Tuinklok kopen? De 5 beste Tuinklokken van 2023

Een tuinklok is een klok die ontworpen is om buiten te worden opgehangen in een tuin, terras, balkon of andere buitenruimte. Tuinklokken zijn er in verschillende materialen, stijlen en ontwerpen en zijn vaak weersbestendig.

Wat zijn de verschillende soorten tuinklokken en welke zijn het meest populair?

De verschillende soorten tuinklokken zijn onder andere klassieke analoge klokken, digitale klokken, zonnewijzers en waterklokken. Klassieke analoge klokken, ook wel bekend als stationsklokken, hebben vaak grote cijfers. Daanaast hebben ze wijzers die goed leesbaar zijn van een afstand en populaire keuzes zijn voor buitenruimtes in traditionele stijlen. Digitale klokken zijn moderner en bieden een meer nauwkeurige tijdweergave. Dit terwijl zonnewijzers gebruik maken van de zon en schaduwen om de tijd te bepalen en een meer decoratieve uitstraling hebben.

Welk materiaal wordt vaak gebruikt om tuinklokken te maken en waarom?

Tuinklokken worden vaak gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden, zoals roestvrij staal, messing, koper, aluminium en keramiek. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar roestvrij staal is vaak de meest populaire keuze. Dit vanwege zijn duurzaamheid, lage onderhoudsvereisten en moderne uitstraling.

Hoe werkt een zonnewijzer?

Een zonnewijzer gebruikt de richting en lengte van de schaduw die een object produceert om de tijd te bepalen. Een stang of stok, ook wel de stijl genoemd, wordt op een horizontaal vlak geplaatst. Vervolgens wordt de lengte van de schaduw die het produceert gemeten en gemarkeerd op het vlak. Naarmate de zon beweegt, verandert de lengte van de schaduw en kan de tijd worden bepaald door deze veranderingen te meten. Of misschien ben je op zoek naar een Stepbank.

Hoe kan een tuinklok de sfeer van een buitenruimte veranderen?

Een tuinklok kan een centraal punt in de buitenruimte worden en de ruimte veranderen van praktisch en functioneel tot meer esthetisch en decoratief. Afhankelijk van de stijl en het ontwerp van de klok, kan het ook een gevoel van nostalgie of romantiek oproepen en een vleugje charme toevoegen aan de buitenruimte.

Wat zijn enkele tips voor het onderhouden van een tuinklok?

Om een tuinklok goed te onderhouden, moeten de batterijen regelmatig worden vervangen. Dit om ervoor te zorgen dat de klok de juiste tijd blijft weergeven. Als de klok buiten wordt opgehangen, moet deze ook regelmatig worden schoongemaakt om vuil en stof te verwijderen en te voorkomen dat de klok beschadigd raakt. Sommige tuinklokken kunnen ook roesten of corroderen als ze aan vocht worden blootgesteld, dus het is belangrijk om in de gaten te houden of er sprake is van oxidatie en de klok indien nodig te beschermen.

De 5 beste tuinklokken

1

blumfeldt Early Bird tuinklok

Beste tuinklok
9Expert Score
Mooie en praktische tuinklok met thermometer, weerbestendig en duurzaam.

De Blumfeldt Early Bird tuinklok is een perfecte toevoeging aan elke tuin of binnenplaats die op zoek is naar een klassieke uitstraling.

Het stijlvolle en duurzame ontwerp omvat een weersbestendige metalen behuizing en een kunststof omhulling om tegen weer en wind te beschermen. De wijzerplaten zijn gemakkelijk af te lezen en de installatie is eenvoudig. De heldere bel aan de onderkant van de klok is luid genoeg om bij elkaar te roepen of de tijd aan te geven. Het enige nadeel is dat de AA-batterij niet is inbegrepen.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van het beste materiaal
  • Gaat relatief lang mee
  • Gebruiksvriendelijk
2

Smart Garden Product

Beste tuinklok design
8.5Expert Score
Stijlvolle zwarte tuinklok van metaal met een diameter van 35 cm.

Deze opengewerkte, strak vormgegeven klok met Romeinse cijfers ziet er prachtig uit aan de muur. De klok heeft maar één AA-batterij nodig om te werken en biedt een garantie van 2 jaar.

Over het algemeen lijkt dit een solide klok die goed past in moderne of klassieke interieurs. Let wel op dat de batterij niet inbegrepen is en dus apart aangeschaft moet worden.

Goede punt(en)
  • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
  • Hoogste kwaliteit
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
3

Relaxdays antieke zonnewijzer

foto van een Relaxdays antieke zonnewijzer
8Expert Score
Mooie antieke zonnewijzer voor in de tuin.

Deze decoratieve zonnewijzer is een prachtige toevoeging aan elke tuin, terras of balkon. Hij is gemaakt van gietijzer en heeft een antiek design, wat hem een mooie uitstraling geeft. De zware voet zorgt ervoor dat hij stevig staat. De zonnewijzer is gemakkelijk en snel in elkaar te zetten en bevat Romeinse cijfers en een kompas. Hoewel de nauwkeurigheid niet te vergelijken is met die van een mechanische of digitale klok, is het instellen ervan eenvoudig en geeft het een beetje extra charme aan het tijdsbesef.

Let wel op: om de levensduur zo lang mogelijk te houden, mag de zonnewijzer niet worden blootgesteld aan zwaar weer. Het is aan te bevelen om deze in de winter naar binnen te nemen. Over het algemeen is deze zonnewijzer een geweldige eye-catcher en kan hij absoluut als een prachtige tuindecoratie worden beschouwd.

Goede punt(en)
  • Zeer redelijke service aan de klant
  • Redelijke kwaliteit door keuze materiaal
  • Redelijke prijs kwaliteit verhouding
4

Buitenklok voor buiten

foto van een Buitenklok voor buiten
7.5Expert Score
Stijlvolle buitenklok, eenvoudig af te lezen en op te hangen.

De ‘Bjarne’ wandklok is een prachtig vormgegeven klok die zowel binnen als buiten opgehangen kan worden. De romeinse cijfers en kleine cijfers maken het gemakkelijk om de tijd af te lezen.

Daarnaast zorgt de toevoeging van de thermometer en de hygrometer voor een decoratief effect en nuttige informatie. De klok werkt op 3 AA-batterijen en heeft een mooie zilveren kleur. Al met al een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een mooie en functionele wandklok.

Goede punt(en)
  • Gaat goed mee
  • Gemaakt van sterk materiaal
  • Goede prijs kwaliteit verhouding
5

Smart Garden Products

foto van een Smart Garden Products
7Expert Score
Stijlvolle bronzen tuinklok, werkt op mechanische beweging.

Ik kan je zeker een korte review geven over het genoemde product. De opengewerkte industriële bronzen klok met Arabische cijfers is een stijlvol accessoire dat perfect past bij moderne interieurs.

De bronzen kleur en het open design geven de klok een robuuste uitstraling die mooi past bij een industriële stijl. Bovendien is het handig dat de klok slechts één AA-batterij nodig heeft om te werken. De 2 jaar garantie biedt ook extra gemoedsrust. Over het geheel genomen is dit product een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en handige klok.

Goede punt(en)
  • Leuk ontwerp
  • Gemaakt van matige kwaliteit materiaal
  • Matige prijs kwaliteit verhouding

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart