De 5 beste putscheppen

Helaas is het een vast gegeven dat een put vol en verstopt kan raken. Wanneer dit het geval is, is het noodzakelijk om de put leeg te halen. Zie jij er ook altijd zo tegenop om de put weer leeg te moeten halen? Wanneer je een putschep hebt is het een veel minder onsmakelijke klus dan dat je het met de hand zou moeten doen. Maar wat is een putschep dan eigenlijk en waar wordt deze dan precies van gemaakt?

Wat is een putschep?

Een putschep is een schep waar je de put makkelijker leeg mee kan scheppen wanneer de put verstopt is geraakt. Door het gebruiken van een putschep is het niet meer nodig om op je buik te moeten liggen op de grond om het vuil uit de put weg te scheppen.

De lange steel van de putschep is heel makkelijk in de put te laten zakken. Wanneer de putschep eenmaal in de put zit kun je deze gemakkelijk het vuil grijpen en omhoog halen. Bij het gebruiken van een putschep zul je geen vieze handen of kleding meer krijgen bij het leegscheppen van de put. En het is ook nog eens een klus die snel geklaard zal zijn.

Welke soort putscheppen zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten vormen van putscheppen. De ronde putschep en de vierkante putschep. Ze hebben beide zo hun eigen voordelen en nadelen. Wanneer je een hele grote put leeg moet scheppen is het beter om voor een vierkante putschep te kiezen.

Wanneer je juist een kleinere put hebt om leeg te scheppen is een ronde putschep een betere keuze. Door de ronde vorm van de putschep heb je net even wat meer ruimte en speling om het vuil uit de put weg te kunnen scheppen. De grootte van de put is dus bepalend voor welke putschep je het best zou kunnen gebruiken.

Waar wordt een putschep van gemaakt?

Een putschep bestaat uit verschillende materialen. Zo is de steel eigenlijk altijd gemaakt van hout. De schep die aan het uiteinde van de steel komt te zitten is meestal gemaakt van rvs. Dit is een metaal dat niet makkelijk roest. Door dit materiaal is het mogelijk extra lang van je putschep te kunnen genieten, zonder dat hij weg zal roesten. Op zoek naar een gootsteenrek, bekijk het hier!

Als het een diepe put is die je leeg gaat scheppen dan zou je het best een putschep kunnen nemen met een langere steel eraan. De stelen van putscheppen variëren in lengte van 1,5 meter tot 2 meter. Het is dan ook heel goed mogelijk om voor iedere put een geschikte putschep te vinden.

Waar kun je een putschep het best voor gebruiken?

Met een putschep wordt het je makkelijk gemaakt om de afgevallen bladeren die in de put terecht zijn gekomen uit de put te scheppen. Door dit bijtijds en regelmatig te doen kun je voorkomen dat de put uiteindelijk verstopt zal gaan zitten. Een groot voordeel hierbij is dat je bij het gebruiken van de putschep geen vieze handen of kleding zal krijgen.

De beste 5 putscheppen

1

Talen Tools

foto van een Talen Tools
9.3Expert Score
De putschep is stevig en werkt goed.

De schep is een handig hulpmiddel. Bijvoorbeeld voor het leeghalen van een put. Dit is iets wat een gewone schep niet kan.

Goede punt(en)
 • Vierkant
 • Handig
 • Licht en compact
2

Talen Tools Putschep

foto van een Talen Tools Putschep
8.7Expert Score
Duurzaam en handig in gebruik.

Met deze putschep schep je gemmakelijk een put leeg. Komt waar normale scheppen niet kan komen. Zeer handig hulpmiddel.

Goede punt(en)
 • Handig
 • Gemmakelijk
 • Goedkoop
3

GB putschep

foto van een GB putschep
7.9Expert Score
Mooi stevige putschep

Sterke steel. Gemakkelijk om putten en riolen te scheppen.

Goede punt(en)
 • Stevig
 • Handig
 • Makkelijk mee te nemen
4

DeWit putschep

foto van een DeWit putschep
7.7Expert Score
Je krijgt waar voor je geld.

Voor zien van een putdekselhaak. In een mum van tijd heb je de kolk leeggeschept. Met een stevige haak.

Goede punt(en)
 • Stevige haak
 • Degelijk handvat
 • Waterdoorlatend
5

Talen Tools Putschep

foto van een Talen Tools Putschep
7Expert Score
Makkelijk in gebruik

Heel makkelijk hulp middel. Schep gemmakelijk putten leeg. Maar ook riolen.

Goede punt(en)
 • Vierkant
 • Degelijk
 • Met haak

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart