Beste muurfrees [review en beoordeling]

Muurfrees

In dit artikel bespreken we de muurfrees of ook wel de sleuvenfrees genoemd en gaan we samen met jou op zoek naar de allerbeste. We geven je een aantal verschillende opties voor het beste product en vertellen je graag wat een muurfrees precies is.

Misschien kunnen we daar het beste wel nu mee beginnen. Een muurfrees wordt voornamelijk gebruikt voor het aanbrengen van sleuven. En met sleuven wordt eigenlijk een stuk tussen twee muren bedoeld. Om een voorbeeld te geven: als een elektrisch apparaat geïnstalleerd moet worden, dan kan met een sleuvenfrees alle aanwezige installatiebuizen in de muur worden weggewerkt.

Een muurfrees is altijd elektrisch aangedreven en heeft twee parallelle slijpschijven. En deze slijpschijven worden ook wel diamantsnijschijven genoemd. Deze schijven zet je haaks op de muur die je wilt gaan bewerken en op deze manier kan deze zo door de muur heen waar dat dan de bedoeling is. Aan de bovenkant van de slijpschijven zit een beschermkap, zodat je veilig en zonder gedoe je gereedschap kunt gebruiken en niet ineens in jezelf gaat snijden. We vertellen je graag nog veel meer over de frees, want de muurfrees is echt een specifiek en bijzonder gereedschap waarbij het goed is om de juiste sleuvenfrees te kiezen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is de beste muurfrees om te gebruiken?
 • Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste muurfrees voor jouw verbouwing of klus?
 • Reviews van de 5 beste muurfrezen om aan te gaan schaffen

Wat is de beste muurfrees voor jouw klus?

De beste muurfrees uitkiezen. Het is een lastige klus. Eigenlijk is het al een klus voordat de echte klus moet gaan beginnen. Omdat zelfs de experts van deze website het lastig vonden om slechts één muurfrees uit te kiezen, hebben wij speciaal voor jou hieronder de drie beste muurfrezen uitgelicht, zodat je op deze manier in je zoektocht naar de beste sleuvenfrees gemakkelijker de beste kunt uitkiezen. Hopelijk helpt dit je om dan de beste frees te vinden en uiteindelijk ook aan te schaffen. Dat moet ongetwijfeld gaan lukken

Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste muurfrees voor jouw verbouwing of klus?

Het selecteren van de beste muurfrees voor jouw verbouwing of klus kan een taakje zijn waar je wel een aantal nachten over wilt gaan slapen. Om te weten welke het beste is voor jouw klus of verbouwing is het belangrijk om eerst te weten welke klus precies verricht moet worden. Nog belangrijker: weet je wat de diepte is van de muur die je wilt gaan frezen?

De meeste muurfrezen lijken op elkaar, maar het grootste verschil zit vaak in hoe diep de slijpschijf kan. Zo kan de muurfrees van Makita tot dertig millimeter diep, maar er zijn ook muurfrezen die dieper of juist minder diep kunnen. Als je dit weet, ben je al een heel eind.

Reviews van de 3 beste muurfrezen

1

Ferm muurfrees

Beste muurfrees
9.2Expert Score
Hoge kwaliteit muurfrees

We kunnen er lang of kort over schrijven, maar Ferm is absoluut een marktleider als het aankomt op hoogwaardig gereedschap en dat al sinds 1965. De muurfrees van Ferm is dan ook zeker een muurfrees die we graag aanraden.

Deze muurfrees heeft 1700 wat in zich inclusief lasergeleiding en is daarnaast voorzien van een stofzuiger adapter en twee diamantschijven die je naar keuze kunt wisselen. Deze diamantschijven kunnen een waanzinnige diepte van 125 millimeter bereiken en er zit ook nog eens een opbergkoffer bij. En dan te bedenken dat de muurfrees van Ferm slechts 97,95 euro kost. Een mooie prijs.

Prijs
10
Kwaliteit
9.5
Watt
9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Lage prijs
 • 1700 watt vermogen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Met laser voor precies freeswerk
2

Makita muurfrees sleuvenzaag

Makita muurfrees
8.9Expert Score
Geweldige muurfrees

De muurfrees van Makita is een geweldige muurfrees en zeker een van de beste muurfrezen die je op het gebied van muurfrezen maar kunt vinden. De muurfrees van Makita kost je ongeveer tussen de 400 en 495 euro, maar daar krijg je dan ook ontzettend veel terug.

De muurfrees van Makita is namelijk een zeer compacte machine die ervoor zorgt dat jij je leidingen gemakkelijk kunt infrezen en dat je dit allemaal kunt doen tot en met een diepte van dertig millimeter. Zo weet je precies hoeveel je kunt infrezen met de muurfrees van Makita. Daarnaast heeft deze muurfrees een constant toerental en is het echt een complete muurfrees.

Prijs
8
Kwaliteit
9.8
Watt
8.9
Veiligheidsfunctie
9.6
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Heeft een sterk vermogen
 • Erg veilig te gebruiken
 • Populair artikel
3

Parkside muurfrees

8.3Expert Score
Prima kwaliteit muurfrees

Als je op zoek bent naar een muurfrees die lichte sleuven kan maken, dus niet te diep, en ook nog een muurfrees die goedkoop is, dan is de muurfrees van Parkside zeker een aanrader en daarom raden wij je deze muurfrees van Parkside dan ook aan. Deze muurfrees heb je al voor minder dan zeventig euro in huis.

De diamantslijpschijven van Parkside hebben een diameter van 125 millimeter en je kunt maximaal een sleufdiepte van dertig millimeter bereiken. Dit is een zeer fijne diepte en daarnaast ligt de muurfrees van Parkside ook nog eens fijn in de hand.

Prijs
8
Kwaliteit
8
Watt
8.5
Veiligheidsfunctie
9
Geluidsniveau
8
Positieve punt(en)
 • Zeer veilig te gebruiken
 • Beschikt voer een automatische veiligheid
 • Vermogen van 1350 Watt
 • Snoerlengte van 2,1 meter

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart