De beste 5 warmwaterzakken

Door het gebruiken van de warmwaterkruik kun je zowel je lichaam als geest helemaal tot rust laten komen. De warmte die de warmwaterzak afgeeft speelt daar een hele belangrijke rol in. Zo kan een warmwaterzak je dus warm houden in lichaam en geest. Maar wat is een warmwaterzak dan eigenlijk en wat kun je er allemaal mee? Lees er meer over op deze pagina.

Wat is een warmwaterzak?

Een warmwaterzak, of ook wel een kruik of een heet waterzak genoemd wordt altijd gebruikt om ervoor te zorgen dat er warmte komt als het koud is. Ook kan een warmwaterzak gebruikt worden om mee te nemen naar bed voor het slapen gaan. Het geeft een ontspannen gevoel.

Hoe kun je een warmwaterzak vullen?

Wanneer je een warmwaterzak gaat vullen moet je er op letten dat je dat met heet, maar niet kokend water doet. Je neemt hem mee naar bed en gedurende nacht krijg je extra warmte van de warmwaterzak. Hierdoor blijft het onder de dekens lekker warm.

Waar wordt een warmwaterzak van gemaakt?

Normaal gesproken wordt een warmwaterzak van rubber gemaakt. De warmwaterzakken zijn wel hittebestendig, maar toch moet je er goed op letten dat je je huid er niet mee verbrand als het water dat in de warmwaterzak te heet is.

Daarnaast kan het te hete water ervoor zorgen dat de kwaliteit van het rubber aangetast wordt. Hierdoor kan de kwaliteit van de zak verslechteren en in de loop van tijd gaan scheuren. Dit kan er weer voor zorgen dat je brandwonden op zou kunnen lopen. Of ben je op zoek naar een snelspanklem?

Een warmwaterzak is goed voor lichaam en geest

Wanneer je een warmwaterzak gaat gebruiken is het niet zo dat je hem alleen maar zou kunnen gebruiken om het in de nacht lekker warm te hebben onder de dekens in de koude wintermaanden. Je kunt de warmwaterzak voor nog veel meer dingen gebruiken.

Zo zou je bijvoorbeeld de warmwaterzak kunnen gebruiken om je te helpen ontspannen na een drukke en stressvolle dag of week. Ook kun je met een warmwaterzak pijn verlichten en je kunt er stress mee verminderen.

Waar kun je een warmwaterzak kopen?

Een warmwaterzak kun je eigenlijk bij iedere drogist wel kopen. Ze zijn er in diverse soorten, maten en kleuren. Ook in online winkels kun je ze tegenwoordig vaak wel vinden. Het is altijd verstandig een reserve warmwaterzak in huis te hebben.

Welke warmwaterzakken zijn er?

Er zijn verschillende soorten warmwaterzakken. Zo zijn er de rubberen warmwaterzakken en de meer duurzame thermoplastische warmwaterzakken. Een thermoplastische warmwaterzak is meer flexibel den een van rubber. Ook zal deze minder geur afgeven dan dat een rubberen warmwaterzak doet.

Wat is de inhoud van een warmwaterzak?

Als je het hebt over de inhoud van een warmwaterzak dan kan die variëren tussen de 0.7 liter en de 2 liter. De kleinste warmwaterzakken zijn makkelijker te vullen en ze zijn niet zo zwaar om te dragen. Een kleinere warmwaterzak is een goede keuze als je een klein deel van het lichaam wil verwarmen.

De beste 5 warmwaterzakken

1

Fashy warm water

Fashy beste warmwaterzak
9.3Expert Score
Water blijft lang warm, het fleece is een heel fijn materiaal

De kruik is gemaakt van duurzaam materiaal. Lekker zacht en gemaakt van fleece. De kruik hoes is gemaakt van 100% polyester.

Goede punt(en)
 • Sterk materiaal
 • 50 – 60 graden
 • Lekt niet
2

LaVidaLuxe® Elektrische warmwaterkruik

lavidaluxe warmwaterzak
9Expert Score
De Electrische warmwaterkruik is supersnel geleverd en is zeer makkelijk in gebruik

Gebruik de kruik voor de koude wintermaanden of voo menstruatiekrampen. Maar ook om knus op de bank te gaan zitten

Goede punt(en)
 • Veiligheidssysteem
 • Mooi design
 • Handig
3

Fashy warm water kruik

foto van een Fashy warm water kruik
8.1Expert Score
Blijft lekker lang warm en heeft een fijne grote sluiting

De kruik is gemaakt van duurzaam materiaal. Lekker zacht en gemaakt van fleece. De kruik hoes is gemaakt van 100% polyester.

Goede punt(en)
 • Mooie kleur
 • Enkelzijdige ribbeling
 • Grote inhoud
4

Sefya Kruik met Hoes

foto van een Sefya Kruik met Hoes
7.4Expert Score
Heerlijk zacht de hoes, doet geen pijn.

Heb je het in de avond koud? Gebruik dan de heerlijke warmwaterkruik. Tot 6 uur warmte!

Goede punt(en)
 • Lang warm
 • Handig
 • Lekker
5

Pasper Kruik XL

foto van een Pasper Kruik XL
6.5Expert Score
Blijft heel lang warm en vormt zich om je lichaam.

Deze xl kruik gaat 2x zo lang door als de normale kruik. Voor in de zomer en in de winter. Kan gevuld worden met warm en koud water.

Goede punt(en)
 • Warm en koud
 • 2x zo lang
 • Zachte hoes

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart