De beste 5 vliegengazen

Heb je ook zo een hekel aan al die vliegen en muggen in je huis in de warme zomermaanden? Dat je in de nacht helemaal lek geprikt wordt omdat de muggen bezit hebben genomen van de kamer en zich tegoed doen aan jouw heerlijke zoete bloed? Als je dit wil voorkomen zou je gebruik kunnen maken van een vliegengaas. Hoe kun je dit vliegengaas dan het best gebruiken en waar kun je dit dan het best ophangen?

Wat is vliegengaas?

Vliegengaas is een soort gaas dat mazen heeft die klein genoeg zijn om vliegen en andere insecten tegen te houden. Met name in de zomermaanden zie je steeds meer vliegen. Om deze buiten te houden zou je gebruik kunnen maken van vliegengaas. Wil je insecten nog concreter verdelgen, kijk dan naar de beste gifspuit.

Waar wordt het van gemaakt?

Vliegengaas is het gaas dat standaard gebruikt wordt in een normale hor of hordeur. Dit gaas kun je in allemaal verschillende kleuren en maten krijgen. Zo is het mogelijk om een passende maat gaas te kopen voor je hor of hordeur.

Horrengaas is gemaakt van PVC in combinatie met glasfiber. Daardoor is het een sterk materiaal dat niet kan vervormen. Ook is het gemaakt van materiaal dat bestand is tegen de verschillende weersinvloeden en de Uv-stralen. Vliegengaas kun je per meter kopen of op een hele rol.

Hoe moet je vliegengaas monteren

Bij het monteren van het vliegengaas moet je de rol met gaas over het frame rollen. Op de plaats van het tussenprofiel knip je het gaas af.  Daarna moet je het gaas vastzetten door de pees terug in het profiel te duwen. Daarna kun je het overige gaas wegsnijden met behulp van een stanleymes.  Dan moet je uitmeten waar het handvat moet komen en kun je deze vastschroeven.

Waar kun je het allemaal voor gebruiken?

Je kunt vliegengaas voor verschillende dingen gebruiken. Je zou er zelf een hor of hordeur van kunnen maken. Als je dat te ingewikkeld vindt, zou je het gaas ook voor het raam kunnen spannen. Dit kun je doen met behulp van klittenband of met behulp van punaises.

Hoe kun je het vliegengaas in een hor vervangen

Als je een vaste hor hebt is het heel erg simpel om het gaas zelf te vervangen wanneer dit poer ongeluk gescheurd is. Je kunt gaasrollen kopen waarmee je heel makkelijk het oude gaas kunt vervangen. Andere horren als een rol hor zou je het best in een keer kunnen vervangen.

Hoe kun je je hor met vliegengaas het best schoonhouden?

Het vliegengaas kun je heel makkelijk schoonmaken met een klein beetje sop. In sommige gevallen is het zo dat je je horgaas kunt verwijderen en dan in de wasmachine kunt doen. Je moet er dan wel voor zorgen dat je het gaas in een waszak doet om te voorkomen dat het gaas stuk zal gaan.

Mocht je geen waszak hebben, dan kun je ook een kussensloop gebruiken. Hierbij moet je er wel voor zorgen dat je de kussensloop dicht knoopt met bijvoorbeeld een veter. Dan was je het op 40 graden.

De beste 4 vliegengaas producten

1

Praxa vliegengaas

beste vliegengaas
8.5Expert Score
Fijn vliegengaas, je krijgt waar voor je geld

Ideaal om vliegend ongedierte buiten te houden. Denk aan muggen, wespen of vliegen. Gebrujik hem in huis of in je caravan/ camper.

Goede punt(en)
 • Inkortbaar
 • Duurzaam product
 • Makkelijke bevestiging
2

Deltafix Horgaas

Deltafix vliegengaas
7.9Expert Score
Zeer goede en sterke horgaas

Het vliegengaas is gemaakt van fiber glass. De kleur van het gaas is grijs of zwart. Het horrengaas is gemaakt van kunstof.

Goede punt(en)
 • Kunstof
 • Sterk materiaal
 • Fiber glass
3

Vliegengaas voor ramen

foto van een Horrengaas voor ramen
7.4Expert Score
Goede kwaliteit gaas

Bevestigingsmateriaal bestaande uit stukken klittenband. Het gaas is voor de ramen. Het materiaal is gemaakt van sterk kunstof.

Goede punt(en)
 • Makkelijke bevestiging
 • Laat geen insecten door
 • Duurzaam
4

Hor Reparatie Tape

foto van een Hor Reparatie Tape
7Expert Score
Prima gaas, snel en eenvoudig in elkaar te zetten.

Heb je een hordeur, horgaas of raamhor met een gat of scheur erin en wil je deze liever niet direct vervangen? Dan vormt dit reparatie tape een goede oplossing.

Goede punt(en)
 • Laat geen insecten door
 • Waterproof
 • Je hooft geen hele hor te kopen
Negatives
 • Niet altijd even lastig te bevestigen

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart