De beste 5 graskantenmaaiers van 2022

Gras groeit heel erg snel en dat zorgt ervoor dat je ervoor moet zorgen dat je regelmatig het gras snoeit. Anders wordt het heel erg verwilderd en dat is natuurlijk geen mooie aanblik. Het is je verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het gras er verzorgd bij staat. Dit heeft namelijk ook veel invloed op de gezondheid van het gras en de aanblik van je leefomgeving. Maar de kantjes kunnen lastig zijn om te maaien. Daar heb je een speciale graskantmaaier voor nodig, om die kanten mooi te maken.

Wat is een graskantmaaier?

Een graskantmaaier is een speciale machine waarmee je, net als een gewone grasmaaier, ervoor kunt zorgen dat de kanten van het gras goed gemaaid zijn. Je kunt natuurlijk ook de kanten van het gras met een speciale schaar bijwerken maar het nadeel hiervan is dat dit erg bewerkelijk is en veel tijd kost. Het is daarom veel gemakkelijker om een graskantmaaier te kopen.

De voordelen

De voordelen van een graskantmaaier zijn dat je sneller kunt werken dan met bijvoorbeeld een speciale tuinschaar. Een tuinschaar kun je bijvoorbeeld wel weer gebruiken voor hoog opkomend onkruid langs de kant van het gras maar wil je snel en effectief het gras langs de kanten snoeien, dan is een graskantmaaier enorm handig en gemakkelijk.

Een graskantmaaier werkt ook heel erg secuur. Je kunt ook instellen tot hoe hoog je het gras wilt maaien. Als je dus een bepaalde hoogte in de tuin mooi vindt dan kun je dit zelf naar smaak aanpassen. Daarbij is een graskantmaaier in diverse prijsklassen te koop. Je bent dus niet afhankelijk van alleen maar de duurdere modellen. Of ben je op zoek naar een bandendrukmeter?

Een graskantmaaier kopen

Wanneer je een graskantmaaier gaat kopen is het belangrijk dat je goed let op de kwaliteit van de graskantmaaier. Natuurlijk speelt budget een rol en het is logisch dat een low budget maaier in verhouding iets minder van kwaliteit is dan een duurdere, maar toch moet je letten op de stevigheid en draagcomfort.

Het maaien van de kanten is fysiek namelijk best wel zwaar en het is daarom echt belangrijk dat je goed oplet dat je jezelf niet overbelast. Een goed draagcomfort is belangrijk. Let ook goed op de aansturing van de graskantmaaier. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een graskantmaaier op accu te kopen of met snoer.

Met snoer heeft weer als nadeel dat je tijdens het maaien van het gras goed moet opletten of je niet per ongeluk het snoer tussen de grasmaaier laat komen. Als dat namelijk gebeurt kun je de machine gelijk in de prullenbak gooien en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Let op kwaliteit

Het is bij het kopen van een graskantmaaier erg belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. Je wilt natuurlijk wel met een machine werken die betrouwbaar is en kan leveren wat jij nodig hebt. Daarnaast moet de machine prettig zijn in gebruik. Daarom is het belangrijk dat je eerst goed rondkijkt voordat je er eentje koopt. En natuurlijk de prijzen vergelijkt. Iedere besparing is er eentje.

De beste 5 graskantenmaaiers van 2022

1

Onkruidsteker Met voetplaat

foto van een Onkruidsteker Met voetplaat
9.3Expert Score
Heel handig en gemakkelijk in gebruik

De onkruidsteker past het kwaad bij de wortel aan. De onkruidsteker is geschikt voor bloembollen. Met handige voetplaat.

Goede punt(en)
 • Met voetplaat
 • Handzaam
 • Lichtgewicht
2

Bosch Indego XS 300

foto van een Bosch Indego XS 300
8.4Expert Score
De maaier werkt goed als het gras droog is

Makkelijk ongestoord tijd door brengen in je tuin. Terwijl de robotmaaier het gras maait. De maaier laadt zich automatisch aan.

Goede punt(en)
 • Gaat lang mee
 • Oplaadbaar
 • Met maaischema
3

Indego S+ 500 Robotmaaier

7.9Expert Score
De rmaaier is simpel te installeren

Deze moderne robotmaaier biedt een probleemloze manier aan om het gazon te maaien. De maaier het werk laten doen? Dat kan met de robotmaaier Bosch Indego.

Goede punt(en)
 • Afstand besturen
 • Met een app
 • Probleemloos maaien
4

BoParts Endurance Blades

foto van een BoParts Endurance Blades
7.5Expert Score
Werkt naar behoren en is vrij stil tijdens het maaien

De blades zijn gemaakt van carbonstaal. Hierdoor zijn ze slijtvast en extra stevig. De mesjes worden geleverd in een blisterverpakking.

Goede punt(en)
 • Met schroefjes
 • Slijtvast
 • Zeer stevig
5

Zoef Robot robotmaaier

foto van een Zoef Robot robotmaaier
6.8Expert Score
Het maaien werkt perfect! 

De robotmaaier van het merk Zoef maakt het maaien makkelijk. De maaier werkt met een handige app. De robotmaaier is makkelijk te installeren.

Goede punt(en)
 • Makkelijk installeren
 • Handige functies
 • Met app

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart