Waarvoor gebruik je een slangenboor?

Slangenboor

Er is een grote kans dat je momenteel met een grondige boorklus bezig bent, bijvoorbeeld in het werk dat je doet met je eigen bouwbedrijf, of tijdens een verbouwing in je huis die je voor een groot deel zelf voor rekening neemt. En er is ook een grote kans dat je tijdens het boren tegen een probleem bent aangelopen en dat je daardoor nu op internet op zoek bent gegaan naar een oplossing voor het probleem.

Hoogstwaarschijnlijk ben je op zoek naar de juiste boor die je voor je boorklus kunt gebruiken, omdat de boor die je had dus niet de goede was. In dit artikel vertellen we je graag alles over de verschillende boren en ook over de slangenboor.

Wat is een slangenboor?

Het is namelijk erg bijzonder als je erbij stil gaat staan hoeveel verschillende boren er zijn. En daarom is het ook echt lastig om al deze verschillende boren te kennen en ook nog eens te weten welke jij nodig hebt. Op deze website proberen we je hierin een goed overzicht te geven van alle boren die er zijn en welke boor jij nodig hebt voor de juiste klus.

Waarvoor gebruik je een steenboor?

We vertellen je ook graag alles over een slangenboor. Met een slangenboor kun je namelijk zeer diepe gaten maken. Stel je voor dat je in je huis grote en dikke balken hebt en dat je hier doorheen moet boren. De kans is groot dat dit met een normale boor je dan absoluut niet gaat lukken.

Diepe gaten

Maar een slangenboor is hier dan de oplossing voor. Een slangenboor kan een erg diep gat maken, waardoor je gemakkelijk door een dikke balk kunt komen.

Spiraalvorm

Verder heeft een slangenboor spiraalvorm en deze vorm kronkelt als een slang rond de as, vandaar uiteraard de naam voor deze boor, en deze ‘slang’ doet goed werk: al het boorstof wordt afgevoerd en zo ontstaat er razendsnel een mooi, glad en voornamelijk een diep gat. Als je dus diepe gaten in dikke balken moet boren, schaf dan vandaag nog een geweldige en handige slangenboor aan.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart