De beste 5 buitentemperatuurmeters

Ook als je buiten zit is het leuk en interessant om een buitentemperatuurmeter aan te schaffen. Wanneer je je daar heel actief mee bezig houdt zal je ontdekken dat de temperaturen in de zon heel hard op kan lopen. Vaak zit een buitenthermometer ook ingebouwd in een weerstation. Daar kun je dan weer meer mee dan alleen een buitentemperatuur meter. Wil je alles te weten komen over buitentemperatuur meters? Lees dan verder op deze pagina.

Wat is een buitentemperatuurmeter

Een buitentemperatuurmeter is een apparaat waarmee je de buiten temperatuur kunt meten. Vaak is dit in de vorm van een thermometer. Maar een buitentemperatuur meter kan ook gemeten worden in een barometer of in een weerstation. Wat de verschillen tussen deze drie zijn lees je hieronder.

De buitenthermometer

Met een buitenthermometer is het mogelijk om tijdens alle weersomstandigheden de buitentemperatuur te kunnen meten. Met een buitenthermometer is dat ook het enige dat je zou kunnen doen. Vaak is het een simpel apparaat dat je ergens aan een muur kunt hangen. Stel je wilt lekker met je graskantenknipper aan de slag gaan is het lekker om te weten of je je goed warm aan moet kleden of niet.

De barometer

Met en barometer kun je ook de temperatuur meten. Maar naast de temperatuur kun je met de barometer ook de luchtdruk meten. De luchtdruk is de kracht die de atmosfeer uitoefent op een oppervlak. Hoe lager de druk hoe slechter het weer zal zijn. Wanneer de druk hoger wordt kun je juist veel beter weer verwachten.

Het weerstation

Een weerstation is een instrument waarmee de binnen- en buitentemperatuur gemeten kan worden. Als je echt een heel uitgebreid weerstation hebt is het zelfs zo dat je er ook de dag en de tijd op kan zien. Maar niet alleen de temperatuur, ook de luchtvochtigheid zal dan gemeten kunnen worden. Ook kan het voorkomen dat er een alarmfunctie op het weerstation zit.

Waar kun je een buitentemperatuurmeter hangen?

Als je van plan bent een buitentemperatuurmeter te kopen, of je hebt er juist een gekocht, dan moet je wel goed kijken naar de plaats waar je hem dan op zou willen hangen. Omdat iedere tuin anders is, is het ophangen van een buitentemperatuurmeter ook voor iedereen anders.

Wellicht is het zo dat je niet eens een tuin hebt, maar heb je wel een heerlijk balkon. Dan is het weer een andere omstandigheid waar je mee te maken hebt. Waar je hem ook hangt, je hebt altijd rekening te houden met de zon.

Als je je buitentemperatuurmeter buiten wil hangen moet je hem niet in de zon hangen. Als je dit wel doet, dan geeft het niet de juiste buitentemperatuur aan. In de zon is de gevoelstemperatuur namelijk altijd veel hoger dat de temperatuur eigenlijk is.

Je kunt een buitentemperatuurmeter het best in de schaduw hangen op een plaats waar er ook wind kan komen. Het is wel mogelijk om de buitentemperatuurmeter onder een overkapping te hangen, maar ook hier kun je een vertekend beeld van de temperatuur krijgen.

Op een beschutte plek kan nauwelijks wind komen dan wanneer je hem op een plaats hangt in de schaduw, waar juist wel wind langs kan komen. Alleen dan meet je het beste resultaat.

De beste 5 buitentemperatuurmeters

1

LifeGoods buitentemperatuurmeter inclusief hygrometer

Beste buitentemperatuurmeter van lifegoods inclusief hygrometer
9.2Expert Score
Beste buitentemperatuurmeter

Lees de themperatuur snel af en houdt vochtgehaltes bij. Het product heeft meerder functies en is erg veelzijdig. Zeer handig voor buitengebruik.

Goede punt(en)
 • Binnen en buiten
 • Voor het raam
 • Digitaal
2

Tuin thermometer

Buiten thermometer
8.9Expert Score
Makkelijk om snel even te meten

Geeft een nauwkeurige temperatuur aan. meet simpel maar goedkoop de temperatuur. Je krijgt in plaats van 1 wel 4 thermometers.

Goede punt(en)
 • Snel werkend
 • Voor buiten
 • Kindvriendelijk
3

Binnen/buiten thermometer

buitentemperatuurmeter
8.1Expert Score
Een eenvoudige thermometer, maar dat mag ook voor deze prijs

Deze houten thermometer is geschikt voor binnen en buiten. Het bevestigings materiaal is niet in begrepen. De aanduiding is in Celcius.

Goede punt(en)
 • Binnen en buiten
 • Celcius
 • Hout
4

Renvix Digitale Infrarood meter

7.2Expert Score
Het is een uitstekende hulp bij het vaststellen van de kamer temperatuur

De infrarood meter geeft nauwkeurige temperaturen. De thermometer is niet geschikt voor mensen of dieren. Gebruik hem voor de meest uitlopende dingen.

Goede punt(en)
 • Sneller doelen
 • Veterde meetsnelheid
 • Extra functies
5

YUCONN Hygrometer

7Expert Score
Doet wat hij moet doen, makkelijk in gebruik

De draadloze thermometer kun je een met de app volgen. Hij registreert elke 10 seconden een reeks gegev ens. Ruimtebesparend en ook draagbaar.

Goede punt(en)
 • Draagbaar
 • Vochtigheid bewaken
 • Up to date

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart