Steamer kopen? De 5 beste Steamers van 2023

Een stoommachine maakt gebruik van verhitte waterdamp om voedsel te koken. Water wordt verwarmd totdat het kookt en stoom ontstaat, dat vervolgens door de machine wordt geleid om het voedsel te koken of te stomen.

Wat zijn enkele voordelen van stomen ten opzichte van conventionele kookmethoden?

Stomen heeft verschillende voordelen boven andere kookmethodes, zoals het behouden van de voedingsstoffen van het voedsel, het voorkomen van vochtverlies en het vermijden van de toevoeging van olie of vet. Stomen is ook een gezondere manier van koken, omdat het niet alleen de voedingsstoffen behoudt, maar ook de smaak en textuur van het voedsel.

Welk type voedsel kan het beste gestoomd worden?

Bijna elk type voedsel kan worden gestoomd, waaronder groenten, vis, vlees, gevogelte, rijst, pasta en desserts. Stomen is vooral goed voor delicate voedingsmiddelen die gemakkelijk uit elkaar vallen, zoals vis en groenten, omdat het voedsel niet direct in contact komt met het water, waardoor het minder snel uit elkaar valt.

Zijn er verschillende soorten stoommachines op de markt? Zo ja, wat zijn dan enkele belangrijke verschillen?

Ja, er zijn verschillende soorten stoommachines op de markt, waaronder elektrische stoommachines, stoomovens en stoompannen. Belangrijke verschillen zijn onder andere de grootte, functionaliteit en prijs van de machines. Elektrische stoommachines zijn meestal kleiner en goedkoper, terwijl stoomovens duurder en groter zijn. Stoompannen zijn een draagbare, goedkope optie die kan worden gebruikt op een fornuis. Of misschien ben je op zoek naar een Windscherm-Strand.

Wat zijn enkele populaire recepten die gebruik maken van de stoommachine?

Populaire gerechten om te stomen zijn onder meer gestoomde broccoli, gestoomde zalm, gestoomde dumplings, gestoomde rijst en gestoomde desserts zoals custard en pudding.

De 5 beste steamer

1

Philips 3000 Series

foto van een Philips 3000 Series
9.2Expert Score
Handige en effectieve kledingstomer met mooie blauwe kleur.

De Philips STH3000/20 handheld kledingstomer is een handig apparaat om kreukels te verwijderen en kleding te verfrissen, zowel thuis als onderweg. Met een afneembaar waterreservoir van 100 ml en 1000 W vermogen kan het apparaat snel en gemakkelijk stomen. Het is veilig te gebruiken op alle strijkbare stoffen en doodt 99,9% van de bacteriën. Bovendien heeft het geen strijkplank nodig en is het compact en opvouwbaar voor eenvoudige opslag en gebruik. Een uitstekende oplossing voor fijne stoffen en een tijdsbesparend alternatief voor strijken. .

Goede punt(en)
 • Hoogste kwaliteit
 • Gemaakt van duurzaam materiaal
 • Gebruiksvriendelijk
2

Tristar ST8916 Kledingstomer

foto van een Tristar ST8916 Kledingstomer
8.9Expert Score
Handige kledingstomer voor snelle kreukverwijdering op diverse oppervlakken.

De Tristar ST-8916 Stomer lijkt een handige en effectieve oplossing te bieden voor het opfrissen van kleding en gestoffeerde materialen. Het vermogen van 1200 Watt en de continue stoom van 20 g/min zorgen voor een snelle opwarming en doordringende stoom, waardoor vervelende geuren en bacteriën verdwijnen. De toegevoegde borstelopzetstukken maken het makkelijk om verschillende stoffen te reinigen, zowel delicate als dikkere. Het plug-and-play model maakt het gebruik eenvoudig en snel, zonder veel gedoe met een stijkijzer. Al met al lijkt het een goede keuze voor een kledingstomer. .

Goede punt(en)
 • Redelijke service
 • Gemaakt van het beste materiaal
 • Zeker gebruiksvriendelijk
3

Dynter SK214 Steamer

foto van een Dynter SK214 Steamer
8.2Expert Score
Een efficiënte kledingstomer met 1300W vermogen.

De Dynter SK214 kledingstomer is een geweldig multifunctioneel apparaat dat zorgt voor het desinfecteren, ontkreuken en stomen van uw kleding. Binnen 25 seconden bereikt de stomer de gewenste temperatuur en dankzij de vernieuwde stoomplaat wordt een optimale temperatuur bereikt die veilig is voor alle stoffen. Je kunt het vullen met kraanwater en het wordt geleverd met een maatbeker voor het eenvoudig vullen van het reservoir. Er zitten ook voordelen aan verbonden als automatisch continue stoom, het wordt geleverd met een kledinghaak voor het gemakkelijk bewerken van de kledingstukken en het heeft een innovatie flow-plaat. Het verwijdert tot 99% van alle bacteriën en huisstofmijt. Het is ook zeer gebruikersvriendelijk, veilig te gebruiken op allerlei stoffen en lichtgewicht. Het compacte formaat maakt het ook gemakkelijk op te bergen. In het algemeen is dit een geweldige kledingstomer voor zowel thuis als op reis. .

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijk duurzaam materiaal
 • Redelijke kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
4

TibaGoods Luxe Kledingstomer

foto van een TibaGoods Luxe Kledingstomer
7Expert Score
Snel opwarmende kledingstomer met twee opzetborstels en veel vermogen.

De kledingstomer van TibaGoods lijkt een handige tool te zijn voor iedereen die snel zijn of haar kleding ontkreukt en opfrist. Het compacte formaat en afneembare waterreservoir maken het apparaat gemakkelijk in gebruik en mee te nemen op reis. De kledingstomer verwarmt snel en is geschikt voor alle soorten stoffen en textiel. Met de extra opzetstukken is het gemakkelijk om alle hoeken van de kleding te bereiken. Echter, het is belangrijk om erop te letten dat de kledingstomer geen vervanger is voor een stoomgenerator of strijkijzer voor een grondige strijkbeurt. Al met al lijkt dit een handige tool te zijn voor snelle touch-ups en het verwijderen van bacteriën uit je kleding. .

Goede punt(en)
 • Een van de populairste op de markt
 • Materiaal is sterk
 • Redelijke gebruiksvriendelijk
5

Philips 3000 Series

foto van een Philips 3000 Series
6.9Expert Score
Prima kledingstomer voor snel en efficiënt strijkwerk.

De Philips Handheld Kledingstomer uit de 3000-serie is een compact en handig apparaat om kleding snel bij te werken, zowel thuis als onderweg. Binnen 30 seconden is het apparaat klaar voor gebruik en met een waterreservoir van 120 ml kan een hele outfit gestoomd worden zonder bij te vullen. De stoom doodt 99,9% van de bacteriën en verfrist kleding, waardoor wassen en strijken minder nodig zijn en de levensduur van kledingstukken verlengd wordt. De stomer is veilig te gebruiken op alle stoffen en wordt geleverd met een metalen stoomplaat en etui. .

Goede punt(en)
 • Leuk ontwerp
 • Voordelige prijs
 • Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   gereedschap-advies.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Shopping cart