De beste 5 bandendrukmeters van 2022

Wanneer je een auto bestuurd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de banden van de auto op de juiste spanning zijn. Als dit namelijk niet het geval is kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Banden die niet goed op spanning zijn belasten het milieu ook extra. Dus zaak om ervoor te zorgen dat je regelmatig controleert of de banden de juiste druk hebben. Daarvoor heb je een bandendrukmeter nodig. Maar hoe koop je nu de beste bandendrukmeter en waar moet je op letten?

Wat is een bandendrukmeter?

Zoals je in de inleiding als hebt kunnen lezen is het erg belangrijk dat de banden van de auto over de juiste spanning beschikking. Dit wordt ook wel in bar uitgedrukt en in de volksmond noemen we dit de bandendruk. De bandendruk kan heel simpel opgemeten worden met een bandendrukmeter.

Op het internet of in jouw onderhoudsboekje van de auto kun je vinden welke druk de banden nodig hebben. Als je het niet kan vinden, of je weet het niet zeker dan kun je ook een plaatselijke garage vragen of zij weten welke bandendruk geschikt is voor jouw auto.

Hoe dan ook, het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de bandendruk goed is. En dat begint allemaal met het aanschaffen van een bandendrukmeter. Of ben je op zoek naar een schoenenspanners?

De voordelen

Een bandendrukmeter is erg handig om te ontdekken of jouw autobanden over de juiste spanning te beschikken. Als dat namelijk niet zo is, loop je het risico op een klapband. Maar dat is wel in de extreme gevallen. Een slechte bandenspanning leidt ook tot meer brandstofverbruik en dat is slecht voor je portemonnee. Daarnaast is een slechte bandenspanning slecht voor het milieu.

Een goede bandenspanning bespaart je dus enorm veel geld. Een bandendrukmeter kopen is misschien niet altijd even goedkoop (als je voor kwaliteit gaat) maar je haalt het er wel weer uit doordat de slijtage van uw banden minder wordt en doordat je minder benzine gaat verbruiken. Daarnaast rijd je veiliger en voor je gevoel is dat ook belangrijk.

Een bandendrukmeter kopen

Een bandendrukmeter kopen is dus voor het onderhoud en behoud van jouw auto heel erg belangrijk. Maar ondanks de voordelen van de bandendrukmeter is het natuurlijk wel belangrijk dat je goed oplet wat voor bandendrukmeter je koopt. Je moet altijd gaan voor kwaliteit. Het is verleidelijk om puur en alleen te kijken naar de prijs van de bandendrukmeter maar aan te raden is dit niet.

Een bandendrukmeter moet prettig in het gebruik zijn, goed in de hand liggen en eenvoudig zijn. Een bandendrukmeter bied je de mogelijkheid om problemen tijdig op te sporen. Maar dan moet je wel weten hoe de bandendrukmeter werkt want anders zit je weer met het probleem dat je een meter koopt die je niet handig kunt aflezen.

Je hebt bandendrukmeters die met ledverlichting werken, dit is handig als je ook in het donker de bandenspanning wilt controleren. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld in de nacht ook veel op pad bent of omdat je minder goed kunt zien.

De beste 5 bandendrukmeters van 2022

1

Vues Bandenspanningsmeter

beste Bandendrukmeter
9.3Expert Score
 Apparaat voldoet aan de verwachtingen

Lees eenvoudig de druk van je banden af. Het handvat zorgt voor een goede grip. De meter is geschikt voor het meten tot 10 bar.

Goede punt(en)
 • Compact formaat
 • LCD- scherm
 • Tot 10 bar
2

Benson Bandendrukmeter

Benson bandendrukmeter
8.9Expert Score
Makkelijk in te stellen, goed leesbaar!

De bandenpomp heeft een schaalverdeling in bar en psi. De meter kan zo op de luchtslang worden aangesloten. De bandenpomp werkt op netstroom.

Goede punt(en)
 • Werkt op netstroom
 • Grote inhoud
 • Tot 15 bar
3

Cycling PressureGauge

Cycling bandendrukmeter
8.1Expert Score
Voldoet aan verwachtingen. Leest de spanning goed af.

Met deze moderne bandendrukmeter weet je met de bandenspanning. Op de meter zit een automatische uitschakelfunctie.

Goede punt(en)
 • Uitschakelfunctie
 • Digitale meter
 • Max 11 bar
4

Michelin MICH-92409

7.7Expert Score
Goed te plaatsen op het ventiel

Deze bandendrukmeter is van het merk Michelin. De drukmeter heeft een ditaal meet bereik lichtdruk van 0,35 – 6,8 bar.

Goede punt(en)
 • Goed merk
 • Eenvoudig te installeren
 • Compact
5

Brüder Mannesmann

6.3Expert Score
Zeer compact en praktisch toestel 

Ben je benieuwd naar de bandendruk van jouw auto? Gebruik dan de Bruder meter. Meetbereik van 0,15- 7 bar.

Goede punt(en)
 • Voldoet aan verwachting
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart