De beste 5 uienhakkers van 2022

Uien vormen een belangrijke basis in veel gerechten. Maar uien snijden, daar is lang niet iedereen fan van. En dat is ook wel begrijpelijk, want het is veel werk en veel mensen moeten enorm huilen van het snijden van uien. Het leven kan een stuk makkelijker zijn door een uienhakker te kopen. Met een uienhakker kun je namelijk heel erg makkelijk uien snijden zonder het drama van het huilen. Een tool die dus eigenlijk echt onmisbaar is in jouw keuken.

Wat is een uienhakker?

Een uienhakker is een keuken tool die voor jou de uien snijdt, dit proces gaat geheel automatisch. Uienhakkers zijn in verschillende soorten en vormen te koop. Van een klein handzaam apparaat tot een complete keukenmachine. Meestal is een uienhakker namelijk een onderdeel van een keukenmachine of een snijmachine waar je ook andere groentes e.d. mee snijdt.

Een uienhakker is dus niet een specifieke machine die je alleen voor uien kunt gebruiken. Je kunt er vaak ook paprika’s, champignons, komkommers en nog veel meer mee snijden.

Wat zijn de voordelen?

Een uienhakker biedt meerdere voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk wel dat je geen tranende ogen meer zult hebben door het snijden van de uien. De uien gaan namelijk in de machine en deze doet het werk voor jou. Zelf hoef je je dus niet klaar te maken voor een potje huilen. Dat scheelt enorm!

Een ander groot voordeel van een uienhakker is dat het snel gaat. Het is een kwestie van de schil verwijderen van de ui en de ui in de machine gooien. Vervolgens doet de machine het werk voor jou. Dat scheelt natuurlijk heel veel tijd want als je zelf moet snijden dan kost het veel meer tijd.

Een uienhakker kopen

Als je een uienhakker wilt kopen is het goed om op een aantal zaken te letten. Allereerst is natuurlijk de kwaliteit heel erg belangrijk. Als je een uienhakker koopt dan wil je er wel zeker van zijn dat de uienhakker ook een lange tijd mee kan gaan. Het is zonde als je een machine koopt die niet lang meegaat.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken waar je de uienhakker allemaal voor wilt gebruiken. Als je van koken houdt en van gemak en graag ook andere groenten snijdt dan is het handig om te kiezen voor een uitgebreide keukenmachine. Een keukenmachine kan namelijk zo goed als alles. Denk aan snijden, deeg kneden, mixen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken.

Alleen een uienhakker kopen bestaat dus niet want een uienhakker kun je voor veel meer zaken gebruiken dan alleen het snijden van uien. Of ben je op zoek naar een handboormachine?

Waar kun je een uienhakker kopen?

Je kunt op diverse plekken een uienhakker kopen. In een fysieke winkel kun je uienhakkers of keukenmachines kopen maar ook in online winkels heb je meer dan voldoende keuze in deze keukenapparatuur te kopen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je een winkel zoekt met goede recensies maar ook voor de meest betaalbare prijs.

De beste 5 uienhakkers

1

Westmark snijbonen snijder

Westmark beste uienhakker
9.3Expert Score
Goede prijs/kwaliteit

De juiste hulp voor het snijden van bonen. Voor bijvoorbeeld en soepje, salade of groentegerecht. Gemaakt van het materiaal kunstof.

Goede punt(en)
  • Stevige zuignap
  • Scherpe messen
  • Handmatig
2

Westmark Bonensnijder

Westmark uienhakker
8.6Expert Score
Gemakkelijk en snel

Snij gemakkelijk je groenten met de bonensnijder. Met stevige tafelschroefklem die ervoor zorgt dat je stabiel kunt werken.

Goede punt(en)
  • Stevig werken
  • Mooie kleur
  • Vaatwasmachinebestendig
3

Westmark Champion

foto van een Westmark Champion
8.1Expert Score
Je kunt hem makkelijk op het aanrecht bevestigen

Praktische Champion snijder in de vorm van een tang. Gemaakt van gecoat aluminium. Eenvoudig te reinigen met warm water en een sapje.

Goede punt(en)
  • Eenvoudig te reinigen
  • Sterk materiaal
  • Gecoat aluminium
4

Draagbare Mini Blender

foto van een Draagbare Mini Blender
7.3Expert Score
Uitstekende snijbonen snijder

De mini blender heeft een ruime inhoud van 350 ml. De blender heeft een zachte siliconen hendel. Makkelijk schoon te maken.

Goede punt(en)
  • Ideale inhoud
  • Makkelijk schoon te maken
  • Gemakkelijk op laden
5

Ferodelli® – Snijbonenmolen

7Expert Score
De bonen zijn mooi gesneden, de messen zijn scherp.

Het stevige plastic zorgt ervoor dat de bonensnijder niet zomaar omvalt. De vlijmscherpe messen snijden gemakkelijker door de bonen heen zodat alle bonen gebruikt kunnen worden.

Goede punt(en)
  • Eenvoudig in gebruik
  • Makkelijk op te bergen
  • Stevig materiaal

      gereedschap-advies.nl
      Logo
      Enable registration in settings - general
      Shopping cart