De 5 beste handstomers

Wanneer je veel en vaak moet reizen voor je werk en je er altijd representatief uit moet zien is het mogelijk om daarvoor een handstomer mee te nemen. Een handstomer waarmee je altijd en overal je kleding netjes kunt hebben? Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maart wil je wel meer weten over wat dit dan precies is en waar je deze dan het best voor kunt gebruiken?

Wat is een handstomer?

Een handstomer is een apparaat waar je heel eenvoudig en ook vrij snel kreukels uit je kleding kan stomen. Dat wil niet zeggen dat een handstomer je strijkijzer zou kunnen vervangen. Het is namelijk niet mogelijk om met een handstomer hele diepe en hardnekkige kreukels uit je kleding te verwijderen. Hoe beter de stoomproductie van het apparaat, hoe meer kreukels er verwijderd kunnen worden.

Wat wordt er bedoeld met stoomproductie?

De stoomproductie wil niets meer of minder zeggen dan de hoeveelheid stoom die door de handstomer geproduceerd wordt. Hoe hoger de stoomproductie, hoe krachtiger het hand stoomapparaat is.

Een handstomer met een hogere stoomproductie zal dan ook sneller kreukels uit dikkere stoffen kunnen halen, dan dat een steamer met een lagere stoomproductie zou kunnen. Voor lichte kreukels heb je een handapparaat. Heb je bijvoorbeeld net met koud water je kleding gewassen komt het apparaat goed van pas.

Voor de meer hardnekkige kreukels zou je beter een stoomstrijkijzer kunnen gebruiken. Een stoomstrijkijzer heeft vaak een hogere stoomproductie dan een hand stoomapparaat.

Waar wordt een handstomer voor gebruikt?

Bij het gebruiken van een handstomer kom je er al snel achter dat hele hardnekkige kreukels er niet mee uit je kleren zullen gaan. Een stomer is eigenlijk het best te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld kleding van stof of katoen even zou willen opfrissen.

Lichte kreukels zijn makkelijk te verwijderen en het duurt niet heel erg lang voordat de handmatige stomer opgeladen is en klaar is voor gebruik.  Zo kun je snel voordat je van huis gaat vertrekken je overhemd nog even snel een kleine opfrisbeurt geven.

Een handstomer is ook makkelijk mee te nemen wanneer je op reis gaat. Het formaat is klein en handzaam en er zal altijd een plekje voor zijn in je koffer om hem overal mee naartoe te kunnen nemen. Wist je dat je een ha ook kunt gebruiken voor het opfrissen van een kussen of bank?

Wat is het verschil tussen een handstomer en een strijkijzer?

Het verschil tussen een handstomer en een strijkijzer zit hem er vooral in het wel of niet hoeven uitoefenen van druk tijdens het gebruik van het apparaat. Bij een handstomer is het zo dat je geen druk uit zou hoeven oefenen en je hebt er geen strijkplank bij nodig.

Je zou kunnen zeggen dat de handstomer makkelijker in gebruik is dan een strijkijzer. Het is in ieder geval minder gedoe om het te gebruiken. Maar daarentegen is het wel zo dat een strijkijzer de hardnekkige kreukels wel uit de kleren kunnen stomen en strijken, waar een stomer alleen in staat is om een kleding stuk, kussen of laken van lichte kreukels te ontdoen.

De 5 beste handstomers

1

Philips 3000 series

Beste handstomer
9Expert Score
De handstomer is erg makkelijk in gebruik

Het product is opvouwbaar wat handig is. Komt met een handige opbergzak. Verfris je kleding en haal kreukels uit jouw kleding.

Goede punt(en)
 • Snel ontkreuken
 • Doodt bacterién
 • Makkelijk mee te nemen op reis
2

Young Mountain

Young Mountain handstomer
8Expert Score
Ondanks het kleine waterbakje kun je toch even vooruit.

De kledingstomer past door zijn handzame formaat gemakkelijk in de tas. Door de watertank van 380 ml kan je lang door. Verwijdert geurtjes en doodt bacteriën.

Goede punt(en)
 • Handig voor op reis
 • 12 maanden garantie
 • Grote watertank
3

Levanda kledingstomer

foto van een Levanda kledingstomer
7.5Expert Score
Het product doet wat het moet doen, je kleding opfrissen.

De reiniger is zo ontworpen dat de stoomreiniger in elke stand gebruikt kan worden. Zonder te lekken. Met de inhoud van 250 ml kan je 20 minuten stomen.

Goede punt(en)
 • Veilig
 • Efficient
 • Thuis en op reis
4

Philips Steam&Go

7Expert Score
Kleine kreukels zijn gemakkelijk te verwijderen.

Supergemakkelijk in gebruik. Houd de stoom verticaal vast om je kleding probleemloos te stomen.

Goede punt(en)
 • Lekt niet
 • Verwijdert bacteriën
 • Snel kreukvrij
5

Tristar ST-8916 Kledingstomer

foto van een Tristar ST-8916 Kledingstomer
6Expert Score
Het product is opvouwbaar wat handig is.

De kledingstomer verfrist en doodt bacteriën. Plug and play binnen 35 seconden! De stomer is inclusief twee borstelopzetstukken.

Goede punt(en)
 • Maatbeker
 • Met handleiding
 • Gemakkelijk op te bergen

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart