De beste 4 slaghamers

De slaghamer, niet iedereen heeft hem meteen in zijn gereedschap collectie zitten. Dit komt omdat het een specifiek soort gereedschap is, dat niet iedereen nodig heeft. Het wordt gebruikt voor specifieke klussen waar je met een boormachine of hamer niet goed bij kunt komen. Wil je meer weten over de functie van een slaghamer en welke verschillen er zijn tussen de slaghamers?

Wat is een slaghamer?

Een slaghamer is een gereedschap dat uit een kop en een steel bestaat. De steel dient hierbij als handvat. Al tientallen jaren wordt dit stuk gereedschap gebruikt. Het enige dat in de loop der jaren veranderd is, is de uitvoering van het gereedschap.

Waar wordt een slaghamer van gemaakt?

Een slaghamer wordt tegenwoordig gemaakt van een metalen kop en een rubberen handvat. Het rubberen handvat zorgt ervoor dat je meer grip hebt wanneer je hem vast hebt. Een slaghamer werkt hetzelfde als dat een boormachine doet, alleen wordt de hamer het meest gebruikt voor plekken die minder goed bereikbaar zijn. Er zijn dan ook verschillende slaghamers waar je uit kan kiezen.

Waar kun je een slaghamer voor gebruiken?

Een slaghamer is een goed stuk gereedschap om nietjes en krammen op plaatsen te krijgen waar je lastig bij kunt komen. De hamer wordt ook heel veel gebruikt om isolatiemateriaal, vloerbedekking, wandpanelen of dakbedekking vast te zetten. Wil je in een plaat snijden, kijk dan eens naar de beste insteekzaag.

Ook in de wereld van de prefab bouwelementen, bij het verwerken van textielsoorten en isolatiematerialen en binnen de verpakkingsindustrie zie je dat de slaghamer ook daar steeds vaker gebruikt wordt voor de toepassingen.

Welke slaghamers zijn er?

Het verschil in de soorten slaghamers zitten hem in welke krammen of nieten de slaghamer kan verwerken. Ook het gewicht van is iets dat per hamer kan verschillen. De kopen van de slaghamers kunnen ook van elkaar afwijken.

In sommige gevallen is een wat zwaardere kop nodig om de klus te kunnen klaren. Hierbij kun je een voorbeeld nemen aan het isoleren van het dak. Bij het aanbrengen van het isolatiemateriaal is een zwaardere kop vereist. Ook de krammen die gebruikt worden moeten dan een grootte hebben van maximaal 19 millimeter.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slaghamer?

Bij het kopen van een slaghamer moet je je eerst goed realiseren welke klus of klussen je ermee gedaan wil krijgen. Als je dit weet, dan is het belangrijk dat je je eerst goed laat informeren over welk soort slaghamer het meest geschikt zal zijn voor jouw klus. Het zou jammer zijn als je met een product thuis zou komen die niet voldoet aan de eisen om je klus af te maken toch?

Als je weet welke klus of klussen je ermee wil klaren dan kan de verkoper je goed informeren over de beste mogelijkheden voor wat betreft hoe zwaar de kop zou moeten zijn en het formaat nieten of krammen dat je nodig hebt om de klus helemaal naar wens af te kunnen ronden. Door je goed te laten informeren kan het eigenlijk niet mis gaan.

De beste 4 slaghamers

1

Beste slaghamer ToolMax

beste slaghamer
9.1Expert Score
Beste slaghamer uit de test!

Ga je klussen en heb je een plek waar je wat moeilijker bij kan? Of heb je wat extra houvast nodig? Dan is deze slaghamer voor jou. De set is ideaal voor Kleine thuis projecten of professioneel gebruik.

Goede punt(en)
 • Met conische schroefdraad
 • Scherp geprijsd
 • Lichtgewicht
2

Datona Lagertrekker set

Datona slaghamer
8.5Expert Score
Duurzaam, hoge kwaliteit en handig in gebruik.

Je wiellager of poelie loshalen zonder schade? Dan is deze set het gereedschap wat je nodig hebt! Voorzien van slagtrekker om vastzittende lagers te demonteren.

Goede punt(en)
 • Sterk
 • Stevig
 • Binnen en buiten spannend
3

Slaghamer 11 delig

foto van een Slaghamer 11 delig
8.1Expert Score
Handig en niet te duur om aan te schaffen

Met deze hulpstukken kan je elke felsrand of wielkruiprand er af trekken. Zeer praktische complete set. De slaghamer set is 11 delig.

Goede punt(en)
 • 11 delig
 • Goedkoop
 • Mooi design
4

Senco slaghamer

7.3Expert Score
Eenvoudig te bedienen.

Mooi gesmeden stalen kop. Gebruik hem voor sloopwerkzaamheden of voor gebruik met voegbeitels.

Goede punt(en)
 • Mooie afwerking
 • Stalen kop
 • Hi-grip

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart