Waarvoor gebruik je een diamantboor?

Waarvoor gebruik je een diamandboor

Heb je weleens gehad dat je in een bepaald materiaal ging boren, maar dat je dit gewoon deed met de boor die je al jaren in je schuur hebt liggen en dat het toen helemaal misging? Hoogstwaarschijnlijk kwam je er toen pas achter dat er zoveel verschillende boren zijn en dat je dus voor ieder materiaal, maar ook voor allerlei soorten manieren van boren weer een andere boor nodig hebt.

Wat is een diamantboor?

Gelukkig bestaat deze website en gelukkig lees je nu dit artikel, zodat je precies te weten gaat komen welke boor jij precies nodig hebt voor jouw klus en zodat je binnen de kortste keren gemakkelijk en snel jouw boorprobleem op kunt gaan lossen.

In dit artikel bespreken we de diamantboor. Deze boor moet je alleen gebruiken als je gaat boren zonder waterkoeling op de boormachines. Deze diamantboor hoort dus bij de zogenaamde droogboren en met de diamantboor kun je boren in zachte en vooral zanderige materialen.

Zacht en zanderig?

Welke materialen zijn zacht en zanderig? Denk bijvoorbeeld aan gasbeton, kalkzandsteen, baksteen en bimsbeton. Het kan zijn dat je met een diamantboor in beton of harde materialen bent gaan boren of andersom, met een andere gewone boor in zachte materialen bent gaan boren. En als je dat hebt gedaan, weet je al hoe dat is afgelopen.

Zachte materialen

Dat is dus in ieder geval niet de bedoeling. Een diamantboor is dus puur geschikt voor het boren in zachte en zanderige materialen. Als je dat nu weet, scheelt het een hoop en als je dus in zacht en zanderig materiaal wilt gaan boren, weet je nu dat je een diamantboor nodig moet hebben.

Een diamantboor is ook wat kleiner in opzet dan een gewone boor of zeker dan een betonboor en daarom ook qua materiaal en opzet zeer geschikt voor het boren in zachte en zanderige materialen. Hopelijk weet je nu voldoende over de diamantboor om deze via deze website te gaan aanschaffen en zo snel mogelijk de diamantboor te kunnen gaan gebruiken.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart