De beste 5 schuttinglampen

Als je lekker in de tuin wil zitten en je wil het ook sfeervol hebben als het een beetje begint te schemeren dan zou je daarvoor schuttinglampen op kunnen hangen. Schuttinglampen zijn er in vele vormen en maten. Het is toch heerlijk om samen in de tuin te zitten met een warme en sfeervolle verlichting. Maar er is nog veel meer wat je zou moeten weten over schuttinglampen. Ben je er al nieuwsgierig naar geworden?

Wat is een schuttinglampen?

Een schuttinglamp is verlichting die je aan de schutting van je tuin kunt hangen om ervoor te zorgen dat er meer sfeer in de tuin is vanaf het moment dat de schemer begonnen is. Schuttinglampen zijn er in allemaal verschillende soorten en maten.

Welke lampen kun je aan de schutting hangen?

Niet iedere lamp is geschikt om aan een schutting te kunnen hangen. Schuttingverlichting hangt buiten. Dat wil zeggen dat je er rekening mee moet houden dat het aan vocht, kou, stof en hitte blootgesteld zal worden. Daarom is het belangrijk dat je voor lampen kiest die een hoge IP-waarde hebben.

IP is een afkorting die staat voor International Protection Rating. Deze waarde geeft aan hoe goed de ledlampen die je hebt gekozen bestand zijn tegen vocht en stof. Voor buiten hebben lampen een minimale IP-waarde nodig van 44.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je lang van je schuttinglampen kunt genieten?

Als je langere tijd van je schuttinglampen wil genieten, kies dan voor een roestvrij materiaal als RVS of aluminium. Meestal worden aluminium lampen geadviseerd omdat deze lichter zijn. Dit is belangrijk omdat je vaak niet heel veel kunt boren in een schutting.

Daarom zul je gebruik moeten maken van kortere schroeven. Als je er dan zeker van wil zijn dat de lampen langere tijd blijven hangen, dan is het lagere gewicht van aluminium beter dan dat van rvs-lampen. Plastic wordt juist afgeraden als schuttinglamp omdat plastic snel wit uit zal slaan als je het buiten hangt in het zonlicht.

Wat je beslist niet moet doen

Tegenwoordig zie je steeds meer schuttingen met betonnen palen tussen de schuttingdelen in. Het is sterk af te raden in de betonnen palen te gaan boren om de schuttinglampen op te hangen. Beton is namelijk heel stevig als het een geheel is.

Wanneer je in beton gaat boren wordt het beton poreus. Hierdoor kan het heel goed zijn dat het beton gaat werken als er een schroef in geboord wordt. Wanneer het dan gaat vriezen kan het beton gaan barsten.

Hoe kun je schuttingverlichting aansluiten?

Om schuttingverlichting aan te sluiten zul je vaak eerst de bekabeling aan moeten leggen. Tenzij je gebruik maakt van zonne-energie schuttinglampen. Als je niet goed weet hoe je dat moet doen is het aan te raden daar goed informatie over op te vragen.

Als je de bekabeling eenmaal hebt liggen, dan is het wel heel erg belangrijk dat je de verlichting eerst gaat testen voordat je de bekabeling helemaal weg gaat werken. Dit voorkomt dat je alles opnieuw moet doen als er een of meerdere lampen niet werken.

De beste 5 schuttinglampen

1

Schuttinglamp lamp muurlamp

Beste Schuttinglampen
9.4Expert Score
Mooi werken zoals het hoort top lampjes

Prachtige schuttinglampen met nachtsensor. Zeer makkelijk te monteren met twee schroeven. De sensor werkt op zonne-energie.

Goede punt(en)
 • Op zonne- energie
 • Nachtsensor
 • Makkelijk te installeren
2

Kynast Solar schuttinglamp

Kynast schuttinglampen
8.5Expert Score
Mooi voor de sfeer buiten

De schuttinglamp is van het merk Kynast. De lamp is voor gebruik buiten. Verlicht je huis, garage, schuur, camper of caravan.

Goede punt(en)
 • Klassiek ontwerp
 • Zonne-energie
 • Voor buiten
3

4 STUKS Schuttinglamp

foto van een 4 STUKS Schuttinglamp
7.8Expert Score
Prachtige en praktische wandlampen.

Deze set bestaat uit 4 lampen. In de schuttinglampen zit een nachtsensor. Ook is de wandlamp gemakkelijk te installeren.

Goede punt(en)
 • Zonne energie
 • Bijgeleverde schroeven
 • Makkelijk te installeren
4

VidaXL Schuttinglampen

foto van een VidaXL Schuttinglampen
7.7Expert Score
Prachtig voor bij ons aan de schutting

De Led lampen zijn gemaakt van duurzaam kunstof. Hierdoor kan de schuttinglamp jarenlang gebruikt worden. Bevestig hem op het hek of onder het dank

Goede punt(en)
 • Duurzaam kunstof
 • Mooie kleur
 • Energiebesparend
5

Solar Schuttinglamp

foto van een Solar Schuttinglamp
7Expert Score
Heel handige nachtsensor, werkt goed.

Met een volle lading kun je 6 tot 8 uur genieten. De lamp is ontworpen voor een lange levensduur. Hij is gemakkelijk te instaleren in uw tuin of aan uw huis.

Goede punt(en)
 • Geen gereedschap
 • Schemeringssensor inbegrepen
 • Inclusief batarijen

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart