De 5 beste zonnelampen

Veel mensen hebben ze wel in de tuin staan. De zonnelampen, ook wel de solar lampen genoemd. Ze zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Je kunt er je tuinpad mee verlichten, of je kan de lampen in de partytent of onder het afdak er mee opladen zodat je in de avond kunt genieten van de sfeervolle verlichting van de zonnelampen. Wat is een solarlamp dan eigenlijk precies en wat zijn de voordelen van het gebruiken van een zonnelamp?

Wat is een zonnelamp?

Een zonnelamp is een lamp die je kunt laten branden op zonne-energie. Met het opnemen van zonlicht kan de lamp zichzelf van stroom voorzien. Eigenlijk is de zon de batterij van deze lampen. De energie die vrijkomt door het zonlicht wordt opgeslagen in de batterij van de lamp. Wanneer de zon onder gaat en de lamp zal gaan branden zal de opgeslagen energie uit de batterij verbruikt worden. Of ben je op zoek naar een powerfile?

Hoe werkt een zonnelamp?

Het zal je niet verbazen dat een zonnelamp op zonne-energie werkt.  Het zonlicht wordt opgevangen door een klein soort zonnepaneel in de lamp. Deze zet de zonne-energie om in elektrische energie. Die elektrische energie wordt opgeslagen in een oplaadbare batterij in de lamp.

Als het dan avond wordt en het begint te schemeren, dan schakelt de lamp helemaal automatisch in. Dit komt doordat in de lamp een ingebouwde sensor zit die de schemer herkent. Over het algemeen kan een solar lamp gemiddeld genomen zo een 6 uur branden wanneer de zonnebatterij volledig opgeladen is.

Dit is meer dan genoeg tijd om de hele avond de tuin van verlichting te voorzien. Sommige lampen zijn voorzien van een bewegingssensor. Deze lampen hebben een langere brandduur omdat zij alleen inschakelen als er beweging waargenomen wordt.

Hoe kan een zonnelamp opladen?

Wanneer de zon schijnt gebeurt het eigenlijk automatisch. Dat de lamp opgeladen wordt. Het moet dan alleen wel zo zijn dat het zonnepaneel in de zon staan om voldoende zonlicht op te kunnen nemen. Is dit lastig dan zou je ook een zonnelamp kunnen nemen met een los zonnepaneel.

Wat zijn de voordelen van een zonnelamp?

Wanneer je een zonnelamp in je tuin hebt staan kun je daar veel voordeel uit halen. Een van de grootste voordelen van een zonnelamp is dat ze heel erg energiezuinig zijn. Dit heeft er alles mee te maken dat de zonne-energie die opgeslagen wordt en omgezet wordt naar elektrische energie.

Om een zonnelamp te laten branden is er geen enkele kabel nodig. Je kan ze overal neerzetten waar je ze maar hebben wil. Als je ze wil verplaatsen is dit ook iets dat heel makkelijk gedaan kan worden. Je moet er alleen voor zorgen dat de lamp op een plaats komt te staan waar veel zonlicht is. Daardoor kan de batterij helemaal opgeladen worden voor uren sfeervolle verlichting.

Tegenwoordig is het zo dat de zonnelampen voorzien zijn van ledverlichting. Ledlampen geven veel licht zonder dat er heel veel energieverbruik voor nodig is. Hierdoor kun je de buitenverlichting ook als functioneel gebruiken.

De beste 5 zonnelampen

1

Livista Gezichtsbruiner

foto van een Livista Gezichtsbruiner
9.1Expert Score
Het product voldoet ver aan de verwachtingen.

De gezichtsbruiner geeft jou het hele jaar door een bruine tint. Geleverd inclusief twee brillen. Om zo je ogen te beschermen.

Goede punt(en)
 • Geschikt voor thuis
 • Inclusief bril
 • verschillende standen
2

Zonnelamp Stake

foto van een Zonnelamp Stake
8.7Expert Score
Leuke lampjes en geven mooi wat licht.

De set is makkelijk te monteren. Het licht wordt automatisch ingeschakeld. Het materiaal is gemaakt van kunstof.

Goede punt(en)
 • Sterk materiaal
 • Aan en uit knop
 • Set
3

Brennenstuhl LED-zonnelamp

foto van een Brennenstuhl LED-zonnelamp
7.9Expert Score
Goede kwaliteit en snelle levering

Heeft een hoek van ca 100A. Met een maximaal bereik van 7 meter. Muurlicht gaat automatisch aan bij een detectie.

Goede punt(en)
 • Helder licht
 • Mooi design
 • Grootte hoek
4

Aglaia Zonnelampen Buiten

foto van een Aglaia Zonnelampen Buiten
7.8Expert Score
Eenvoudig en gemakkelijk te installeren

In de buiten lamp zitten 18 LED lampen. De lamp is eenvoudig te installeren. De lamp werkt op zonne energie.

Goede punt(en)
 • Zonne energie
 • Duurzaam
 • 12 uur licht
5

GolWof Solar lantaarn

foto van een GolWof Solar lantaarn
6.1Expert Score
Mooi voor buiten, prachtig design.

Het design van de tuinlantaarn zit op zonne-energie. Plaats hem in de zon. Voor binnen en buiten.

Goede punt(en)
 • Binnen en buiten
 • Zonne-energie
 • Waterdicht

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart