Waarvoor gebruik je een metaalboor?

Waarvoor gebruik je een metaalboor

Als iemand aan je zou vragen waarvoor je een metaalboor moet gebruiken, dan zou je waarschijnlijk, ook als je deze kennis helemaal niet hebt, het antwoord gemakkelijk geven, je zou zeggen dat je met een metaalboor in metaal kunt boren en daarmee zou het gesprek misschien wel afgelopen zijn. Maar echt zo simpel ligt het niet en daarom vertellen we je in dit artikel alles over de metaalboor en waarvoor je de metaalboor kunt gebruiken. Daarnaast zijn er zoveel andere verschillende boren waar we je op deze website ook graag meer over vertellen, zodat jij voor jouw verbouwing of klus precies de juiste boor kunt gaan gebruiken.

Wat is een metaalboor?

Van alle boren die er zijn, is de metaalboor misschien wel de meest gebruikte en veelvoorkomende boor. Deze metaalboor wordt ook wel de gewone standaard HSS-boor genoemd en is tevens ook misschien wel de meest voordelige metaalboor.

Metaal

De metaalboor kan dus niet alleen boren in metaal, maar ook in andere soorten materiaal, zoals koper, aluminium en staal, maar met een metaalboor kun je ook redelijk gemakkelijk boren in materialen van kunststof en hardhout. Een standaard metaalboor kan dus veel meer materialen en ondergronden aan dan jij je wellicht in eerste instantie op basis van de naam had bedacht.

Koper boren

Natuurlijk kun je met een metaalboor ook gewoon in metaal boren, maar het is wel fijn om te weten dat er veel meer soorten materialen en ondergronden zijn waarop je met een metaalboor aan de slag kunt. Misschien wilde je wel in koper boren, maar ging je helemaal op zoek naar een speciale koperboor, terwijl je gewoon met een metaalboor in koper kunt boren.

We hopen dat je nu alles weet wat je moet weten over de metaalboor en dat je binnenkort razendsnel je klus of verbouwing kunt afmaken. En dat allemaal met onze handige tips over de metaalboor.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart