
Wanneer je veel last van onkruid hebt, dan is het handig om een gifspuit in huis te hebben. Een gifspuit is ook wel bekend als een drukspuit. Misschien vraag je je af wat een gifspuit precies, wat je er mee kan doen en waar je die vandaan zou kunnen halen? Lees verder op deze pagina om deze vragen beantwoord te krijgen.
Wat is een gifspuit?
Een gifspuit is een spuit waar je onkruidverdelger in kunt doen. Met deze gifspuit is het mogelijk om op een vrij snelle en eenvoudige manier van je onkruid af te kunnen komen. Het onkruid kun je het best bestrijden met onkruidverdelger. Dit kun je het best verspreiden met een gifspuit. Of ben je op zoek naar een schaarkrik?
Hoe werkt een gifspuit?
Er zijn twee verschillende soorten drukspuiten. Een die je met de hand moet bedienen en ook een die elektrisch bediend moet worden. Het verschil tussen beide is dat je de elektrische het best kunt gebruiken wanneer je grote oppervlaktes met onkruid wil bestrijden.
Een elektrische gifspuit heeft een grotere tank, waardoor je daar meer mee kunt doen. Een elektrische drukspuit heeft een inhoud van 10 tot 20 liter. Waar een huis tuin en keuken gifspuit een inhoud heeft van 5 liter. Wat normaal gesproken genoeg is voor het behandelen van je tuin of terras.
Wanneer kun je het best de gifspuit gebruiken?
Als het een droge dag is, heb je de beste omstandigheden om het onkruid te besproeien. Op een regenachtige dag loop je de kans dat het gif van de bladeren af spoelt zonder dat het zijn werk voldoende heeft kunnen doen. Je loopt dan het risico de behandeling weer helemaal opnieuw te moeten doen.
Het is verstandig om de onkruidverdelger te gebruiken als de lente net begonnen is. Dat zijn namelijk de maanden dat het onkruid de kop weer op gaat steken en heel snel begint te groeien. De behandeling zul je een aantal keren moeten herhalen. Pas aan het eind van de zomer kun je hiermee stoppen. De beste maand hiervoor is september, dan kan het onkruid niet meer overwinteren.
Let erop dat het nagenoeg windstil is als je het onkruid gaat besproeien met de hogedrukspuit. Mocht er wel wind staan, dan is het belangrijk dat je met de richting van de wind mee gaat sproeien. Hiermee voorkom je dat je onkruidverdelger in je gezicht gewaaid krijgt.
Hoe maak je een gifspuit schoon?
Het is heel belangrijk om je gifspuit goed schoon te maken. Mocht je na het verdelgen van het onkruid ook insectenverdelger willen gebruiken, dan kan het schadelijk zijn als er nog resten van de onkruidverdelger in de gifspuit zou zitten. En dat moet ten allen tijden voorkomen worden.
Wanneer je klaar bent met het gebruiken van de gifspuit moet je de druk ervan af halen en de tank leeg maken. Wanneer je de tank leeg hebt gemaakt moet je het reservoir heel goed en zorgvuldig schoonmaken. Hiermee voorkom je dat je je sierplanten beschadigd doordat er nog resten van de onkruidverdelger in het reservoir achtergebleven was.
De beste 5 gifspuit
Marolex Industry Ergo

Marolex Industry Ergo

FUXTEC drukspuit

Kreator KRTGR6808

Toolland Druksproeier
