De beste 5 insteekzagen

Als je wil gaan verbouwen in je huis is het belangrijk dat je goed gereedschap in huis hebt. Daarom is het ook belangrijk dat je weet waar je welk stuk gereedschap voor nodig hebt. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar zo is er ook een insteekzaag. Wat is dat dan eigenlijk een insteekzaag en wat kun je er allemaal mee doen?

Wat is een insteekzaag?

Een insteekzaag is een zaag in de familie van de cirkelzagen. Deze zaag heeft een verend systeem. Dat wil zeggen dat de zaag gestart kan worden als de zaag al op het stuk hout geplaatst is. Al draaiend wordt de zaag naar beneden gedrukt. Vanuit dat punt kan de zaag meteen beginnen met zagen.

Met een insteekzaag kun je dit ook doen vanuit het midden van het stuk hout. Het grootste verschil met een grote cirkelzaag is dan ook meteen duidelijk geworden. Bij een cirkelzaag is het niet mogelijk om vanuit het midden van een houten plank.

Wat kun je allemaal doen met een insteekzaag?

Met een insteekzaag kun je midden in een plaat een zaagsnede maken. De invalzaag is voorzien van een zaagblad dat naar beneden beweegt wanneer je de machine start. Vaak zit er ook een geleiderail meegeleverd, waardoor het heel simpel wordt gemaakt om kaarsrecht te kunnen zagen. Of ben je op zoek naar een hamerhouder?

Welke zaag kun je het best gebruiken?

Het is niet makkelijk om te bedenken welke zaag je het best kunt gebruiken. Een insteekzaag kan namelijk alles wat een cirkelzaag ook kan doen. Door de omkasting van de zaag heb je misschien wel minder zicht op de zaaglijn, maar de stofafzuiging is wel een heel stuk beter.

Wat zijn de voordelen van een insteekzaag?

De voordelen van een insteekzaag zijn niet heel lastig te bedenken. Zo kun je met een insteekzaag heel makkelijk ook vanuit het midden van een plank gaan zagen. En je hebt minder last van rondvliegend stof doordat de stofafzuiging beter is.

Wat zijn de nadelen?

Aan een insteekzaag zit een groot nadeel. En dat is dat je de zaagsnede niet zo heel goed kan zien. Dit kan opgelost worden door een geleiderail te gebruiken. Hiermee kun je bijna geblinddoekt nog een recht stuk zagen.

Waar kun je een insteekzaag kopen?

Een insteekzaag kun je in verschillende winkels kopen. Maar het meeste geluk zul je toch hebben bij een bouwmarkt. Daar heb je allemaal verschillende soorten te vinden. Er lopen ook allemaal medewerkers rond die je kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

Natuurlijk kun je een insteekzaag ook online kopen, maar dan heb je niet het voordeel dat iemand je kan adviseren over de beste keuze. Met het risico dat je dan een machine hebt gekocht die niet voldoet. Het is dan ook belangrijk om je van tevoren goed te laten informeren over het kopen van dit product. Dan zou je online de prijzen kunnen vergelijken en dan tegen de meest gunstige prijs de juiste machine in huis kunnen halen.

De beste 5 insteekzagen

1

Makita inval insteekzaag

beste insteekzaag
9.2Expert Score
Prima handzaag, gaat lekker snel.

De insteekzaag van Makita heeft een handgreep van kunstof. Het materiaal is gemaakt van staal en hij werkt op netstroom. De maximale rechte zaagdiepte is 68 mm.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Krachtig product
 • Te gebruiken bij veel verschillende stoffen en metalen
2

Bosch PST 650 Decoupeerzaag

Bosch insteekzaag
9Expert Score
Fijne zaag met prima kracht voor de doe het zelver.

Deze decoupeerzaag is licht en compact. Bestemd voor het zagen van hout, kunstof, metaal en rubber. Zaagdieptes tot mac 65 mm.

Goede punt(en)
 • Licht gewicht
 • Compact
 • Minimale trillingen
3

VONROC Reciprozaag

foto van een VONROC Reciprozaag
8.1Expert Score
Prima artikel, werkt goed

Zaag eenvoudig hout, kunststof en metaal zoals aluminium. De ideale machine om materiaal te zagen. Met een vermogen van maar liefst 900W

Goede punt(en)
 • Krachtige moter
 • Hoog vermogen
 • 2 jaar garantie
4

Gardebruk Takkenzaag

foto van een Gardebruk Takkenzaag
7.2Expert Score
Het is een prima uitschuifbare snoeischaar voor het hoge werk.

Met de takkenzaag kun je van afstand zagen en snijden. Het is een 2in1 zaag en takkenschaar.

Goede punt(en)
 • Rubberen handzaag
 • Scherpe schaar
 • Goede grip
5

Mini kettingzaag

foto van een Mini kettingzaag
6.1Expert Score
Vlotte en correcte levering, top!

Goede kettingzaag die lekker in de hand licht. Mooi draadloos aspect. Ideaal voor in de tuin.

Goede punt(en)
 • Compact formaat
 • Stevig in de hand
 • Krachtige zaag

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart