben er blij mee.

De tang is gemaakt van roestvrij staal. Met een zwarte krasvrije coating. Geschikt voor leer, papier, karton en rubber.

Goede punt(en)
 • Verstelbaar
 • Krasvrije coating
 • Comfortabel
3

Hig Class Gatentang

foto van een Hig Class Gatentang
7.9Expert Score
Snel geleverd en de tang knipt makkelijk mooie gaatjes in dikke leren riem: prima dus.

Deze gaatjestang is gemaakt voor het maken van gaten. De tang is geperst uit hoogwaardig plaatstaal. Handig voor het maken van extra gaatjes in de riem.

Goede punt(en)
 • Goede grip
 • Comfortabel in de hand
 • Compact
4

Revolvertang Gatentang

foto van een Revolvertang Gatentang
7.4Expert Score
Knipt prima door dik leer. 

Ideaal voor meerdere doeleinden. Je kan de tang is 6 maten zeten. Gatafmetingen 2 mm, 2,5 mm, 3 mm, 3,5 mm, 4 mm en 4,5 mm..

Goede punt(en)
 • Makkelijk op te bergen
 • Fijn werken
 • Kwaliteit
5

Gatentang voor riem

6.9Expert Score
Het is gewoon een hele goede functionele tang. Werkt prima!

Deze gaatjestang is makkelijk in gebruik. Is je riem te kort? Dan kan je met de tang een gaatje erbij knippen.

Goede punt(en)
 • Verschillende maten
 • Nauwkeurig
 • Veilig

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart