De 5 beste waterverdelers

Wanneer je de kraan het liefst tegelijk voor meerdere dingen zou willen gebruiken zonder de waterdruk te verliezen is het handig om een waterverdeler te gebruiken. Misschien heb je nooit van een waterverdeler gehoord. Wat is dan een waterverdeler dan precies en waarom is een waterverdeler zo handig om te hebben?

Wat is een waterverdeler?

Een waterverdeler is een apparaat dat je op je kraan of sproeisysteem aan kunt sluiten. Met een waterverdeler is het mogelijk om verschillende dingen aan te sluiten op een en dezelfde kraan. Vaak is het zo dat de wateruitgifte per aansluiting apart geregeld kan worden of wanneer je ze niet allemaal nodig hebt kun je degene die je niet gebruikt op dat moment afsluiten.

Wanneer kun je een waterverdeler het best gebruiken?

De meest ideale situatie om een waterverdeler te gaan gebruiken is wanneer je een te lage waterdruk hebt om allemaal verschillende dingen te kunnen doen met de kraan. Zo zou je bijvoorbeeld maar een systeem tegelijk kunnen gebruiken. Of ben je op zoek naar een Zonnelamp?

Wanneer je een waterverdeler aansluit kun je meerdere dingen tegelijk doen. Zo zou je bijvoorbeeld het gras kunnen sproeien, de planten water kunnen geven en het zwembad vullen allemaal tegelijk kunnen doen, zonder dat je last zal hebben van het verlagen van de waterdruk.

Ook is het handig als je een tuin hebt waarin je verschillende soorten planten hebt staan die een andere behoefte aan water hebben. Dan is het met een waterverdeler mogelijk om de besproeiing helemaal aan te passen naar de wensen van de plant die besproeid moet worden.

Hoe kun je een waterverdeler afstellen?

Wanneer je een waterverdeler aan je kraan of sproeisysteem hebt vastgemaakt, kun je eigenlijk vrijwel meteen beginnen met het sproeien. Je moet alleen even weten hoe je dan die sproeiers af moet stellen. Mocht je ze niet allemaal meteen nodig hebben, dan kun je de sproeiers die je niet gaat gebruiken dicht zetten.

Dit dichtzetten kun je doen met behulp van de hendel die bij het betreffende uiteinde hoort. De computer die bij de waterverdeler hoort kun je zo instellen dat alle planten precies genoeg water krijgen. Je hoeft hier dan zelf verder niet meer op te letten. De waterverdeler schakelt vanzelf uit wanneer er voldoende water naar de planten toe gegaan is.

Mocht je het niet nodig vinden om de computer in te stellen of je hebt een ander soort plant waarbij je het zelf in de gaten kunt houden, dan zou je hem ook kunnen gebruiken door alleen de kraan open te draaien. Je moet er dan wel zelf op letten dat je de kraan op tijd ook weer uit zal doen.

Waar kun je een waterverdeler kopen?

Wanneer je een waterverdeler wil kopen dan kun je dat in een tuincentrum of bouwmarkt zeker wel krijgen. Daarnaast kun je ze ook op verschillende websites online vinden en kopen. Wanneer je naar een fysieke winkel gaat kun je wel beter door een specialist geholpen en geïnformeerd worden over de mogelijkheden die het best bij jouw situatie en wensen zou passen.

De beste 5 waterverdels

1

GARDENA Waterverdeler

foto van een GARDENA Waterverdeler
9.2Expert Score
Goed kwaliteit en doet wat hij moet doen.

Met de waterverdeler kan je gelijktijdig twee aansluiten op één kraan. De uitgangen zijn traploos regelbaar. Wat zeer handig is.

Goede punt(en)
 • Gelijktijdig bedienen
 • Handig
 • Mooi design
2

Sens Design Waterverdeler

foto van een Sens Design Waterverdeler
8.8Expert Score
Eenvoudig en gemakkelijk te installeren

De waterverdeler zet de kraan om in twee bronnen. De druk kan geregeld worden. Kan aangesloten worden op alle Europes kranen.

Goede punt(en)
 • Kwaliteit
 • Europese aansluiting
 • Duurzaam
3

GARDENA Waterverdeler

foto van een GARDENA Waterverdeler
8.2Expert Score
Goed kwaliteit en doet wat hij moet doen en eenvoudige bediening.

Met de verdeler verdeel je eenvoudig het water. De waterverdeler heeft 5 jaar garantie.

Goede punt(en)
 • 4 uitgangen
 • Goed merk
 • Handig
4

FERM 2-weg waterverdeler

foto van een FERM 2-weg waterverdeler
7Expert Score
De slangkoppelingen doen het prima.

De waterverdeler maakt het mogelijk om twee slangen aan te sluiten. De verdeler wordt met een set geleverd. In deze zet zitten 2 slangkoppelingen één zonder waterstop en één met waterstop.

Goede punt(en)
 • Verlengkoppeling
 • 2 uitgangen
 • Zuinig
5

Y Stuk kraan Kraan

foto van een Y Stuk kraan Kraan
6.7Expert Score
Snelle levering (dezelfde dag!) werkt perfect.

De kraan splitter is zowel voor de tuin als voor binnen in huis. De verdeler is gemaakt van hoge kwaliteit. De waterdruk is gemakkelijk te regelen.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Druk regeling
 • Eenvoudig te installeren

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart