Waarvoor gebruik je een steenboor?

Steenboor

Steenboor

Als je in je huis iets moet gaan boren of als je een eigen bedrijf hebt waarbij je in de bouw werkt of bijvoorbeeld keukens moet gaan opknappen, dan kan het best een lastige klus zijn om te bepalen welke boor je moet gebruiken voor een bepaalde boorklus. Er zijn namelijk talloze verschillende materialen en er zijn ook best wat verschillende boren.

Om hier duidelijkheid in te krijgen vind je op deze website alle soorten boren die er zijn, zoals een steenboor, maar ook een houtboor of een slagenboor en vertellen we je alles over iedere soort boor, zodat jij straks precies weet welke boor je moet gebruiken voor al je boorklussen.

Wat is een steenboor?

In dit artikel vertellen we je graag alles wat we weten over de steenboor en nog belangrijker: we vertellen je graag waarvoor je een steenboor moet gebruiken. De naam lijkt te zeggen dat je met een boor allerlei stenen kunt boren, en ook grote stenen, maar dat is niet helemaal waar. Voor echt groot aardewerk of voor grote stenen kun je het beste een betonboor gebruiken.

Waarvoor gebruik je een steenboor?

Dit is voor het grove werk en op deze website vind je ook een uitgebreid artikel over de betonboor. Maar waarvoor moet je dan een steenboor gebruiken? Eigenlijk gebruik je een steenboor voor zacht steenwerk. Dit gaat dan dus meer om het gedetailleerde steenwerk.

Glaswerk

Maar je kunt een steenboor ook gebruiken voor glaswerk, maar als je dit doet, moet je wel bepaalde dingen goed van tevoren weten. En wat moet je dan weten? Het beste is namelijk om hiervoor een steenboor zonder slagmechanisme te gebruiken. Als je dit doet, dan kun je dus ook met een steenboor glaswerk boren.

Speciale glasboor

Maar hiervoor kun je in principe ook gewoon een speciale glasboor voor gebruiken. Hopelijk weet je nu goed waarvoor je een steenboor kunt gebruiken, voor zacht steenwerk en voor glaswerk, als je een steenboor zonder glasmechanisme gebruikt. We wensen je veel succes bij al je volgende boorklussen.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart