Accu grasmaaier – Top 5 getest en beoordeeld

Het zal niemand verbazen dat een accu grasmaaier een grasmaaier is met een accu. De accu grasmaaier kun je prima vergelijken met een elektrische grasmaaier, maar dan zonder hinderlijk snoer en zonder de al even lastige verlengsnoeren. Een accu grasmaaier betekent zorgeloos maaien met maximale bewegingsvrijheid. De accu grasmaaier is een machine die perfect geschikt is voor zeker de kleine- en middelgrote grasvelden. Zoals gesteld is het een genot om zonder snoeren te kunnen maaien.

Ander voordeel is nog dat een accu grasmaaier amper enig onderhoud behoeft. Door de aankoop van een accu grasmaaier bespaar je op de lange termijn. In eerste instantie is de grasmaaier iets duurder in aanschaf afgezet tegen bijvoorbeeld een grasmaaier met een benzinemotor. Na verloop van tijd is het rendement op die investering echter veel hoger. Reden temeer dus om ook eens serieus te overwegen om ook een accu grasmaaier aan te schaffen.

Wat is een accu grasmaaier?

Door gebruik te maken van de accu grasmaaier geniet je van optimale bewegingsvrijheid. Met de elektrische variant was je voortdurend in de weer met snoeren en verlengsnoeren. Zo zeer zelfs, dat je uiteindelijk meer aandacht had voor de snoeren dan voor het gazon. Bovendien hoef je niet meer krampachtig de snoeren weg te houden voor het mes van de grasmaaier.

Niet zelden maaiden mensen met een elektrische grasmaaier behalve het gras op een bepaald moment ook het snoer middendoor. Wat een ellende! Met een accu grasmaaier kies je nadrukkelijk voor bewegingsvrijheid en gemak. De werking is zoals gezegd gelijk aan de elektrische grasmaaier. Dat betekent dat je te maken hebt met een redelijk stille grasmaaier die altijd start. De accu grasmaaier is aan een snelle opmars bezig. Waren er aanvankelijk slechts een handjevol van deze grasmaaiers beschikbaar, ondertussen heb je echt wat te kiezen.

Belangrijke criteria bij selecteren van een accu grasmaaier

Gazonoppervlakte

Het is goed om te weten wat de te maaien oppervlakte is die je straks met je accu grasmaaier gaat maaien. Je hebt accu grasmaaiers die speciaal geschikt zijn voor een gazonoppervlakte tot 50 vierkante meter, je hebt echter ook uitvoeringen die geschikt zijn voor oppervlakten die groter zijn dan 600 vierkante meter. Kies precies die accu grasmaaier die geschikt is voor de oppervlakte van jouw tuin.

Maaibreedte

Let ook op de maaibreedte. Hoe groter de maaibreedte is, hoe groter de strook die jij met de maaier in één loopje maait. Hoe hoger de maaibreedte is, hoe eerder je je gras gemaaid hebt. Ook iets om goed op te letten dus.

Accu

De accu speelt natuurlijk een prominente rol bij deze grasmaaier. Steeds meer grasmaaiers worden standaard geleverd met twee accu’s. Zo kun je altijd over een (volle) accu beschikken. Laad je de ene accu op, dan gebruik je gewoon de ander en hoef je dus nooit te wachten tot de accu is opgeladen. Koop je een maaier met slechts één accu? Overweeg dan serieus om er een extra accu bij aan te schaffen. Daar ga je geen spijt van krijgen. De capaciteit van de accu is of 18 of 36 volt. Met een accu van 36 volt doe je langer dan met een uitvoering van 18 volt en hoef je dus minder snel op te laden.

Mulching functie

Check of je accu grasmaaier al dan niet een mulching functie heeft. Mulching is een laag organisch materiaal dat de bodem bedekt. Dit hoeft niet alleen gras te zijn overigens, dit kunnen ook fijn gemalen bladeren zijn. Met een mulching functie bescherm jij je gras beter tegen extreme weersomstandigheden en is de kans op onkruid minder groot. De mulching functie doet je gazon dus goed. Best belangrijk dus om een accu grasmaaier te kiezen die over deze functie beschikt.

De beste 5 accu grasmaaiers

Wolf Garten A 3472V

Cijfer: 9
Wolf Garten is één van de toonaangevende merken als het gaat om de accu grasmaaiers. De A3472V staat bekend om de uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding. Deze machine is geschikt voor een gazon van maximaal 250 vierkante meter, de maaibreedte is 34 centimeter. Het geluidsniveau is minimaal en de maaier heeft een mulching functie. Standaard krijg je een snelle acculader en een opvangzak meegeleverd met een inhoud van dertig liter. Je laadt de accu tussen de 60 en de 90 minuten volledig op.

Powerplus POWEBG 7566

Cijfer: 8,5
De accu grasmaaier is geschikt voor een gazon tot maximaal 250 vierkante meter en de maaibreedte is 40 centimeter. Ook deze grasmaaier heeft een mulching functie. De Powerplus maait gemakkelijk en snel en wordt standaard geleverd met twee accu’s en twee opladers. De maaier is zeer compact en daardoor extra gemakkelijk op te bergen.

Wolf Garten A 4072V

Cijfer: 8,5
Opnieuw een grasmaaier van Wolf Garten, nu een uitvoering die geschikt is voor een gazon tot maximaal 500 vierkante meter. De maaibreedte is 40 centimeter en ook deze maaier heeft een mulching functie. De machine maakt maximaal 96 decibel geluid en de accu van de maaier van Wolf Garten is tussen een uur en anderhalf uur volledig opgeladen. Bij de machine wordt standaard een opvangzak van 45 liter geleverd.

Makita DLM431 PT2

Cijfer: 8,5
Ook de Makita accu grasmaaier van Makita in de vorm van de DLM431 PT2 staat er goed op. Het is het totaalplaatje dat zorgt dat deze grasmaaier een zo hoog rapportcijfer heeft gekregen. De maaier werkt snel, gemakkelijk en efficiënt en heeft een maaibreedte van 43 centimeter. Jammer is dat de Makita accu grasmaaier geen mulching functie heeft, anders was het rapportcijfer ongetwijfeld nog hoger uitgevallen.

Einhell accu grasmaaier GE-CM33 Li-Kit

Cijfer:8
Einhell biedt een accu grasmaaier die opmerkelijk voordelig is. Deze uitvoering van Einhell is speciaal gemaakt voor een gazon tot maximaal 200 vierkante meter en doet dat met een maaibreedte van 33 centimeter. Net als de Makita heeft deze accu grasmaaier van Einhell geen mulching functie. Bij de accu grasmaaier worden standaard niet alleen twee accu’s geleverd, maar ook standaard twee opladers. Zo hoef je dus echt nooit zonder stroom te zitten en ben je in staat om altijd je gras te maaien.


   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart