De beste 5 handventilatoren

Het wordt steeds warmer in ons land. De afgelopen jaren zijn de zomers in Nederland steeds extremer geworden en dat zorgt ervoor dat we massaal op zoek zijn naar verkoeling. Er zijn diverse manieren om voor verkoeling te zorgen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een airco te kopen, een goede parasol te plaatsen, of een handventilator gebruiken. Deze laatstgenoemde is wat minder bekend, en dat is eigenlijk heel erg zonde want om meerdere redenen is een handventilator erg handig.

Wat is een handventilator

Een handventilator is, het woord zegt het al, een ventilator die in handformaat uitgebracht is. Door het handzame formaat van de handventilator is het heel erg gemakkelijk om de handventilator te bedienen. De handventilator kun je in verschillende uitvoeringen kopen. Zo heb je ventilatoren die op stroom draaien, maar ook op batterijen.

Er zijn ook ventilatoren die bijvoorbeeld de functie hebben met een watervernevelaar. Door de combinatie van de wind en een beetje water die gesproeid wordt heb je een zeer verfrissend effect. Dit zorgt echt voor verkoeling en op hete zomerdag is dit heel erg fijn.

Hoe werkt een handventilator

Een handventilator werkt op dezelfde manier als bijvoorbeeld een staande ventilator. Het enige verschil is het formaat. Een staande ventilator is natuurlijk veel groter dan een handventilator. Maar het principe van het opwekken van wind is hetzelfde. De propeller zorgt ervoor dat de wind opgewekt wordt, geleid door stroom.

Door de wind van de handventilator krijg je een fris gevoel. Het is dus niet zo dat de handventilator echt koude lucht opwekt, het is de frisse wind die je het gevoel geeft dat je een koude wind voelt. Als je een handventilator kiest met een watervernevelaar, dan is het wel zo dat de ventilator daadwerkelijk koelte kan leveren. Dat komt door de combinatie van wind en koud water. Of ben je op zoek naar een uienhakker?

Een handventilator kopen

Handventilatoren kun je overal krijgen. In de meeste fysieke winkels zijn ze in de zomertijd te verkrijgen maar ook online vind je een groot scala aan aanbod. En uiteraard worden de handventilatoren ook in verschillende prijsklassen verkocht. Als je een ventilator wilt kopen is het wel belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit. Je kunt kiezen voor een ventilator van een paar euro of zelfs van een paar tientjes. Daar tussenin zit een groot verschil. Het maakt natuurlijk ook wel uit of je voor een ventilator kiest van goedkoop materiaal dan een stevige handventilator. Dat maakt wel een groot verschil. Het is daarom belangrijk dat je je eerst goed oriënteert.

De voordelen

Een handventilator biedt verschillende voordelen wanneer je dit vergelijkt met het gebruik van een staande ventilator. Zo is een handventilator vele malen kleiner waardoor hij weinig ruimte inneemt en ook makkelijk mee te nemen is. Heel fijn bijvoorbeeld voor op het werk of onderweg in de auto.

Daarnaast is ook de prijs van een handventilator aantrekkelijker dan bijvoorbeeld een staande ventilator of plafondventilator. Er zijn vele redenen te bedenken waarom het aanschaffen van een handventilator interessant is, voordelig en praktisch.

De beste 5 handventilatoren

1

FlinQ Draagbare Ventilator

beste handventilator
9.2Expert Score
Deze ventilator is zeer makkelijk mee te nemen 

Plaats de ventilator op je bureau, kast of tafel. Of hang hem lekker op je nek. Onmisbaar tijdens de hete dagen.

Goede punt(en)
 • Oplaadbaar
 • Opvouwbaar
 • Multifunctioneel
2

MikaMax Handventilator

MikaMax Handventilator
8.7Expert Score
Geweldig handig en handzaam

Deze handventilator heeft twee snelheden. De waaier is draagbaar en oplaadbaar. Makkelijk mee te nemen in je broekzak of handtas.

Goede punt(en)
 • Twee snelheden
 • Draadloos
 • Oplaadbaar
3

FlinQ Draagbare Ventilator

foto van een FlinQ Draagbare Ventilator
8.1Expert Score
Mooi design en bovengemiddelde bouwkwaliteit.

Deze draagbare ventilator is onmisbaar tijdens de zomerdagen. Makkelijk op te laden. Ook handig om hem op het bureau of tafel te zetten.

Goede punt(en)
 • Binnen handbereik
 • Mooi design
 • Opvouwbaar
4

Roze hand ventilator

foto van een Roze hand ventilator
7.7Expert Score
Lekker bij heet weer

De ventilator is voorzien van een waterhouder. Met een inhoud van 35 ml. Er zijn geen batterijen inbegrepen.

Goede punt(en)
 • Makkelijk mee te nemen
 • Lekker verfrissend
 • Mooie kleur
5

Blauwe mini hand ventilator

foto van een Blauwe mini hand ventilator
6.7Expert Score
Blaast meer wind en koelte dan ik verwacht had

De hand ventilator is makkelijk mee te nemen. Bijvoorbeeld in je handtas. Wordt niet geleverd met batterijen.

Goede punt(en)
 • Goedkoop
 • Sterk materiaal
 • Handig

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart