Vetpomp kopen? De 5 beste Vetpomps van 2023

Een vetpomp is een apparaat dat gebruikt wordt om vet of olie te verplaatsen van het ene punt naar het andere, in machines of voertuigen. Ze kunnen handmatig of automatisch bediend worden en zijn ontworpen om de hoeveelheid vet of olie te regelen die wordt geleverd aan bewegende delen van machines.

Hoe werkt een vetpomp?

Een vetpomp werkt door druk uit te oefenen op een vat met vet of olie, waardoor het door een buis of slang wordt geduwd naar een smeerpunt. Bij handmatige vetpompen moet een hendel of handvat worden bediend om de druk op te bouwen en het vet of de olie naar het gewenste smeerpunt te sturen. Bij automatische vetpompen wordt de druk gecontroleerd door een elektrische pomp en worden smeerpunten geautomatiseerd gesmeerd volgens een vooraf ingestelde tijdsduur.

Wat zijn enkele toepassingen van vetpompen?

Vetpompen worden gebruikt in machines of voertuigen om de bewegende delen van machines te smeren. Ze worden vaak gebruikt in de landbouw-, industrie-, transport-, bouw-, en mijnbouwsectoren.

Hoe worden vetpompen vervaardigd en welke materialen worden gebruikt voor de productie?

Vetpompen worden vervaardigd uit verschillende materialen, waaronder staal, aluminium, gietijzer en kunststoffen. Er zijn ook vetpompen die vervaardigd zijn uit corrosiebestendige materialen voor toepassingen in maritieme en chemische industrieën. De productie is afhankelijk van het specifieke ontwerp en de toepassing van de vetpomp. Of misschien ben je op zoek naar een Oliespray.

Welke factoren beïnvloeden de werking van een vetpomp?

Factoren die de werking van een vetpomp kunnen beïnvloeden zijn onder meer de viscositeit en temperatuur van het vet of de olie, de staat van de slang of buis die het vet of de olie transporteert, de frequentie waarmee de pomp wordt gebruikt, en de kwaliteit van het vet of de olie.

Welk onderhoud is vereist voor vetpompen?

Voor een optimale werking moet een vetpomp regelmatig worden gereinigd, geolied of gesmeerd en getest. Afhankelijk van de frequentie en intensiteit van het gebruik, kan het nodig zijn om ook de afdichtingen, slangen of andere onderdelen van de vetpomp te vervangen. Het is belangrijk om de gebruikshandleiding van de fabrikant te raadplegen voor specifieke onderhoudsinstructies.

De 5 beste vetpomp

1

Toolland Vetpomp 400

foto van een Toolland Vetpomp 400
9.1Expert Score
Makkelijk in gebruik, stevig materiaal en goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het Toolland vetpistool is een stevig en duurzaam product dat gemakkelijk te gebruiken is. Het heeft een flexibele slang die het mogelijk maakt om op moeilijk bereikbare plaatsen te smeren. Het mondstuk is sterk en kan gemakkelijk op elk smeernippel worden bevestigd. Ook de maximale druk van 345 bar is voldoende voor het toepassen van zwaardere taken. Het nadeel van het product is het gewicht: met een gewicht van 1185 gram is het niet het lichtste vetpistool op de markt. Over het algemeen is het Toolland vetpistool een betrouwbare, stevige keuze voor iedereen die een betrouwbaar vetpistool nodig heeft. .

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gaat relatief lang mee
 • Gebruiksvriendelijk
2

20 Liter Mobiele

foto van een 20 Liter Mobiele
8.9Expert Score
Krachtige pomp voor vetpersing, handig en efficiënt.

Deze mobiele vetpomp lijkt op het eerste gezicht een degelijk en handig apparaat voor het smeren van machines. Met de hoge druk van 300-400 bar kunnen zelfs de meest viscose vetten gemakkelijk worden toegediend. Het metalen handpistool is opgehangen in roterende koppelingen, wat het mogelijk maakt om het pistool op moeilijk bereikbare plekken te gebruiken. De pomp komt met verschillende accessoires zoals een doseerpistool en een 4 meter lange pneumatische slang. De ketel heeft een maximale inhoud van 20 liter en kan gemakkelijk worden geopend met twee klemmen. Het apparaat staat op vier wielen en kan gemakkelijk worden verplaatst. Het lijkt een handig apparaat voor smeren onder hoge werkdruk. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van goed duurzaam materiaal
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

12 Liter Mobiele

foto van een 12 Liter Mobiele
7.9Expert Score
Krachtige vetpomp met groot reservoir en hoge persdruk.

Deze vetpomp is een perfecte oplossing voor het smeren van je machinepark. Met een ketelinhoud van 12 liter en werkdruk van 300-400 bar kan zelfs de meest viscose vetten worden toegediend. De pomp is pneumatisch bekrachtigd, waardoor de hoge werkdruk snel wordt bereikt. De vetpomp is gemakkelijk te verrijden dankzij de twee bokwielen en het ergonomische handvat waaraan de vetpomp kan worden voortgetrokken. Al met al is dit een veelzijdige en efficiënte vetpomp die zeker zijn geld waard is. .

Goede punt(en)
 • Zeer redelijke service aan de klant
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Redelijk gebruiksvriendelijk
4

MSW Pneumatische vetpomp

foto van een MSW Pneumatische vetpomp
7.7Expert Score
Krachtige vetpomp voor professioneel gebruik, handig en gebruiksvriendelijk.

De Pneumatische vetpomp PRO-G 12 is een krachtig en efficiënt gereedschap voor het smeren van machines en onderdelen. Met de grote capaciteit van 12 L en de krachtige persdruk van 240 tot 320 bar, is deze vetpomp gemakkelijk te hanteren en betrouwbaar in zijn werkprestaties. Het pneumatische doseerpistool zorgt voor een precieze dosering van het smeermiddel en voorkomt verspilling. Het stevige onderstel en de twee wielen maken het gemakkelijk om deze mobiele smeermiddeldispenser te gebruiken, zelfs op ongelijke ondergrond. Het enige nadeel is dat de werkingsdruk van 6-8 bar enigszins hoog kan zijn voor sommige toepassingen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de compressor in staat is om deze druk te leveren voordat u de pomp aanschaft. .

Goede punt(en)
 • Gaat goed mee
 • Redelijk van kwaliteit
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

MSW Pneumatische vetpomp

foto van een MSW Pneumatische vetpomp
6.5Expert Score
Krachtige en draagbare vetpomp voor professioneel gebruik.

De pneumatische vetpomp PRO-G 12M van MSW is een uitstekende tool voor het smeren van machines en installaties. Met een grote capaciteit van 12 L, een comfortabele 4 meter lange pneumatische slang en een krachtige persdruk van 300 tot 400 bar, is deze pomp gemakkelijk in gebruik en efficiënt in zijn werkprestaties. Het praktische pneumatische doseerpistool zorgt ervoor dat er geen vet of olie verspild wordt. Bovendien is het apparaat gemakkelijk te verplaatsen dankzij het stevige onderstel, de ergonomische metalen handgreep en de soepel lopende wielen. Al met al kan de vetpomp PRO-G 12M tijd en werk besparen in vergelijking met een manuele vetpomp, en is daarom een waardevolle investering voor gebruik in de landbouw, industrie en autoreparatiewerkplaatsen. .

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Matige kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart