Beste kantenfrees [getest en beoordeeld]

Er zijn van die gereedschappen en alleen de mensen die dit gereedschap hebben ontdekt, weten hoe handig het is en hoe fijn het is om het te kunnen gebruiken. Misschien kunnen we eerst een situatie voor je schetsen waaruit blijkt hoe handig een kantenfrees is, het gereedschap dat we in dit artikel bespreken.

Stel je voor dat je allerlei hout hebt gekocht of bijvoorbeeld van hout een eigen meubelstuk aan het maken bent, maar de houtranden zijn lelijk en het hout is aan de randen dus nog helemaal niet mooi afgewerkt. Hiervoor heeft iedere houtbewerker dus een geweldig gereedschap in huis en dat is een kantenfrees.

Een kantenfrees kan zeker een zeer uniek gereedschap worden genoemd, omdat je er de houtranden van allerlei soorten hout mee kunt bewerken, bijvoorbeeld de randen van houten meubelen. Maar vaak denken mensen dat je met een kantenfrees alleen de randen van hout kunt bewerken, maar dit is niet het geval.

Met een kantenfrees kun je prima ook met aluminium en metaal uit de voeten. Dus eigenlijk heeft een kantenfrees enorm veel voordelen en omdat je dit artikel leest ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een goede kantenfrees voor jouw klus, voor het prachtig en fijn bewerken van hout, aluminium of metaalranden.

Via deze website kun je zeer gemakkelijk verschillende kantenfrezen bestellen en we geven je ook nog eens meerdere opties en klantenreviews van de beste kantenfrezen. Zo kun je voor jezelf de beste keuze maken welke kantenfrees je wilt gaan aanschaffen en ben je met een paar klikken via deze website al verwijderd van een goede kantenfrees voor iedere klus.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is de beste kantenfrees om te gaan gebruiken?
 • Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste kantenfrees?
 • Reviews van de 5 beste kantenfrezen die je kunt gaan aanschaffen

Wat is de beste kantenfrees om te gaan gebruiken?

Op zoek gaan naar de beste kantenfrees kan altijd een enorme klus zijn. Je gaat wat rondzoeken op internet, bekijkt alle soorten kantenfrezen die er zijn en dan moet je op basis daarvan een goede keuze maken.

Gelukkig kunnen wij je met dit uitgebreide artikel al een handje helpen en hebben onze experts van deze website de vier beste kantenfrezen geselecteerd wie wat hen betreft zeer goed in gebruik zijn en dus absoluut aan te raden. Zie hieronder meer informatie over de volgens onze experts van deze site vier beste kantenfrezen. Lees goed de verschillende stukken door en dan zal het lukken een goede keuze te maken.

Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste kantenfrees?

Bij het selecteren van de beste kantenfrees komen altijd een paar criteria om de hoek kijken. Criteria waaraan een product moet voldoen, in dit geval de beste kantenfrees, zodat als dit het geval is je met een gerust hart de beste kantenfrees kunt gaan bestellen.

Wat betreft het aanschaffen van de beste kantenfrees zijn er ook een paar belangrijke criteria waar je op zou kunnen letten: dit heeft voornamelijk te maken met op welke manier je het hout wilt bewerken, omdat iedere kantenfrees net iets anders is qua hoe het hout of het andere materiaal zoals aluminium eruit gaat komen te zien. Houd hier dus rekening mee bij het aanschaffen.

Reviews van de 4 beste kantenfrezen

1

Makita kantenfrees

8.9Expert Score
Geweldige kantenfrees

De kantenfrees van Makita is een absolute aanrader. Makita biedt zelfs een volledige set te koop aan voor slechts 269,14 euro waarbij je dan ook onder andere een bovenfrees bijkrijgt.

Op deze manier heb je dan meteen alles in huis om met jouw klus te beginnen. Daarnaast is de kantenfrees van Makita erg gemakkelijk in gebruik en kun je er eigenlijk direct mee aan de slag gaan. Je hoeft niet urenlang eerst allerlei instructies en handleidingen erover te lezen. En nog een voordeel: de prijs van de kantenfrees van Makita is ook wel behoorlijk gunstig.

Prijs
8.8
Kwaliteit
9.4
Watt
8.9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Heeft een sterk vermogen
 • Maakt weinig tot geen geluid
 • Populair artikel met een lage prijs
2

Festool kantenfrees

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit kantenfrees

De prijs van de kantenfrees van Festool ligt wat hoger: namelijk ongeveer 385 euro. Maar dan heb je wel ook een complete set in huis en een kantenfrees van echte topkwaliteit. Onze experts van deze website vinden deze kantenfrees van Festool misschien wel de beste.

En nu vraag je je natuurlijk af waardoor dit komt. De kantenfrees van Festool is zeer nauwkeurig en heeft een 1/10 millimeter instelling van de freesdiepte, waardoor je dus de houtranden echt enorm goed kunt bewerken. Hopelijk weet je nu alles over de kantenfrees van Festool wat je wilde weten en ga je vandaag nog via deze website deze geweldige kantenfrees bestellen.

Prijs
10
Kwaliteit
9.5
Watt
9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Lage prijs
 • 420 watt vermogen
 • Makkelijk te gebruiken
3

Bosch kantenfrees

8.3Expert Score
Prima kwaliteit kantenfrees

De kantenfrees van Bosch heeft een zeer mooie prijs van 175,99 euro en is daarmee een van de meest voordelige kantenfrezen, maar ook nog eens een van de meest kwalitatieve kantenfrezen. En nu wil je natuurlijk weten waarom de experts van deze website dit vinden.

Dit heeft met het volgende te maken: de kantenfrees van Bosch heeft een zeer compacte bouwvorm en handige handvatten, ook wel de greepzone genoemd, die je met een gerust hart ergonomisch kunt noemen en dit maakt een eenhandige geleiding special voor de randbewerking mogelijk. Daarnaast zit de kantenfrees van Bosch ook nog in een koffer.

Prijs
8
Kwaliteit
8
Watt
8.5
Veiligheidsfunctie
9
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid
 • Vermogen van 1400 Watt
4

Dewalt kantenfrees

8.3Expert Score
Redelijke kantenfrees

Voor een redelijke prijs van 344,85 euro heb je al de kantenfrees van Dewalt in huis. En soms wil je gewoon eens flink investeren in een goed product, zeker als je de kantenfrees vaker gaat gebruiken, omdat je bijvoorbeeld houten meubels maakt.

Als dit in jouw situatie het geval is, dat je dus goed wilt investeren in nieuw gereedschap, omdat je het veelvuldig gaat gebruiken, dan is de kantenfrees van Dewalt echt een aanrader. Vooral ook omdat het een complete set is en je er dus direct mee aan de slag kunt. Daarnaast heeft de kantenfrees van Dewalt ook een grote spindelvergrendelknop met lage druk voor comfortabele wisselingen van moeren.

Prijs
8
Kwaliteit
8
Watt
8.5
Veiligheidsfunctie
9
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid
 • Vermogen van 1400 Watt

Hopelijk weet je nu precies welke kantenfrees je via deze website wilt gaan bestellen. Als je nog wilt weten op welke belangrijke criteria je moet letten bij het selecteren van de beste kantenfrees, lees dan vooral verder, en lees daarna ook nog de reviews van de 5 beste kantenfrezen, zodat je ook een goed idee hebt van hoe anderen eigenlijk de verschillende kantenfrezen zien en hebben ervaren. Dan kun jij voor jezelf de beste keuze gaan maken.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart