Waarvoor gebruik je een betonboor?

Waarvoor gebruik je een Betonboor

Er zijn zoveel verschillende boren dat je soms niet eens meer weet welke boor je echt precies nodig hebt. Het kan zijn dat je een verbouwing tegemoet gaat of dat je bijvoorbeeld een uitbouw zelf gaat doen, er komt een serre aan de achterkant van het huis. Voor zulke grove verbouwingen heb je in het begin natuurlijk ook wat grover gereedschap nodig.

Wat is een betonboor?

Pas in een later stadium zal je wat fijner gereedschap nodig hebben waarmee jij je op de details kunt richten. Een boor voor de grove bouwwerkzaamheden in het begin van het bouwproces dus. Dan is de kans groot dat je met het aanschaffen van een betonboor op de zeer goede weg zit.

In dit artikel vertellen we je dan ook graag alles over een betonboor. Van alle boren die er zijn is de betonboor namelijk wel een van de meest bekende boren. Maar toch vertellen we je er graag alles over, zodat je zeker weet dat de betonboor de juiste is die je moet hebben en zodat je tijdens de verbouwing of een andere bouwklus niet voor verrassingen komt te staan.

Betonboor en steenboor verschil

Een betonboor hoort eigenlijk ook bij de steenboor en vaak worden de steen – en betonboor dus als verzamelnaam gebruikt. Deze beide boren worden ook weer vaak in combinatie met een boorhamer gebruikt. En een betonboor gebruik je om in steen of beton te kunnen boren.

Maar er zijn wel meer boren waarmee je in steen of beton kunt boren, maar met een betonboor kun je met zeer veel kracht in steen of beton boren. Dit is dus eigenlijk, zoals in het begin van dit artikel al beschreven, voor het meer grovere werk. Als je bijvoorbeeld door een betonmuurtje wilt boren of deze betonmuur helemaal wilt weghalen en daardoor met de betonboor het betonmuurtje te lijf gaat.

Als je dit met een betonboor doet, geeft het zeker garantie dat het betonmuurtje vroeg of laat in grote stukken op de grond zal liggen.

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart