De beste 5 graskantenknippers

Heb jij er ook zo een hekel aan dat wanneer je met de grasmaaier het gras lekker strak en gelijk hebt gemaaid, dat er dan nog allemaal van die plukken glas blijven staan bij de randen van de borders, omdat e grasmaaimachine daar niet zo goed bij kan? Om ook deze irriterende plukken gras weg te halen kun je een graskantenknipper kopen. Wat is een graskantenknipper eigenlijk en hoe kun je deze gebruiken dan?

Wat is een graskantenknipper?

Een graskantenknipper is een ideaal stuk gereedschap dat je kunt gebruiken om de randen van je grasveld bij te kunnen werken na het maaien van het gras. Met deze speciale schaar kun je de opstaande randen van je gras knippen. Ook de belijning van je tuin wordt hierdoor extra geaccentueerd. Doordat de graskantenknipper een lang handvat heeft kun je hem gewoon gebruiken terwijl je rechtop staat.

Welke graskantenknipper soorten zijn er?

Het zal je niet verbazen dat er verschillende soorten grasscharen zijn waar je uit zou kunnen kiezen. Als je een grasschaar gaat kopen kies er dan een die helemaal voldoet aan jouw wensen. Het is namelijk het soort gereedschap waar je heel prettig mee moet kunnen werken. Dit zijn de graskantenknippers die er zijn:

De graskantschaar met verticale messen

Doordat een graskantschaar het meest ideale stuk gereedschap is om de randen van je grasveld bij te werken is de toepassing erg belangrijk. Met een graskantschaar die verticale messen heeft kun je de opstaande grasranden mooi knippen. Door het knippen van die randen wordt de belijning van de tuin extra mooi geaccentueerd.

Doordat je bij het knippen van de grasranden kunt blijven staan, door de lange steel die aan de graskantenknipper met verticale messen vastzit, kun je van bovenaf heel goed zien of je de randen recht aan het knippen bent of niet.

Graskantschaar met horizontale messen

De graskantschaar met horizontale messen is speciaal gemaakt voor plaatsen waar de grasmaaier helemaal niet bij kan komen. Zo kun je denken aan bomen en palen of langs de rand van een stenen muurtje. Als je hierbij je rug zou willen besparen is het verstandig een graskantschaar te kiezen die voorzien is van een lang handvat. Wil je de druk in een accu bekijken, kijk dan eens naar een oliedrukmeter?

De handgrasschaar

Wanneer je een handgrasschaar hebt die voorzien is van een draaimechanisme, dan zou je daar ook de grasranden heel goed mee bij kunnen werken.  Het enige nadeel aan de handgrasschaar is dat je hem niet staand kunt gebruiken.

Hoe maak je je graskantenknipper goed schoon?

Gereedschap dat je in de tuin gebruikt moet goed onderhouden worden. Door het gereedschap op de juiste manier te onderhouden kun je er langer gebruik van maken en er dus langer plezier van hebben. Het is dan ook belangrijk dat je de bewegende delen van de gereedschappen regelmatig voorziet van een klein druppeltje olie.

Voordat je de olie op het gereedschap doet moet het gereedschap wel eerst helemaal schoongemaakt worden. Na het schoonmaken is het belangrijk dat het ook goed droog gemaakt wordt. Als je het extra goed droog maakt, helpt het voorkomen dat het gereedschap gaat roesten.

De beste 5 graskantenknippers

1

Powerplus POWEG4500

Beste graskantenknipper
9.3Expert Score
Werkt goed en is handzaam en licht in het gebruik

Even gras bijknippen of kleine struiken snoeien? Dan is deze powerplus schaar het perfecte gereedschap. Werkt op een 7,2 volt batterij.

Goede punt(en)
 • Struiken
 • Heggen
 • Tot 50 min
2

Bosch AdvancedShear graskantenknipper

Bosch graskantenknipper
8.8Expert Score
Handige en snelle grasschaar

Met deze heggenschaar kan je vormen knippen of de graskant trimmen. De accu kan je makkelijk in het toestel schuiven. De accu is draadloos en gemakkelijk op te laden.

Goede punt(en)
 • Duurzaam
 • Korte laadtijd
 • Verschillende messen
3

Makita Gras- & Struikschaar

8Expert Score
Prima grasschaar, gemakkelijk in gebruik

Snoei moeiteloos kleine heggen of struiken. Het apparaat word aangedreven door een krachtige lithium batterij. Wordt geleverd met scherpe messen.

Goede punt(en)
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Comfortabel en compact
 • Komt inclusief buxusschaar
4

Parkside accu-gras-/struikschaar

7.7Expert Score
Zeer tevreden over kwaliteit

Moeiteloos je gazonranden trimmen met de telescopische steel. Wissel gemakkelijk van het mes. Wordt geleverd met mesbeschermingshoezen.

Goede punt(en)
 • Comfortabel
 • Mooie kleur
 • Lichtgewicht
5

TROTEC Accu gras- en heggenschaar

6.5Expert Score
Simpel apparaat dat doet wat het moet doen.

Handige heggenschaar met verwisselbare messen. Voor elke snoeiklus te gebruiken. Maar de accu en het laadapparaat zijn niet inbegrepen.

Goede punt(en)
 • Handig
 • Lichtgewicht
 • Snel klaar

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart