De 5 beste nagelpistolen

Goed gereedschap om mee te werken is echt heel erg belangrijk. Wanneer je gaat klussen en je hebt geen goed gereedschap dan is dit heel erg vervelend! Goed gereedschap is belangrijk om ervoor te zorgen dat je lekker kunt werken zonder stress en hoofdpijn. Daarnaast draagt het werken met goed gereedschap bij aan de veiligheid. Dit is dus altijd belangrijk. Zeker wanneer je een nagelpistool wilt gebruiken. Met een goed nagelpistool schiet je met gemak snel spijkers in het hout en werk je veilig en op snelheid.

Wat is een nagelpistool?

Met een nagelpistool kun jij binnen een mum van tijd en op een veilige manier spijkers in hout schieten. Je hoeft dus met het gebruik van deze machine geen hamer meer te gebruiken. Het proces van het spijker slaan gaat met een tracker geheel automatisch. Er zijn verschillende soorten nagelpistolen te koop.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn diverse voordelen waarom het verstandig is om een nagelpistool aan te schaffen. Allereerst is het de snelheid waarmee je kunt werken met een tracker. Als je een nietpistool hebt dan werk je ontzettend snel, veel sneller als met een hamer. Met een hamer moet je opletten of je recht slaat en of de spijker goed in het hout zit. Met een nagelpistool hoeft dit dus niet.

Een nagelpistool is minder belastend ook voor je gewrichten dan bijvoorbeeld het werken met een klassieke hamer. De beweging die je met een hamer maakt is namelijk belastend voor de gewrichten. Door het gebruik van dit apparaat heb je hier dus geen last van en kun je gewoon lekker snel en efficiënt bezig zijn met jouw klus. Of ben je op zoek naar een floorsaver?

Een nagelpistool kopen

Als je een nagelpistool gaat kopen is het belangrijk dat je op een aantal zaken gaat letten voordat je tot aanschaf over gaat. Allereerst is het belangrijk om goed te kijken naar de kwaliteit van het nagelpistool. Goedkoop wil niet zeggen dat je een goede kwaliteit in huis haalt. Het is daarom belangrijk om er op te letten dat het van degelijk materiaal is gemaakt.

Daarnaast moet je kijken of je een apparaat wilt kopen dat draadloos werkt of op de stroom. Als je kiest voor een draadloos nagelpistool is het belangrijk dat je een goede accu erbij hebt en het liefste een reserveaccu. Het is namelijk erg vervelend als je telkens bij je klus weg moet omdat de accu opgeladen moet worden.

Verder moet je letten op het comfort. Kies een nagelpistool dat lekker in de hand ligt en niet te zwaar is. Zo voorkom je bijvoorbeeld blessures aan de pols door het repeterende werk. Zeker wanneer je er intensief mee gaat werken is dit heel erg belangrijk. Dan wil je graag dat het pistool makkelijk hanteerbaar is.

Veilig werken

Ook al biedt het nagelpistool enorm veel voordelen zoals snel en secuur werken, toch is het ook belangrijk dat je veilig werkt. Een nagelpistool kan bij verkeerd gebruik namelijk tot gevaarlijke situaties leiden en lelijke verwondingen. Werk daarom altijd rustig, en wees alert.

De beste 5 nagelpistolen van 2022

1

Tacker Nagelpistool

beste nagelpistool
9.3Expert Score
Super handig en veilig.

Handig spijkerpistool voor elke klus. Kan tot wel 2000 nietjes schieten. Ook zit er een oplaadbare accu bij.

Goede punt(en)
 • Oplaadbaar
 • Comfortabel
 • Veiligheidschakelaar
2

Makita nagelpistool

Makita nagelpistool
8.6Expert Score
Fijne te gebruiken bij bekleden

Deze tacker is geschikt als nagelpistool. Deze werkt op perslucht en gebruikt nagels met een lengte van 15 t/m 50 mm. Hij is verder licht en compact.

Goede punt(en)
 • Heel handig voor meubelafwerking
 • Geleverd met koffer
 • Hoge kwaliteit nagelmachine
3

Nietpistool

foto van een Nietpistool
8.1Expert Score
Handig in gebruik

Zeer handig pistool voor het snel bevestigen van materialen. Het is een draadloos nietpistool. Geschikt voor nietjes en spijkers.

Goede punt(en)
 • Gratis bezorging
 • Hoge nietsnelheid
 • Compact
4

Thuys Tacker

foto van een Thuys Tacker
7.4Expert Score
Makkelijk uitgelegd

Op zoek naar een handige hulp tijdens het klussen? Dan is de tacker de perfect hulp. De tacker is snel en efficient.

Goede punt(en)
 • Makkelijk in gebruik
 • Krachtig
 • Draagbaar
5

Arrow Electro-Matic

foto van een Arrow Electro-Matic
7Expert Score
Handige nietmachine,voldoet aan de verwachting

Gebruik het nagelpistool voor je hobby of vormen. Het pistool heeft 10 ampere stroom. Wordt geleverd met antislip kussengreep.

Goede punt(en)
 • Ergonomisch ontwerp
 • Compact
 • Mooie kleur

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart