De 5 beste hogedrukreinigers getest en beoordeeld

Behalve dat een hogedrukreiniger een probaat instrument is om vuil te verwijderen, vinden veel mensen het gebruik ervan buitengewoon prettig. De therapeutische werking van het gebruik van de hogedrukreiniger is veel besproken. Mensen zeggen het hoofd even helemaal leeg te kunnen maken als ze met de reiniger aan de slag gaan.

Wat is een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger is in staat om water onder hoge druk en door een speciale slang naar een spuitpistool te leiden. Met het water kan vervolgens aanslag, verwering en vervuiling gemakkelijk verwijderd worden. Hogedrukreinigers heb je tegenwoordig in diverse uitvoeringen; van heel goedkoop tot prijzig en van krachtig tot zeer krachtig. Bij een hogedrukreiniger kun je allerlei accessoires aanschaffen die bijvoorbeeld ook het schoonmaken van de auto prima mogelijk maken. Dat geldt helemaal als je kiest voor een hogedrukreiniger met een reservoir voor reinigingsmiddelen.

Verder kun je de hogedrukreiniger uitbreiden met allerlei opzetstukken om ook afvoerpijpen van het riool schoon te spoelen, om maar eens een voorbeeld te noemen. De hogedrukreiniger wordt vooral ingezet om aanslag van het terras te verwijderen. Tegenwoordig heb je al een hogedrukreiniger voor nog geen honderd euro. Er zijn echter ook uitvoeringen die je zomaar 500 euro kosten. Het is maar net waarvoor je de hogedrukreiniger precies gebruikt.

In de basis kun je de hogedrukreiniger onderverdelen in een uitvoering op benzine en een elektrische variant. Als we spreken over en hogedrukreiniger, dan doelen we in negen van de tien gevallen op een elektrische uitvoering. Deze varianten zijn zeer gemakkelijk in gebruik en licht van gewicht. Heb je een stroomvoorziening in de nabijheid, dan is dit de perfecte hogedrukreiniger.

Verreweg de meeste hogedrukreinigers sluit je rechtstreeks aan op de waterleiding. Water wordt via een pomp door de reiniger gevoerd en die pomp mondt weer uit in een kunststof metalen buis. Aan het einde hiervan vind je een nozzle, dit is een verstekbare opening. Het water wordt vervolgens met veel kracht uit de nozzle geperst als het ware. Vanwege de kracht waarmee dat gepaard gaat, kun je daarna met de hogedrukreiniger prima aanslag en vuil van grotere oppervlakten spuiten.

Belangrijke criteria bij het selecteren van een hogedrukreiniger

Er zijn talloze criteria waar je rekening mee houdt als je een voor jou perfecte hogedrukreiniger aan wilt schaffen. We behandelen hier de belangrijkste criteria. Neem de tijd om je keuze te bepalen, want het aanbod is gigantisch groot.

Werkdruk

De werkdruk is best belangrijk bij de keuze voor een hogedrukreiniger. Voor de kleinere klusjes is een werkdruk tot 110 bar al voldoende. Denk je vaker grotere klussen te moeten klaren met de reiniger zoek dan een uitvoering met een hogere werkdruk.

Wateropbrengst

Belangrijk bij de keuze die je maakt is ook de wateropbrengst. Daarmee wordt gedoeld op het waterverbruik van de hogedrukreiniger per uur. De wateropbrengst is dus ook belangrijk voor de kosten die het gebruik van de reiniger met zich meebrengt.

Lengte van de slang

Het lijkt aardig basaal, maar toch is de lengte van de slang een belangrijk aspect bij de aankoop van een hogedrukreiniger. De lengte van de slang bepaalt ook hoe vaak je de hogedrukreiniger moet verplaatsen. Dat bepaalt weer voor een groot deel het gebruiksgemak van de hogedrukreiniger.

Watertemperatuur

Bij de aankoop van een hogedrukreiniger speelt ook de watertemperatuur een rol. Dit kun je vergelijken met de afwas. Was jij je borden af met heet water, dan zal dat bord beter schoon worden dan wanneer je gebruik maakt van lauw water.

Accessoires

Het is verstandig om helder in beeld te krijgen waarvoor je de hogedrukreiniger precies gaat gebruiken. Is dat voor algemeen gebruik, dan kun je met een basisuitvoering vaak prima uit de voeten. Ga je er gerichter mee aan de slag, dan koop je er meteen allerlei accessoires als opzetstukken bij. De prijs zal daardoor wel omhoog gaan.

De beste 5 hogedrukreinigers

8.9Expert Score
Ideale hogedrukreiniger

Een zeer complete hogedrukreiniger, geleverd met heel veel accessoires. Dat is wat deze hogedrukreiniger van Karcher is. De maximale werkdruk is 180 bar en deze reiniger is echt geschikt voor elke klus. Handig zijn de wieltjes, waardoor deze Karcher gemakkelijk te verplaatsen is. De capaciteit is 60 vierkante meter en er kan gewerkt worden met een watertemperatuur van 60 graden. De reiniger weegt zeventien kilogram en je krijgt behalve een slang van tien meter twee jaar garantie bij aankoop.

Werkdruk
8.8
Wateropbrengst
9.4
Lengte van de slang
8.9
Watertemperatuur
9.6
Accessoires
8
Positieve punt(en)
 • Maximale werkdruk is 180 bar en deze reiniger is echt geschikt voor elke klus
 • Gemakkelijke uitvoering voor gebruik
 • De capaciteit is 60 vierkante meter en er kan gewerkt worden met een watertemperatuur van 60 graden
 • 2 jaar garantie bij aankoop
8.7Expert Score
Fantastische hogedrukreiniger van Eurom

Ook al een fantastische hogedrukreiniger, deze uitvoering van Eurom. Deze hogedrukreiniger is vooral erg multifunctioneel en kan werken met een werkdruk van 170 bar. De reiniger heeft een slang met een lengte van acht meter en is daarmee flexibel. De capaciteit is 40 vierkante meter, de maximale watertemperatuur is 40 graden en de reiniger weegt 23 kilogram. Op deze hogedrukreiniger krijg je twee jaar garantie.

Werkdruk
8.5
Wateropbrengst
9
Lengte van de slang
8.6
Watertemperatuur
9.2
Accessoires
8.2
Positieve punt(en)
 • Maximale werkdruk is 170 bar
 • De reiniger heeft een slang met een lengte van acht meter en is daarmee flexibel
 • De capaciteit is 40 vierkante meter
 • 2 jaar garantie bij aankoop
8.7Expert Score
Fantastische hogedrukreiniger van Eurom

Met de Nilfisk kun je werken met maximaal 180 bar en de capaciteit van deze hogedrukreiniger is 60 vierkante meter. De maximale watertemperatuur is 60 graden. Op de reiniger krijg je liefst vijf jaar garantie. Behalve een zeer flexibele slang van tien meter krijg je extra’s in de vorm van een G5 spuitpistool, G5 spuitland en een Tornado Nozzle.

Werkdruk
8.5
Wateropbrengst
9
Lengte van de slang
8.6
Watertemperatuur
9.2
Accessoires
8.2
Positieve punt(en)
 • Maximale werkdruk is 180 bar
 • De maximale watertemperatuur is 60 graden.
 • De capaciteit is 60 vierkante meter
 • 5 jaar garantie bij aankoop
8.2Expert Score
Sterke hogedrukreiniger

Met deze Bosch Fortus Mobiel werk je met een werkdruk van maximaal 15 bar en heb je een capaciteit van 20 vierkante meter. Er wordt gewerkt met een temperatuur van maximaal 40 graden en deze hogedrukreiniger is met 9,5 kilogram erg licht. De slang is vier meter lang en bij de aankoop van deze hogedrukreiniger krijg je er een smart brush bij, net als een spuitpistool en een lader.

Werkdruk
8
Wateropbrengst
8.5
Lengte van de slang
8.5
Watertemperatuur
8.5
Accessoires
7.5
Positieve punt(en)
 • Ruime watertank van 15L.
 • De maximale watertemperatuur is 40 graden.
 • Licht van gewicht (9,5 kilo)
 • 4 meter lang
7.7Expert Score
Sterke hogedrukreiniger

Karcher biedt met de K2 Home een hogedrukreiniger die werken met maximaal 110 bar mogelijk maakt. Je hebt daarmee een capaciteit van twintig vierkante meter en werkt maximaal met een watertemperatuur van 40 graden. Koop je deze uitvoering van Karcher, dan krijg je twee jaar garantie en een hogedrukreiniger met een slang van vier meter lengte. Ook bij deze hogedrukreiniger krijg je extra’s geleverd met een terrasreiniger, een speciaal reinigingsmiddel, een hoge druk pistool en een vuilfrees.

Werkdruk
7.5
Wateropbrengst
8
Lengte van de slang
8
Watertemperatuur
8
Accessoires
7
Positieve punt(en)
 • 110 bar is mogelijk
 • De maximale watertemperatuur is 40 graden.
 • Extra's geleverd
 • 2 jaar garantie

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart