Kantenfrees kopen? Bekijk de beste kantenfrezen van 2023

Er zijn van die gereedschappen en alleen de mensen die dit gereedschap hebben ontdekt, weten hoe handig het is en hoe fijn het is om het te kunnen gebruiken. Misschien kunnen we eerst een situatie voor je schetsen waaruit blijkt hoe handig een kantenfrees is, het gereedschap dat we in dit artikel bespreken.

De kantenfrees

Stel je voor dat je allerlei hout hebt gekocht of bijvoorbeeld van hout een eigen meubelstuk aan het maken bent. Echter zijn de houtranden lelijk en het hout is aan de randen niet goed afgewerkt. Hiervoor heeft iedere houtbewerker een geweldig stuk gereedschap in huis genaamd de kantenfrees.

Een kantenfrees kan zeker een zeer uniek gereedschap worden genoemd. Enerzijds omdat je er de houtranden van allerlei soorten hout mee kunt bewerken. Echter is het niet alleen hout wat je kan vervaardigen.

Met een kantenfrees kun je prima aluminium en metaal bewerken. Dus eigenlijk heeft een kantenfrees enorm veel voordelen. Mocht je hout nog verder willen afwerken, dan is een powerfile mogelijk ook iets voor jou.

Via deze website kun je zeer gemakkelijk verschillende kantenfrezen vergelijken. We geven je ook nog eens meerdere opties en klantenreviews van de beste kantenfrezen. Zodat je in ieder geval zeker weet dat je een wel overwogen keuze hebt kunnen maken en geen spijt heb van je keuzen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is de beste kantenfrees om te gaan gebruiken?
 • Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste kantenfrees?
 • Reviews van de 5 beste kantenfrezen die je kunt gaan aanschaffen

De beste kantenfrees vinden

Op zoek gaan naar de beste kantenfrees kan altijd een enorme klus zijn. Je gaat wat rondzoeken op internet, bekijkt alle soorten kantenfrezen die er zijn en dan moet je op basis daarvan een goede keuze maken.

Gelukkig kunnen wij je met dit uitgebreide artikel al een handje helpen en hebben onze experts van deze website de vier beste kantenfrezen geselecteerd wie wat hen betreft zeer goed in gebruik zijn en dus absoluut aan te raden. Zie hieronder meer informatie over de volgens onze experts van deze site vier beste kantenfrezen. Lees goed de verschillende stukken door en dan zal het lukken een goede keuze te maken.

Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste kantenfrees?

Bij het selecteren van de beste kantenfrees komen altijd een paar criteria om de hoek kijken. Criteria waaraan een product in ieder geval moet voldoen.

Wat betreft het aanschaffen van de beste kantenfrees zijn er ook een paar belangrijke criteria waar je op zou kunnen letten: dit heeft voornamelijk te maken met op welke manier je het hout wilt bewerken, omdat iedere kantenfrees net iets anders is qua hoe het hout of het andere materiaal zoals aluminium eruit gaat komen te zien. Houd hier dus rekening mee bij het aanschaffen.

*Dit artikel is geschreven door Peter. Als gereedschap expert heeft hij onderzoek gedaan naar de beste kantenfrezen. Tijdens deze test heeft hij 19 kantenfrezen onderzocht en vergeleken. Zo heeft hij met zijn expertise een top 3 kantenfrezen weten samen te stellen. Hieronder is te lezen welke producten als beste uit deze test kwamen.

De 3 beste kantenfrezen

1

Makita RT0700CX3J 230V kantenfrees

Beste kantenfrees
8.9Expert Score
Geweldige kantenfrees

De kantenfrees van Makita is een absolute aanrader. Makita biedt zelfs een volledige set te koop aan voor nog geen 300 euro waarbij je dan ook onder andere een bovenfrees bijkrijgt.

Op deze manier heb je dan meteen alles in huis om met jouw klus te beginnen. Daarnaast is de kantenfrees van Makita erg gemakkelijk in gebruik en kun je er eigenlijk direct mee aan de slag gaan. Je hoeft niet urenlang eerst allerlei instructies en handleidingen erover te lezen. En nog een voordeel: de prijs van de kantenfrees van Makita is ook wel behoorlijk gunstig.

Prijs
8.8
Kwaliteit
9.4
Watt
8.9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Heeft een sterk vermogen
 • Maakt weinig tot geen geluid
 • Populair artikel met een lage prijs
2

Bosch POF 1400 ACE

8.5Expert Score
Prima kwaliteit kantenfrees

De kantenfrees van Bosch heeft een zeer mooie prijs van 175,99 euro en is daarmee een van de meest voordelige kantenfrezen, maar ook nog eens een van de meest kwalitatieve kantenfrezen. En nu wil je natuurlijk weten waarom de experts van deze website dit vinden.

Dit heeft met het volgende te maken: de kantenfrees van Bosch heeft een zeer compacte bouwvorm en handige handvatten, ook wel de greepzone genoemd, die je met een gerust hart ergonomisch kunt noemen en dit maakt een eenhandige geleiding special voor de randbewerking mogelijk. Daarnaast zit de kantenfrees van Bosch ook nog in een koffer.

Prijs
9
Kwaliteit
8
Watt
8.5
Veiligheidsfunctie
9
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid
 • Vermogen van 1400 Watt
3

DeWalt DVW604NT 18V boven-/kantenfrees

dewalt kantenfrees
8.3Expert Score
Veelzijdige kantenfrees

Voor een redelijke prijs van iets meer dan 300 euro heb je al de kantenfrees van DeWalt in huis. En soms wil je gewoon eens flink investeren in een goed product, zeker als je de kantenfrees vaker gaat gebruiken, omdat je bijvoorbeeld houten meubels maakt.

Als dit in jouw situatie het geval is, dat je dus goed wilt investeren in nieuw gereedschap, omdat je het veelvuldig gaat gebruiken, dan is de kantenfrees van DeWalt echt een aanrader. Vooral ook omdat het een complete set is en je er dus direct mee aan de slag kunt. Daarnaast heeft de kantenfrees van DeWalt ook een grote spindelvergrendelknop met lage druk voor comfortabele wisselingen van moeren.

Prijs
8
Kwaliteit
8
Watt
8.5
Veiligheidsfunctie
9
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid
 • Vermogen van 18 volt

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart