De beste 5 torksleutels 2022

Wat is een torksleutel?

Een torksleutel in een zeskantige inbussleutel. Deze soort sleutels zijn gemaakt voor de torkschroeven. Deze sleutel kan dan ook alleen op de speciale schroeven gebruikt worden die bestemd zijn voor de torksleutel. Op andere schroeven zullen deze sleutels niet passen.

Waar staat tork voor?

Tork staat symbool voor de zespuntige ster vorm schroef. Deze schroef wordt gebruikt als alternatief voor de alom bekende kruiskopschroef. De torkschroef heeft meer grip bij het indraaien dan een kruiskopschroef. Daarom wordt de torkschroef steeds vaker gebruikt.

Waarom zou je voor een tork kiezen?

Het grote voordeel ten opzichte van de kruiskopschroeven is dat je bij het schroeven met de tork meer grip hebt. Dit heeft alles te maken met de zeskantige stervorm van de torkschroef en de torksleutel. Door de zeskantige stervorm heeft een tork meer grip waardoor er meer kracht op de schroef wordt uitgeoefend bij het indraaien van de schroef. Of ben je op zoek naar een bladgrijper?

Wat is het voordeel van torkschroeven?

Al jarenlang zijn tork schroeven een begrip in de kluswereld. Door de grip die de tork sleutel op de schroef heeft Kun je hier een groot voordeel uit halen. De zeskantige stervorm zorgt er namelijk voor dat je niet zo heel snel meer uit je schroef kunt schieten bij het vastdraaien van de schroef.

Ook is het zo dat je de schroefkop niet zo snel zal beschadigen als dat je met een kruiskopschroevendraaier zou hebben. Wanneer je uit de schroef schiet of wanneer het formaat schroevendraaier niet goed overeenkomt kun je de schroef al heel snel beschadigen waardoor het kan zijn dat je de schroef nooit meer los zal krijgen.

Wat is het voordeel van een Tork uitsparing?

Tork schroeven hebben een groter contactvlak. Hierdoor is het mogelijk om de schroeven nog strakker aan te draaien. Ook het losdraaien gaat een stuk makkelijker omdat je de schroefkop niet zo snel kapot zal draaien. Bij het losdraaien heb je bij een tork schroef nog altijd dezelfde grip als bij het indraaien.

Welke maten bits heb je bij de Torksleutel?

De maten van Tork schroeven en bits worden weergegeven met een TX en dan de maat. Ze zijn te krijgen in de maten TX10, TX15, TX20, TX25 en TX30. Het getal staat voor het aantal millimeter dat de schroef lang is. Bij het kopen van de Torksleutels en de bijbehorende schroeven kun je aan de hand van de codes zien welke sleutels en schroeven je precies nodig zal hebben.

Waar kun je een torksleutel kopen?

Torksleutels kun je bij een bouwmarkt kopen. Je moet er alleen wel goed opletten dat je wel de juiste schroeven en sleutels meeneemt. De codes op de verpakking zullen je vertellen welke schroeven geschikt zijn voor de torksleutels die je al in huis hebt.

Ook in onderdelen huizen kun je de torksleutels krijgen. Het is dus niet moeilijk om de sleutels en de bijpassende schroeven te kopen. Zorg er alleen wel voor dat je goed hebt gekeken of je de juiste spullen hebt gekocht voordat je de spullen aan de kassa af gaat rekenen.

De beste 5 torksleutels van 2022

1

Torksleutelset

beste torksleutel
9.3Expert Score
Goed voor waar het voor bedoeld is.

Handige Torx sleutelset, 9 delig. Handige gereedschapset voor in huis. Gemaakt van metaal en chroom.

Goede punt(en)
 • Handig
 • 9 delig
 • Goed materiaal
2

Sleutel torx

gs quality torksleutel
8.5Expert Score
Is gemakkelijk te gebruiken

Handige 18 delige sleutel set. De set komt in een stevige opbergdoos. De sleutels zijn voorzien van een eindopening.

Goede punt(en)
 • Meerdere sleutels
 • Stevige opbergdoos
 • Handig overzicht
3

IMLI Momentsleutel Set

foto van een IMLI Momentsleutel Set
7.8Expert Score
Goede kwaliteit en handig gereedschap

Bouten zitten pas goed vast wanneer ze met het juiste moment zijn aangedraaid. Heb jij ook liever precisie? Ga dan voor deze set.

Goede punt(en)
 • Met beveiliging
 • Handige koffer
 • 11 delig
4

Voordelige Inbus/torx

7Expert Score
Licht en prettig om mee te werken

Voordelige 13 delige torx sleutelset. Aan de onderzijde zit een kogelkop. Hierdoor kan je met de schroeven onder een hoek schroeven.

Goede punt(en)
 • Grote set
 • Met kogelkop
 • Stevig materiaal
5

Torx Stiftsleutelset

foto van een Torx Stiftsleutelset
6.7Expert Score
Twee pluspunten: duurzaam en praktisch in gebruik.

Met deze set van Stanley heb je altijd 8 inbussleutels bij de hand. De koffer zorgt ervoor dat je de set makkelijk mee kan nemen. De sleutelset is geschikt voor korte klusjes.

Goede punt(en)
 • Compact design
 • Geschikt voor kortere klusjes
 • Compact design

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart