De beste 5 hakmachines

Als je van lekker uitgebreid koken houdt komt het vast vaak voor dat je uren doorbrengt in de koken. Vooral de voorbereidingen nemen dan een hoop tijd in beslag. Je wil natuurlijk alles zo vers mogelijk hebben en dan ook zoveel als mogelijk is alles zelf snijden. Vooral het snijden van al die dingen neemt veel tijd in beslag. Als je het jezelf makkelijker zou willen maken zou je een hakmachine kunnen gaan gebruiken. Wat is een hakmachine en wat kun je er allemaal mee?

Wat is een hakmachine?

Een hakmachine is een keukenmachine waar je in hele korte tijd je groente en fruit kunt hakken of fijn kan snijden. Met sommige hakmachines is het zelfs mogelijk om ijs te crushen, maar dan moet je wel eentje met een hoog vermogen hebben.

Een hakmachine is vooral bedacht om kruiden en groenten te hakken en vermengen. Deze machine heeft wel minder mogelijkheden dan een complete keukenmachine, waar je overigens vaak ook een hakfunctie op hebt zitten.

Wat kun je met deze machine allemaal hakken?

Met een hakmachine is het mogelijk om allemaal verschillende n soorten groenten, kruiden, noten en vlees mee fijn te hakken. Dit scheelt je een hoop tijd met wanneer je het helemaal met de hand zou moeten doen. En daarbij is het zo dat het met de hakmachine veel fijner wordt dan wanneer je alles met de hand moet hakken en snijden. Of ben je op zoek naar een warmwaterzak?

Wat is het verschil tussen een blender een hakmachine?

Bij een blender heb je een hele hoge maatbeker. Wanneer je van vloeistoffen en natte ingrediënten graag een glad geheel wil maken, dan is de blender echt een uitkomst. Een hakmachine is eigenlijk een soort kleine broertje van de blender.

In een hakmachine zit een steviger mes dan dat er in de blender zit, maar er is wel een kleinere inhoud waardoor je minder volume kwijt kan als in de blender. Door het lagere volume is een hak apparaat meer geschikt voor het fijn hakken en malen van de droge ingrediënten.

Waar je rekening mee moet houden bij de aankoop?

Wanneer je van plan bent een hakmachine te gaan kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je er zeker van wil zijn dat de machine ook doet waarvoor je hem hebt aangeschaft is het wattage van de hakmachine erg belangrijk. Je zou dan een machine moeten kopen met een minimaal vermogen van 400 watt.

Welke hakmachine kun je het beste kiezen?

Als je een handmolen gaat kopen kun je kiezen tussen een elektrische hakmachine of een handmatige variant. Een handmatige hakmolen bedien je met een zwengel. Door het draaien van deze zwengel zullen de messen rond gaan draaien.

Een elektrische hakmachine is veel makkelijker te bedienen en geeft meer gemak bij het hakken en snijden. Door dit gemak is deze machine duurder in de aanschaf dan dat een handbediende is. Voor het hakken en snijden met het meeste gemak moet je natuurlijk ook het meest betalen.

De beste 5 hakmachines

1

Tefal 5 Second Chopper

Beste hakmachine
9.2Expert Score
Makkelijk in gebruik. scherpe mesjes en fijn resultaat.

De mengkom heeft een grote inhoud van wel 900 ml. In een hand omdraai hakken en purren met de hakmolen. Ook krijg je er keukenaccessoires bij.

Goede punt(en)
 • Grote inhoud
 • in 5 seconden
 • Voor alle ingrediënten
2

Bestron electrische Hakmolen

Bestron electrische Hakmolen
8.8Expert Score
Klein en heel krachtig

De hakmolen heeft een krachtige moter. Ook is het apparaat extra veilig door het anti-spatdeksel. Met grote rubberen anti-slip ring

Goede punt(en)
 • Krachtige motor
 • Mooie kleur
 • Modern
3

KitchenBrothers Hakmolen

KitchenBrothers Hakmachine
7.8Expert Score
Grote hoeveelheden worden zeer snel gehakt

Werk efficienter met de hakmolen van Kitchen Brothers. Zelfs vlees en noten kunnen in de hakmolen. Binnen 6- 10 seconden klaar.

Goede punt(en)
 • Snel klaar
 • Krachtige motor
 • Grote inhoud
4

SADU Kitchen Groentesnijder

foto van een SADU Kitchen Groentesnijder
7.1Expert Score
Simpel apparaat dat doet wat het moet doen.

De snijder is perfect voor mensen die tijd willen besparen. Bijvoorbeeld naar een lange dag werken. De groentesnijder is vaatwasserbestendig.

Goede punt(en)
 • Vaatwasserbestendig
 • Compact
 • Veilig in gebruik
5

COOK-IT Hakmolen

foto van een COOK-IT Hakmolen
6Expert Score
De mesjes zijn vlijmscherp!

Snel te werk gaan met de hakmolen van COOK-IT. Met een ruime inhoud van 2 liter. En een sterke motor van 500 watt.

Goede punt(en)
 • Veiligheidsschakelaar
 • Doorzichtige kom
 • Duurzaam

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart