Beste invalzaag – Onze top 5

Het zou zomaar kunnen dat je iets moet zagen met een machine, omdat het handmatig met een gewone zaag niet lukt, maar dat je geen idee hebt op welke manier en hoe je een zo’n zaagmachine moet aanschaffen en welke zaagmachine je dan nodig hebt. Daarom is het goed dat je op deze website bent beland. Hier vertellen we je namelijk alles graag over verschillende soorten zaagmachines en op deze pagina gaan we gedetailleerder in op de invalzaag en welke invalzaag eigenlijk de beste is. Maar eerst vertellen we je in de volgende alinea ook graag veel meer over wat het een invalzaag precies is. Wij hebben het antwoord.

Stel dat je een stuk hout hebt en dat je een stuk in het midden van het hout moet zagen. Dus de randen en de buitenste kanten van het stuk hout moeten heel blijven. Anders kun je natuurlijk heel gemakkelijk vanaf de zijkant rechtdoor zagen met een gewone zaag en kun je zo het stuk hout in twee stukken zagen. Als dit niet de bedoeling is, dan heb je dus een ander soort zaag nodig. En welke zaag zou je dan hiervoor kunnen gebruiken? Je raadt het al. Een invalzaag. Eigenlijk behoort een invalzaag tot de cirkelzagen die er zijn. Maar dan is een invalzaag een speciaal soort cirkelzaag. We vertellen je hieronder wat er speciaal aan is.

Een invalzaag is dus een speciaal soort cirkelzaag. Als je het midden hebt van een plaat, dan kun je in dit midden een zaagsnede maken. Dit kan dus erg goed met een invalzaag. In de invalzaag zit namelijk een zaagblad ingebouwd en dit zaagblad beweegt naar beneden, waardoor je heel gemakkelijk en soepel in het midden van een plaat of van een stuk hout een zaagsnede kunt maken. Er zijn ook invalzagen, die weliswaar wat meer kosten, en daar wordt een geleiderail bijgeleverd. Met een geleiderail kun je eenvoudig recht zagen. Hieronder vertellen we op deze pagina ook meer over hoe invalzagen met geleiderails precies werken.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Wat is de beste invalzaag om aan te gaan schaffen?
 • Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste invalzaag?
 • Reviews van de 5 beste invalzagen om te kunnen gebruiken

Wat is de beste invalzaag om aan te gaan schaffen?

Een invalzaag kopen is niet heel goedkoop. Dit komt natuurlijk omdat het echt speciale apparatuur is en het kost ook veel geld, tijd en mankracht om zo’n machine helemaal te bouwen. Er zijn wel goedkope invalzagen, maar echt goede en professionele invalzagen hebben nu eenmaal een prijskaartje. In dit onderdeel op deze pagina willen we je graag alles vertellen over de invalzagen die er zijn en welke invalzaag volgens ons de beste is. Eerst bespreken we een paar invalzagen die volgens ons echt de beste zijn en als je een van deze invalzagen aanschaft, dan weten we zeker dat je er heel lang plezier van zult gaan hebben.

Festool invalzaag

Festool is al jaren een van de belangrijkste leveranciers van kwalitatieve en zeer goed gebouwde invalzagen. Daarom kan het ook niet anders dat volgens ons de invalzagen van Festool een van de besten zijn. Maar waarom is de invalzaag van Festool zo goed? Festool heeft onlangs een zeer bijzondere invalzaag op de markt gebracht voor 499 euro. Deze invalzaag is zelfs een speciale master edition én er wordt een extra zaagblad bijgeleverd. Zo heb je het complete pakket voor nog geen 500 euro en dan heb je ook nog eens een zeer professionele invalzaag van het geweldige merk Festool. Wat moet je nog meer weten?

Dit nieuwe model van Festool dat wij aanraden is volgens het betrouwbare merk met nog meer precisie en perfectie gebouwd. Dus nu heb je alles in één machine. Daarnaast heeft deze invalzaag nauwkeurige sneden, extreme duurzaamheid en ook nog eens heel hoog vermogen om goed en langdurig te kunnen zagen. Verder is het belangrijk om te vermelden dat de werksnelheid nu twee keer zo snel is vergeleken met andere invalzagen van Festool. En wat we misschien nog niet eens hebben verteld: bij de aanschaf van een invalzaag van Festool krijg je vele extra’s, zoals een geleiderail, hoekaanslag en zeer beproefde mooie details.

Volgens mij is het duidelijk dat de invalzaag van Festool een absolute aanrader is en dat de prijs ook nog eens erg gunstig is. Er zijn uiteraard goedkopere invalzagen. Maar die garanderen niet de kwaliteit die deze invalzaag van Festool kan garanderen. Dus hopelijk weet je nu voldoende en ben je er klaar voor om vandaag nog een invalzaag van Festool aan te gaan schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om op deze pagina nog de informatie over de andere invalzagen te bekijken, die volgens ook erg de moeite waard zijn om aan te schaffen. Op deze manier moet het zeker goedkomen en vind je de juiste invalzaag voor iedere klus.

Makita invalzaag

Naast de invalzaag van Festool zijn er, zoals hierboven al gezegd, uiteraard ook nog andere invalzagen die wat ons betreft erg goed zijn om aan te schaffen. In dit onderdeel op deze pagina bespreken we dan ook graag de invalzaag van Makita. Ook Makita is een leverancier van invalzagen en al jarenlang een betrouwbaar merk als het aankomt op materialen die nodig zijn voor werkzaamheden in de bouw. De invalzaag van Makita is al te koop voor slechts 355 euro en daarmee een stuk goedkoper dan de invalzaag van Festool. Maar waarom zou je nu precies een invalzaag van Makita moeten gaan aanschaffen? Dat vertellen we je heel graag.

De invalzaag van Makita heeft een constant toerental waardoor je heel gemakkelijk snel en zuiver kunt zagen. Niet alle invalzagen hebben zo’n constant toerental en dat is dus wel echt een enorm voordeel van de invalzaag van Makita. Verder heeft de invalzaag van Makita een voorrits-functie en hierdoor kun je splintervrij zagen. En dat scheelt ook erg veel, zodat je zeker weet dat je aan het eind van de zaagklus niet met splinters in je handen of splinters op je kleren zit, die dan later weer in je handen of ergens anders op je huid kunnen belanden. Kortom: de invalzaag van Makita is een geweldige invalzaag die je echt moet aanschaffen.

Invalzaag met geleiderail

Zagen is absoluut niet iets wat iedereen kan. Het vereist wat enige oefening en hoe meer ervaring je erin hebt, hoe beter je erin wordt. Zeker zagen met een invalzaag in het midden van een plaat is erg ingewikkeld. Gewoon een stukje hout vanaf de zijkant doorzagen met een gewone zaag, dat kunnen we waarschijnlijk allemaal wel. Maar echt met een invalzaag, met een zaagmachine dus, in het midden van een plaat iets zagen, dat wordt al een stuk lastiger. Gelukkiger wordt tegenwoordig bij de aanschaf van de meeste invalzagen ook een geleiderail meegeleverd. Wat is een geleiderail eigenlijk precies? Ook dat vertellen we je heel graag.

Een geleiderail zorgt ervoor dat je, ook in het midden van een plaat, recht kunt zagen. Hierdoor ga je niet scheef zagen. En dat scheelt veel, anders zou het zomaar kunnen dat je een hele plaat weg moet gooien, omdat je helemaal verkeerd hebt gezaagd. Hopelijk is het nu duidelijk wat de werking van een geleiderail is. Het voordeel is dat de meeste leveranciers van invalzagen bij de aanschaf van een gewone invalzaag ook een geleiderail meeleveren. Dit is erg handig, want die hoef je dan niet ook nog eens los aan te gaan schaffen. We wensen je heel veel succes met het zagen met een geleiderail en dat gaat ongetwijfeld goedkomen.

Wat zijn de belangrijkste criteria bij het selecteren van de beste invalzaag?

Een zoektocht naar een specifiek product, zoals in dit geval een invalzaag, kan altijd een enorme klus zijn en het kan dan ook zeker wat tijd vergen voordat je de juiste invalzaag hebt gevonden en voordat je helemaal tevreden bent met de aankoop van de invalzaag. We zijn dan ook heel blij dat je op deze website bent beland en we denken ook dat het heel goed is dat je op deze website een kijkje bent gaan nemen. Hier kunnen we je namelijk helpen met de zoektocht naar de juiste invalzaag – en vele andere bouwmaterialen – en via deze website gaan we er samen voor zorgen dat je, specifiek gericht op deze pagina, een invalzaag vindt.

En niet zomaar een invalzaag. Maar de beste die je op dit moment kunt krijgen. Zo hebben we al een aantal invalzagen aangeraden, zoals die van Festool en Makita en hieronder zijn ook zeer positieve reviews te vinden – vijf om precies te zijn – van de Scheppach-invalzaag die onder andere verkrijgbaar is op Bol.com. Er is nog één vraag die we graag willen beantwoorden voordat je je beslissing hebt gemaakt en weet welke invalzaag je gaat kopen: wat zijn eigenlijk de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij de aanschaf van een invalzaag? Dat vertellen we je heel graag nog in onderstaande alinea over de criteria.

Bij de aanschaf van een product is de combinatie van prijs én kwaliteit erg in belangrijk. Zeker op de markt van invalzagen zijn de prijzen voor invalzagen nogal uiteenlopend. Dit komt vooral omdat sommige invalzagen met veel extra’s worden aangeboden en hierdoor duurder uitvallen. Dan lijken deze invalzagen ineens veel duurder. Maar niets is minder waar. Daarnaast is het wat ons betreft erg belangrijk om op de veiligheid te letten. Zo zijn er bepaalde invalzagen, zoals die van Makita, die ervoor zorgen dat je tijdens en na afloop van het zagen geen splinterresten krijgt, op je kleding of, nog veel erger, in of ergens op je huid.

We hopen dat het ondertussen duidelijk is en dat je ook weet wat de belangrijkste criteria zijn waar je op moet letten bij de aanschaf van een invalzaag: de verhouding tussen prijs en kwaliteit én de veiligheid die ervoor zorgt dat je geen splinterresten overhoudt. Op sommige invalzagen zit een speciale functie die dit voorkomt, zoals op de invalzaag van Makita. Check dit zeker goed. Dan weet je dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat je voor een zeer gunstige prijs een zeer veilige invalzaag kunt aanschaffen en met plezier kunt gaan gebruiken.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart