Beste laminaatknipper 3 getest en beoordeeld

We kennen allemaal deze situatie misschien wel: dat je samen met je partner je handtekening onder een huur – of koopcontract van een nieuw huis hebt gezet en allebei helemaal blij bent met de nieuwe woning waarin jullie gaan wonen.

Maar als je eenmaal door het huis loopt, realiseer jij je dat er wel veel moet gebeuren aan het nieuwe huis en dan denk je ook aan alle klusjes die je het liefst zelf wilt doen, omdat dat geld scheelt, maar die je eigenlijk heel vervelend vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het leggen van laminaat en dan ook nog zelf het laminaat snijden voor in de kleinste hoekjes van de woonkamer? Een vervelend karwei.

Maar toch kan het leggen van laminaat en het snijden van het laminaat ook een leuke klus zijn. Het geeft namelijk enorm veel voldoening als het laminaat helemaal past en zelfs de kleinste stukjes je zijn gelukt.

Misschien vraag jij je nu nog af hoe je ooit tot dat punt moet gaan komen, omdat je dat nu allemaal niet voor je ziet. Het zou zomaar eens kunnen gaan helpen als we je in dit artikel de belangrijkste tips geven voor de beste laminaatknipper. Als je namelijk de beste laminaatknipper hebt gevonden, dan hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld meer te zijn. Dan kan iedereen namelijk de kleinste stukjes van het laminaat uitsnijden.

Voordat je gaat beginnen met het aanschaffen van een laminaatknipper en vervolgens met het uitsnijden van het laminaat moet je natuurlijk het laminaat zelf aanschaffen. Er zijn veel verschillende soorten laminaten. Bij de bouwmarkten kun je de kleuren en de dikte van het laminaat bepalen, maar je kunt ook alvast via deze website op zoek naar het beste laminaat.

Dit is ook een zoektocht, maar wel een meer gemakkelijke zoektocht dan de zoektocht naar de beste laminaatknipper. Er zijn ook, net zoals laminaat, veel verschillende laminaatknippers en daarom is het goed om dit artikel te lezen, zodat je helemaal bent ingelezen en alles weet.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is de beste laminaatknipper om aan te gaan schaffen?
 • Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste laminaatknipper?
 • Reviews van de 5 beste laminaatsnijders die je kunt gaan aanschaffen

Wat is de beste laminaatknipper om aan te gaan schaffen?

Bij het aanschaffen van een laminaatsnijder moet je goed opletten. Het verschil in prijzen van de laminaatsnijders is namelijk nogal uiteenlopend. Misschien nog wel veel meer uiteenlopend dan bij andere producten die we hier op de website bespreken.

Er zijn zeer goedkope laminaatsnijders voor een paar tientjes en er zijn laminaatsnijders van boven de honderd euro. Op de vraag wat de beste laminaatsnijder is om aan te gaan schaffen hebben wij het volgende antwoord: de laminaatsnijder van Lemato. Deze laminaatsnijder is wat ons betreft de beste, maar daar betaal je uiteindelijk wel een bedrag van 114,95 euro voor.

Dat is niet heel goedkoop, daar zijn we ons van bewust, maar in tegenstelling tot de andere laminaatsnijders die kwaliteit bieden is de laminaatsnijder van Lemato wel echt de beste. Dit hangt samen met een paar redenen: zo kun je erg gemakkelijk laminaat op maat knippen, is er een hefboomvergrendeling op deze laminaatsnijder, is er ook een na-slijpbaar snijmes en zorgt deze laminaatsnijder voor een erg strakke snijrand.

Deze laminaatsnijder is dus ook erg aan te raden voor iedere doe-het-zelf-klusser die nog nooit laminaat heeft uitgesneden. De laminaatsnijder van Lemato is gewoon zeer eenvoudig in gebruik en dus voor iedereen.

Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste laminaatknipper?

Bij het selecteren van de beste laminaatsnijder en dus ook de belangrijkste criteria die daarbij komen kijken, zijn er een paar dingen belangrijk waar je in eerste instantie misschien niet eens aan hebt gedacht. Wat de maximale knipcapaciteit van een laminaatsnijder is, hoeveel deze snijder dus in één keer kan snijden, op basis van de dikte van het laminaat, is erg verschillend.

Weet dus daarom vanaf het begin heel goed welke laminaatsnijder je nodig moet hebben op basis van de dikte van het laminaat dat je hebt aangeschaft. Zo zal alles goed verlopen en zal je als doe-het-zelf-klusser voor geen enkele verrassing komen te staan.


Misschien is het dan handig als we je vertellen wat ongeveer de maximale knipcapaciteit van de beste laminaatsnijder van Lemato is en overige informatie wat betreft knipbreedte, lengte van de snijtafel en gewicht.

Hieronder kun je trouwens ook een review lezen van een klant die een laminaatsnijder van Lemato heeft besteld én je kunt ook via deze website de beste laminaatsnijders bestellen, zodat je snel aan de slag kunt met jouw laminaatklus. Terug naar de belangrijke informatie over de beste laminaatsnijder van Lemato: de maximale knipcapaciteit van deze laminaatsnijder is 15 millimeter en het heeft een gewicht van 7 kilo.

Verder heeft de beste laminaatsnijder van Lemato een knipbreedte bij 15 graden van 305 millimeter, bij 30 graden een knipbreedte van 275 millimeter en bij 45 graden een knipbreedte van 220 millimeter. De lengte van de snijtafel is 600 millimeter.

Bekijk deze informatie per laminaatsnijder ook goed voordat je het laminaat dat je graag wilt hebben gaat aanschaffen. Als deze informatie perfect aansluit bij de afmetingen en de mogelijkheden van het laminaat dat je wilt gaan kopen, dan zit je helemaal goed en kun je het laminaat gaan bestellen. Het bestellen van laminaat kan gemakkelijk en snel via deze pagina, maar ook via deze website.

Reviews van de 3 beste laminaatsnijders

1

hbm 325 mm professionele laminaatknipper

8.9Expert Score
Geweldige laminaatknipper

Deze laminaatknipper van HBM is een van de populairste laminaatsnijders van 2021 en niet voor niets. Deze laminaatknipper heeft een sterke hefboomvergrendeling en kan naslijpbaar snijmes en verstek knippen. Hierdoor is het mogelijk om een strakke snijrand te krijgen,

Prijs
8.8
Kwaliteit
9.4
Watt
8.9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Heeft een sterk vermogen
 • Maakt weinig tot geen geluid
 • Populair artikel met een lage prijs
2

Wolfcraft LC 600 Laminaatsnijder

9.2Expert Score
Hoge kwaliteit laminaatknipper

Deze laminaatknipper is geschikt voor alle types laminaat. Je kan een hoek inkorten met maarliefst 90 graden en het is een die heel gemakkelijk is te gebruiken.

Prijs
10
Kwaliteit
9.5
Watt
9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Lage prijs
 • 1700 watt vermogen
 • Makkelijk te gebruiken
3

Laminaatsnijder

8.3Expert Score
Prima kwaliteit laminaatknipper

Als je op zoek bent naar een goedkope laminaatknipper dan is deze misschien iets voor je. Deze is goedkoop en gemakkelijk te installeren en te gebruiken.

Prijs
8
Kwaliteit
8
Watt
8.5
Veiligheidsfunctie
9
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart